123 456 7890

SJK U19 joukkue pelaa erikoiseen aikaan SM-karsintasarjan ottelunsa porilaista FC Jazzia vastaan, kun se matkaa huomenna keskiviikkona Porin Karhuhallissa klo 15.30 starttaavaan kamppailuun.

Syy erikoiseen alkamisaikaan löytyy molempien joukkueiden pelaajien abitouhuista, sillä torstaina vietetään Suomen lukioissa penkkaripäivää. Alunperin ottelu piti pelata viikonloppuna, mutta koska moni SJK pelaaja lähtee silloin abiristeilylle, pyysi SJK siirtoa ja sovittiin yhteistuumin ottelun siirtämisestä arkipäivälle.

Niinpä SJK U19 lähtee huomenna aamupäivällä bussireissulle klo 10.30 kohti Poria, ja voittoa lähtee tavoittelemaan jälleen kova ryhmä.

SJK:n kanssa vuoden sopimuksen viime viikolla tehneet Joona Lautamaja (vas.), Tuomas Lähdesmäki (kesk.) ja Jesse Sarajärvi (oik.), ovat kaikki mukana Porin reissulla.

FC Jazz tekemässä nousua

Porin jalkapalloylpeys FC Jazz muistetaan 90-luvun mestaruusvuosista ja brasilialaistaitureista. Kaupungissa on kuitenkin tehty aina myös hyvää juniorityötä ja SJK:n edustuksestakin löytyy Matti Lähitie, joka on porilaisen palloilun kasvatti.

FC Jazz joutui pahoihin talousvaikeuksiin menestysvuosien jälkeen ja koko seuran olemassaolo oli pitkään vaakalaudalla. Nyt FC Jazz on selättänyt nuo vaikeudet ja noussut mukaan Suomen jalkapallokartalle tosissaan. Nuorisotyö voi hyvin ja edustusjoukkue nousi mukaan Ykköseen, sekä taistelemaan jopa paluusta Veikkausliigaan.

FC Jazz pyörittää tänä päivänä noin 600 juniorin seuraa ja kaudella 2013 FC Jazz oli TPS:n ohella ainoa seura, jolla oli kaikissa vanhimmissa ikäluokissa joukkue korkeimmalla sarjatasolla.
Siten voikin olettaa, että kova joukkue on Kerholla keskiviikkonakin vastassa.

SM-sarjakarsinnan kaksi ensimmäistä ottelua se on kuitenkin ollut ilman voittoa, sillä avausottelu KuPS:a vastaan päättyi tasan 1-1 ja toinen ottelu Hakan vieraana päättyi 2-0 tappioon.

Edustusjoukkueen kapteeninauhaa SJK:n harjoitusottelussa TPV:tä vastaan aiemmin talvella kantanut Matti Lähitie, on porilaisen jalkapallon kasvatti.

Viime ottelusta parannettavaa

SJK U19 saa jalkeille jälleen kovan joukkueen, kun vain Teemu Kukila, Aleksi Leppänen ja olkapäänsä leikkauskuntoon telonut Valtteri Peitso puuttuvat rivistä. Myös viime ottelussa varamaalivahtina ollut Ville Viljala viettää tämän viikon V KOMIA turnauksessa Suomen U21 Maajoukkueen kanssa.

Kaikki normaalisti edustusjoukkueen mukana treenaavat pelaajat ovat mukana ja voittoa lähdetään Porista hakemaan.

Voittoon tarvitaan kuitenkin vielä ripaus lisää sitä samaa asennetta, mikä joukkueelta löytyi viime viikonloppuna paikallispelissä Vasa IFK:ta vastaan toisella puoliajalla, kun se nousi tappioasemasta tasapeliin vain viisi minuuttia ennen loppua. SJK ei ainakaan suostu häviämään ja joukkue on esittänyt muutenkin loistavia otteita tämän talven otteluissa. Toivottavasti sama vire jatkuu koko karsintasarjan ajan.

FC Jazz U19 – SJK U19, Porin Karhuhallissa keskiviikkona 12.2. klo 15.30.