123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon A-juniorit, eli SJK U19, aloittaa sunnuntaina 4.5. SM-sarjan vierasottelulla FC Honkaa vastaan.

Hyvillä mielin lähdetään sarjaan ja jätkät on nyt saanut huilata hetken talven karsintasarjan jälkeen. Pelaajat ovat nyt nälkäisiä ja haluavat aloittaa tosipelit. Tiedostetaan että se on SM-sarja ja siellä on mukana hienoja seuroja. Päästään kunnolla mittaamaan missä mennään, kommentoi tunnelmia sarja-avauksen alla SJK U19 vastuuvalmentaja Max Peltonen.

Me halutaan sijoittua sarjassa niin hyvin kuin mahdollista ja olla mukana tappelemassa mitalisijoista. Ei me mennä sinne vain katselemaan ja ihastelemaan, vaan halutaan kunnon tavoite kauteen, jatkaa Peltonen.

SJK U19 pelasi SM-sarjassa myös viime kaudella ja sijoittui siellä kuudenneksi. Talven SM-karsintasarjassa SJK sijoittui kolmanneksi, johdettuaan koko alkukauden sarjaa.

Osa meidän pelaajista pelaa myös Kakkosessa Kerho 07:n mukana, tai jopa Veikkausliigaa edustuksessa. Toki muillakin joukkueilla parhaat pelaajat tästä ikäluokasta on jo mukana miesten sarjoissa, mutta jokainen peli tässä sarjassa on todella kova ja vie pelaajia eteenpäin, päättää Peltonen.

SJK U19 otteluohjelman SM-sarjassa löydät täältä

SM-sarjan avausottelu: FC Honka – SJK U19 sunnuntaina 4.5. klo 16.00, Espoonlahden tekonurmella.

SJK U19 on valmiina SM-sarja-avaukseen

FC Honka on perinteisesti kova joukkue

SJK:n avausvastustaja FC Honka on perinteinen junioriseura, jolla on paljon huippulupaavia junioreita useassa eri ikäluokassa. Honkalaiset pelaajat saavat peliaikaa myös seuran Kakkosessa pelaavassa Pallohongan joukkueessa. Osa jopa FC Hongan Veikkausliigajoukkueessa.

Hongan organisaatio on kova ja kova joukkue on meillä vastassa. He nousivat mukaan kivikovasta etelälohkosta, joten hyvään testiin päästään heti ensimmäisessä ottelussa, arvioi SJK U19 joukkueen vastuuvalmentaja Max Peltonen.

Maajoukkuehtävistä joukkueeseen palaa ainakin Toni Sjöstedt, joka oli Suomen kokoonpanossa Sloveniaa vastaa U17 maajoukkueiden kohtaamisessa.

Joukkueen vastuuvalmentajana toimii Henri Kaasalainen.

SJK:n Paavo Valakari palaa mukana maajoukkuereissulta

Paavo Valakari pelasi täydet minuuti maajoukkueessa

SJK U19 maalivahti Paavo Valakari palaa tähän otteluun suoraan maajoukkuekomennukselta, sillä nuorimies oli Suomen U17 maajoukkueen matkassa Slovenian tuplamaaottelussa. Vappupäivänä pelatussa toisessa ottelussa Paavo oli myös Suomen aloittava maalivahti ja pelasi täydet minuutit, kun Slovenia voitti niukasti 1-0 luvuin.

Joonas Sundman, joka on pelannut mukana U19 joukkueessa, vaikka onkin SJK-junioreiden B-juniorijoukkueen pelaajia, pelasi viikolla kolmessa maajoukkueen ottelussa Tallinnassa, missä Suomi kohtasi Venäjän, Viron ja Ruotsin UEFA Development -turnauksessa. Joonas palasi jo Suomeen, joten hän on tarvittaessa käytettävissä joko perjantaina B-junioreiden mukana tai sunnuntaina U19 joukkueessa.

Samana viikonloppuna pelejä riittää, sillä U19 sarja-avauksen lisäksi myös B-juniorit, Kakkosessa pelaava Kerho 07 ja SJK edustus pelaavat vierasottelut.
Tämä aiheuttaa sen, että pelaajien kohdalla tarvitaan hieman suunnittelua että kuka lähtee mihinkäkin matsiin.

Kerho 07 pelaajat jää näillä näkymin pois. Ei aleta kahteen peliin pelaajia laittamaan. Paavo tulee suoraan maajoukkuepelistä mukaan. Meillä on ollut kuitenkin ehjä harjoitusviikko takana ja ollaan saatu kaikki flunssat ja muut pikkuvaivat taakse, kertoo Max Peltonen.

B-junnuista otetaan varmasti mukaan pelaajia. Heidän pitää päästä ehdottomasti tämän kauden aikana jo SM-sarjaan kokeilemaan omia rahkeitaan, päättää Peltonen.

Ottelu pelataan Espoossa, Espoonlahden tekonurmella ja se alkaa sunnuntaina klo 16.00.