123 456 7890

SJK TV kävi Kuortaneen Urheilulukiolla ja SJK akatemian harjoituksissa. Haastatteluissa akatemian johtaja Jani Uotinen ja Kuortaneen Urheilulukion rehtori Juha Virtanen, kertovat lisää ensi syksyllä alkavasta jalkapallolukiosta.

Me halutaan tähän mukaan pelaajia jotka ovat motivoituneita, sitoutuneita harjoittelemaan ja oikeasti valmiita tavoittelemaan sitä omaa huippuaan. Jalkapallolukiossa futis on kokoajan läsnä. Siellä saadaan samalla tavalla motivoituneet ja ajattelevat yksilöt saman katon alle. Se tuo myös kilpailutilannetta ja vie taatusti pelaajaa yksilönä eteenpäin, kommentoi SJK:n akatemian johtaja Jani Uotinen videolla.

Suurin osa meidän opiskelijoista asuu maksimissaan kilometrin päässä tai alle puolen kilometrin päässä harjoituspaikoista ja koulusta, joten siirtymisiin ei kovin paljoa mene aikaa näiden välillä. Lukujärjestys on luotu siten että kahteen harjoitukseen on mahdollisuus joka päivä. Koulun puolesta tulee toinen ja toinen tulee seuran puitteissa, valottaa Kuortaneen Urheilulukion rehtori Juha Virtanen videolla.

Jalkapallossa monen elämässä siintää se ammattilaisuus siellä taustalla ja me haluamme että nuoret ymmärtävät mitä se tarkoittaa. Siinä tulee kotoa pois muuttamiset ja muut. Tästä tulee monelle se ensimmäinen iso askel ja tarkoitus on että he ymmärtävät, että se ei ole pelkästään se jalkapallo, vaan tässä on tämä toinen iso osa taustalla joka vie vahvasti eteenpäin elämässä kasvamista. Siihen me luomme tässä pakettia ja meillä on täällä siihen kokemusta, kertoo rehtori Virtanen.

SJK TV:n videolta löydät lisää herrojen ajatuksia ja samalla esitellään jalkapallolukion konseptia ja Kuortaneen urheilulukion sekä -urheiluopiston muodostamaa kampusaluetta. Luonnonkauniilla, järvirannalla sijaitseva Kuortaneen kampusalue, sisältää kaikki koulurakennukset, urheilupaikat, asuntolat, ravintolat ja muut ajanviettopaikat, vain noin kilometrin säteellä toisistaan. Jalkapallolle sieltä löytyy nurmikentät ja ulkotekonurmi. Olosuhteet paranevat entisestään, kun vielä tämän vuoden aikana alkaa jalkapallohallin rakentaminen kampusalueelle.

Jalkapallolukio on mukana normaalissa yhteishaussa ja yhteishaku alkaa jo ensi tiistaina 20.2. Ohjeet yhteishakuun ja jalkapallolukioon löytyy videon alapuolelta. Löydät lisätietoa jalkapallolukiosta SJK:n nettisivuilta tästä linkistä.

Hakeminen jalkapallolukioon yhteishaussa:

1. Kuortaneen urheilulukion pääsyvaatimuksena on vähintään 7.0 keskiarvo peruskoulun päättötodistuksen lukuaineissa.

2. Lukioon haetaan täyttämällä sähköisen yhteisvalinnan kaavake osoitteessa: www.opintopolku.fi. Hakuaika on 20.2. – 13.3. 2018.

3. Opiskelijaksi valittavan ylin mahdollinen pistemäärä on 20, joka
muodostuu peruskoulutodistuksen keskiarvosta sekä urheilu- ja
soveltuvuuspisteistä. Urheilu- ja muut soveltuvuuspisteet määräytyvät
oppilaitoksen ja Palloliiton yhteistyönä.

Hakija voi saada urheilullisista ansioistaan ja lahjakkuudestaan 0-5
pistettä (lajiliittopisteet) ja jalkapallolukion harkinnan mukaan 0-5
soveltuvuuspistettä (oppilaitospisteet).

Lisätietoja osoitteesta: Suomen Olympiakomitea

4. Hakuvaiheessa toimi näin:

– Täytä sähköisen yhteisvalinnan lomake osoitteessa www.opintopolku.fi (Kuortaneen lukio, urheilulinja, erityinen koulutustehtävä)
– Tulosta sekä Hakijan tiedot -lomake että Alustava ainevalintakaavake lukion kotisivulta, täytä ne ja lähetä Kuortaneen lukioon (Keskustie 91, 63100 Kuortane) hakuaikana (13.3. mennessä).

Voit hakea urheilulukioon myös myöhemmin 2. tai 3. vuodelle. Tulosta ja täytä hakulomake ja lähetä se, Hakijan tiedot -lomake sekä todistus tämän hetkisistä lukiosuorituksistasi hakuaikana Kuortaneen lukiolle.