123 456 7890

SJK U19 aloitti treenikauden maanantaina 24.11. ja samalla valmistautumisen talvella pelattavaan A-nuorten SM-karsintasarjaan. Treenikauden aloitti myös osa Kakkosessa pelaavan Kerho 07:n pelaajista, sillä tuon joukkueen runko muodostuu suurimmalta osalta samoista pelaajista, sekä yli-ikäiseksi kasvaneista viime kauden A-junioreista.

Maanantain treeneissä olikin siten paljon porukkaa ja mukana oli myös paljon uusia naamoja, kun B-junioreista joukkueeseen nostettiin kymmenkunta uutta pelaajaa, näistä osa pystyy edustamaan toki vielä tulevallakin kaudella B-junioreita. Edustuksen treenirinkiin A-junioreista nousee ainakin neljä pelaajaa.

Mukana oli myös valmennuspuoella uusi kasvo, kun aiemmin SJK-junioreiden puolella hyvää työtä tehnyt Heikki Tuomilehto liittyi Kerho 07:n ja SJK U19 joukkueen valmennusrinkiin. Edelleen mukana on myös viime kauden kaksikko, vastuuvalmentaja Max Peltonen ja Jorma Tuohisaari. Maanantaina aloitettiin kuntotesteillä ja mukana oli myös SJK edustuksen fysio Juha-Jaakko Ulvila, sekä SJK-junioreiden talenttivalmentaja Christian Sund. Myös SJK:n päävalmentaja Simo Valakari kävi kertomassa tulevaisuuden suunnitelmista nuorille treenikauden aluksi.

SJK:n juniorityö onkin ottanut suuria askeleita eteenpäin viime vuosina ja tulevaisuudessa entistä enemmän pelaajia tulee nousemaan mukaan Veikkausliigarinkiin omista kasvateissa. Viime kaudella SJK pelaajia oli myös ennätysmäärä eri ikäkausimaajoukkueissa ja lisää pelaajia tulee vuosi vuodelta.

Viime viikolla SJK:n A-junioreista kutsuttiin Suomen U18-maajoukkeen leirille Eerikkilään maalivahti Paavo Valakari ja keskikenttäpelaaja Emil Lidman. Tuolle leirille saattaa vielä lähteä mukaan kolmaskin SJK pelaaja, sillä hyökkääjä Antti Palomäki on varasijalla valinnoissa. Palomäki pelasi erinomaisen kauden viime kesänä, avaten maalitilinsä myös Kerho 07:n paidassa Kakkosessa.

SJK U19 ja Kerho 07 aloitti valmistautumisen kauteen maanantaina

SJK U19 aloittaa SM-karsinnat Pohjoislohkossa

Kaikki viime kaudella SM-sarjaa pelanneet joukkueet joutuvat jälleen karsimaan paikastaan tänä talvena Ykkösessä pelanneiden joukkueiden kanssa. Lisäksi B-poikien SM-sarjassa parhaiten menestyneet seurat saavat paikan tämän talven SM-karsintaan.

Karsintasarja pelataan kahdessa kymmenen joukkueen lohkossa yksinkertaisena sarjana, eli kaikki joukkueet kohdataan vain kerran. Molemmista lohkoista lohkojen neljä parasta jatkavat SM-sarjaan joka pelataan kesällä. Lohkojen 5. sijoittuneet joukkueet kohtaavat toisen lohkon 6. sijoittuneet. Ottelun voittajat pelaavat SM-sarjassa ja häviäjä pelaa Ykkösessä.
SJK U19 on sijoitettu karsinnoissa Pohjoislohkoon.

Ennen sarjan alkua tammikuussa, pelaa SJK U19 ja Kerho 07 joulukuussa ainakin kolme harjoitusottelua ja näistä tiedotetaan lisää heti kuun vaihteessa.

Pohjoislohko:
SJK U19, Seinäjoki
FC Kemi, Kemi
FC Haka, Valkeakoski
FC Jazz, Pori
VIFK, Vaasa
Ilves, Tampere
JIPPO, Joensuu
JJK, Jyväskylä
KuPS, Kuopio
MP, Mikkeli

Joukkueenjohtaja Jarmo Tervasmäki kuvauskiireissä

Myös Kerho 07 Kakkosen Pohjoislohkoon

Kakkosen Länsilohkossa syksyllä kautensa päättänyt Kerho 07, vaihtaa takaisin Pohjoislohkoon tulevalla kaudella. Kerho 07 pelasi Kakkosen Pohjoislohkossa myös kaudella 2013 ja kaikki joukkueet on siten ennestään tuttuja.

Kaudella 2015 Kakkosessa pelataan kolminkertainen sarja neljässä kymmenen joukkueen lohkossa ja lohkojen voittajat pelaavat pareittain kaksiosaiset nousukarsintafinaalit. Otteluparien yhteistuloksilla ratkotut voittajat nousevat Ykköseen kaudelle 2016. Kaksi joukkuetta nousee Ykköseen.

Sarja kokee kuitenkin suuren mullistuksen kaudelle 2016, sillä joukkuemäärää vähennetään rajusti ja kaikkiaan 13 joukkuetta putoaa alkavan kauden päätteeksi kolmoseen. Kaudella 2016 sarja on tarkoitus pelata vain kolmessa lohkossa.

Siten kauden 2015 lohkojen sijalle kahdeksan tai huonommin sijoittuneet joukkueet putoavat suoraan Kolmoseen. Lisäksi Kolmoseen putoaa neljän lohkon huonoin seitsemännelle sijalle sijoittunut joukkue.

Kerho 07:n pelaajarunko muodostuu A-junioreista yli-ikäiseksi tulleista pelaajista, A-junioreista, sekä Veikkausliigassa pelaavan edustusjoukkueen vähemmälle peliajalle jääneistä pelaajista. Joukkue harjoittelee paljon yhdessä SJK U19 joukkueen kanssa ja valmentajina toimii sama kolmikko Max Peltonen, Heikki Tuomilehto ja Jorma Tuohisaari, joka vastaa myös U19 joukkueen valmennuksesta.

Joukkue pelaa useita harjoitusotteluita talven aikana.

Kakkosen Pohjoislohko:
Kerho 07, Seinäjoki
AC Kajaani, Kajaani
FC Kiisto, Vaasa
FC Santa Claus AC, Rovaniemi
GBK, Kokkola
VIFK, Vaasa
FC YPA, Ylivieska
KPV, Kokkola
OPS, Oulu
TP-47, Tornio

Uusi valmentaja Heikki Tuomilehto käy pelaajien kanssa kuntotestin tuloksia läpi