123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon A-juniorit nousivat kotonaan SM-karsintasarjan jatkokarsintojen toisessa osaottelussa kahden maalin tappioasemasta mahtavalla pelillä ensi kesän SM-sarjaan kaatamalla FC Lahden lukemin 3-0. Kerhon upeasta voittomaalista vastasi vain 10 minuuttia ennen ottelun loppua keskikentällä jälleen suvereenisti esiintynyt Veli-Pekka Pajula.

SJK U19 – FC Lahti U19 3-0 (0-0)
57 min 1-0 Aleksi Ahde rp.
75 min 2-0 Elias Ahde
80 min 3-0 Veli-Pekka Pajula

Ottelu alkoi SJK:n hallinnassa, mutta varsinaisia maalipaikkoja saatiin odotella kuitenkin puolisen tuntia. Parhaat maalitilanteet osui joukkueen maalitykki Elias Ahteelle, mutta tällä kertaa vedot suuntauivat vielä ohitse maalin.

Ensimmäisen puoliajan lopulla SJK sai maukkaasta paikasta vaparin, aivan rangaistusalueen kulmalta, mutta veto menee jälleen päätyverkkoon. Ja näin ensimmäinen puoliaika päättyi maalittomana ja alkoi hieman tuntua että ehkä tästä ei sittenkään nousta enää tarpeeksi suureen voittoon.

Toinen puoliaika alkoi kuitenkin vielä kovemmalla painostuksella ja FC Lahden maalivahti pelastaa loistavalla torjunnalla Veli-Pekka Pajulan puskun maalin edustalta. Ja heti perään seuraavassa tilanteessa pallo pomppii jo maaliviivalla, mutta edelleen Lahti onnistuu varjelemaan maalinsa puhtaana.

56 minuutilla SJK:n Jesse Sarajärvi on ottamassa rangaistusalueella palloa haltuun rinnalla, kun Lahti puolustaja ajaa selkään niin kovaa, että Jesse jää maahan pitelemään selkäänsä. Tuomari ei epäröi ja osoittaa pilkkua.

Aleksi Ahde asettuu pallon taakse, eikä erehdy ja näin toiveet ainakin jatkoajasta herää eloon.

Maalin jälkeen FC Lahti pelaajien pää ei tunnu kestävän ja alkaa korttiralli, missä muutaman minuutin aikana nousee neljä keltaista korttia.

Pelikello kuitenkin menee eteenpäin väistämättä ja paineet kasvaa myös SJK pelaajilla. Vapauttava maali tulee kuitenkin 75 minuutilla, kun Jesse Sarajärvi keskittää oikealta laidalta aivan maalin edustalle, missä Elias Ahde puskee pallon kovaa maalivahvin käden alta sisään. Koko halli räjähtää valtavaan tuuletukseen.

Vielä villimpää oli tulossa, kun viiden minuutin jälkeen toisesta osumasta, ottaa koko pelin keskikenttää dominoinut Veli-Pekka Pajula pallon, kuljettaa muutaman metrin ja ampuu rohkeasti heikommalla jalallaan pallon reilusta 20 metristä aivan maalin yläkulmaan. Huikea maali ja huikeat on jälleen tuuletukset, kun koko joukkue ja osa katsojistakin tekee kasan kulmalipulle maalintekijän päälle.

Tällä tuloksella ei jatko-otteluita nähdä ja SJK menisi SM-sarjaan. Loppuhetket olivat kuitenkin melkoista jännitysnäytelmää, sillä jos Lahti saisi maalin, tarvitsisi SJK vielä yhden vierasmaalisäännön vuoksi. Lahti hätyytteleekin muutamaan kertaan SJK maalia, mutta koko ottelun varmasti torjunut Paavo Valakari kestää.

Vähän ennen loppua SJK on tehdä vielä neljännen, kun vaihdosta mukaan tullut Tuomas Lähdesmäki ampuu pallon tolppaan.

Kauden upein otttelu päättyy ja SJK varmistaa SM-sarjapaikan kesälle yhteistuloksella 3-2.

Ottelun jälkeen alkoi vielä villit voitonjuhlat ja joukkueen pelaajat leikkasivat valmentajansa Max Peltosen kaljuksi, kuten mies oli luvannut jos SM-sarjapaikka tulee. Peltoselle rituaali on jo tuttu, sillä mies teki saman lupauksen aikoinaan SJK edustuksen noustessa Kakkosesta Ykköseen.

U19 SM-sarja pelataan kahdeksan joukkueen kolminkertaisena sarjana ja mukaan on varmistanut paikkansa SJK:n lisäksi, viime vuoden mestari JJK, OLS ja PK Keski-Uusimaa.

Sunnuntaina 14.4. selviää loput neljä joukkuetta. Pohjanmaalta ei muita joukkueita SM-sarjaan päässyt, kun juuri PK Keski-Uusimaa kaatoi omassa tuplaottelussaan VPS:n.

SM-sarjan otteluohjelma selviää aikaisintaan ensi viikon lopulla, kun kaikki joukkueet ovat selvillä ja joukkueenjohtajat pääsevät istumaan yhdessä alas.

SJK U19: Paavo Valakari, Tuomas Rintamäki (87. Niko Laaksonen), Joona Ala-Hukkala, Aleksi Leppänen, Joona Lautamaja, Antti Viita (78. Tuomas Lähdesmäki), Aleksi Ahde, Elias Ahde (85. Antti Palomäki), Roope Takala (90. Matti Rajala), Jesse Sarajärvi, Veli-Pekka Pajula