123 456 7890

SJK U19 haki tasapelillä yhden SM-sarjapisteen Helsingistä, Töölön Pallokentällä pelatusta ottelusta. Tasaisissa merkeissä mentiin läpi ottelun ja molemmat joukkueet johtivat ottelua kertaalleen. Ensin HJK aloitti ottelun vahvasti, SJK tasoitti ja taas toisella puoliajalla mentiin toisinpäin.Tasapeliin voi olla melko tyytyväinen, sillä HJK on sarjaan kovimpia joukkueita, varsinkin kotikentällään.

HJK U19 – SJK U19 2-2 (1-1)
1-0 02 min Calvin N›Sombo
1-1 20 min Matias Kangas
1-2 48 min Arttu Aromaa
2-2 87 min Mauricio Hopsu

Ottelu sai salama-alun, kun HJK sai jo kahden minuutin pelin jälkeen pallon verkkoon. HJK pelaaja pääsi murtautumaan laidalta läpi ja keskitti oikelta maalin eteen ja siitä Calvin N›Sombo jatkoi pallon ohi SJK maalia vartioineen Ville Viljalan. SJK U19 kuitenkin tasoitti ottelun reilun vartin päästä, kun Matias Kangas ampui komeasti 1-1 maalin. Tuomas Rintamäki antoi maalissa hyvän matalan keskityksen maalille, josta Kangas pääsi kokeilemaan kahdesti. Ensimmäinen osui puolustajaan, mutta irtopallosta veto upposi ylänurkkaan.
Puoliajalle mentiin 1-1 luvuissa.

Toisen puoliajan alun salamoinnista vastasi puolestaan SJK, kun peliä oli kulunut vasta pari minuuttia tauon jälkeen. Ensin vaihdosta puoliajalla sisään tullut Jesse Sarajärvi osui ylärimaan ja siitä seuranneesta paluupallosta Arttu Aromaa iski SJK:n 1-2 johtoon.

Maalin jälkeen puoliaika oli täysin SJK:lla hallussa, kunnes 66 minuutilla HJK:n Isljam Kastrati sai suoran punaisen kortin törkeästä epäurheilijamaisesta käytöksestä ja tämä muutti pelin kulkua. Ei kuitenkaan SJK:n eduksi, sillä HJK sisuuntui pelatessaan alivoimalla ja alkoi vyöryttää suoraviivaisesti hyökkäyksiä kohti SJK:n maalia. Lopulta HJK onnistui tasoittamaan ottelun, kun oli pelattu jo 87 minuuttia. Viljala sai käsiään hieman väliin Mauricio Hopsun vetoon, mutta pallo putosi silti harmittavasti maalin puolelle. Siten pisteet tasattiin 2-2 tuloksella.

Tasapeli kuvastaa hyvin sitä mitä tuolla tapahtui. Ensimmäisellä jaksolla HJK oli ehkä vähän vaarallisempi kuin me. Mutta olimme kuitenkin hyvin mukana ja loimme myös hyviä tilanteita heidän maalilleen. Toinen jakso oli meidän. Päästiin linjan taakse ja saatiin enemmän pelaajiakin maalia kohti. Välillä HJK:n röyhkeä vasen laita pääsi vaarallisesti keskittämään, mutta meillä oli perustekeminen hyvn kasassa ja ei tullut mitään hätää missään vaiheessa. Ulosajo sitten vaikutti vartti ennen loppua siten, että me jäimme seisomaan ja odottelemaan, kun taas HJK heräsi ja tuli kovaa päälle. Ihan ansaittu lopputulos mielestäni, sanoo SJK U19 vastuuvalmentaja Max Peltonen.

Seuraavaksi SJK U19 pääseekin kotikaupungissaan ensimmäistä kertaa nurmelle tällä kaudella, kun se isännöi Prunttimäessä lauantaina 14.6. jo klo 11.00 alkavaa SJK U19 – Ilves U19 ottelua. Aikainen alkamisaika johtuu Kerho 07:n samana päivänä klo 16.00 pelattavasta kotiottelusta Å;IFK:ta vastaan ja valmentaja Max Peltonen esikuntineen uurastaa molemmissa peleissä. Tervetuloa kannustamaan kotijoukkueet voittoon molemmissa peleissä.

SJK U19: Ville Viljala MV, Jesse Sundman, Matias Kangas (84› Teemu Kukila), Joona Lautamaja, Joonas Sundman, Antti Palomäki (46› Jesse Sarajärvi), Arttu Aromaa, Niko Laaksonen, Jaakko Vihanta (60› Niko Hietaharju), Tuomas Rintamäki ja Matti Lähde.

Varoitukset: Arttu Aromaa 30›, Joonas Sundman 38› ja Niko Laaksonen 60›

SJK U19 ottamassa tuntumaa Töölön Pallokenttään ennen HJK ottelua.