123 456 7890

PS Kemi onnistui nappaamaan 1-0 avausvoiton SJK:sta OmaSp Stadionilla, Veikkausliigan avausottelussa. Maali tuli erikoistilanteen jälkitilanteesta, kun ottelua oli noin vartti jäljellä. SJK loi pelissä useita paikkoja ja välillä kolisi tolpatkin, mutta PS Kemi kesti koko ottelun ja oli vaarallinen omista erikoistilanteistaan. Lähimpänä maalia oli juuri tolppaan vetänyt Vahid Hambo, sekä samassa tilanteessa paikkaan päässyt Maximo Tolonen. Myös Johannes Laaksonen pääsi koittamaan maalintekoa, mutta vastustajan maalivahti Oskari Forsman esitti jälleen yhden ottelun pelastuksistaan ja torjui pallon lähes maaliviivalta. SJK sai ottelussa toistakymmentä maalipaikkaa, mutta ei onnistunut lopulta yhdestäkään ja siten PS kemin pisteiden ryöstö onnistui. Positiivisina asioina SJK:n ottelusta voi nostaa esiin nuorten Maximo Tolonen ja Ville Tikkanen Veikkausliiga-debyytit. Molemmat hoitivat oman tonttinsa kunnialla, ensimmäisessä ottelussaan.

SJK – PS Kemi 0-1 (0-0)
0-1 76 min Julian Guevara

PS Kemi hallitsi ottelun ensimmäistä varttia, mutta sen jälkeen ote siirtyi enemmän ja enemmän SJK:lle. PS Kemi sai heti ottelun alussa hyvästä paikasta vapaapotkun. Keaton Isaksson keskitti ja Victor Shevchenko puski hyvästä paikasta yli maalin. SJK:n ensimmäinen huippupaikka tuli pelin neljännellä minuutilla. Reuben Ayarnan pitkän syöttö tavoitti Aristote Mboman, joka rynnisti Kemin puolustajilta karkuun, ja pääsi vastakkain Oskari Forsmanin kanssa, mutta Forsman esitti hienon jalkatorjunnan.

21. minuutilla Aristote Mboma nousi oikealta laidalta boksiin ja keskitti maalille Maximo Toloselle, joka ei aivan saanut ohjattua palloa maaliin, ja uran ensimmäinen liigamaali jäi vielä tulevaisuuteen.

Puolen tunnin pelin kohdilla SJK painetta Kemin päätyyn. Ville Tikkasellekin aukesi paikka tehdä uran ensimmäinen liigamaali, mutta nuorukainen ei osunut kunnolla palloon. Tilanne jatkui ja Aristote Mbomaa rikottiin aivan boksin rajalle. Jordan Mustoe laukoi vaparin yli maalin.

Toisen puoliajan alussa SJK:n Emile Paul Tendeng laukoi pienestä kulmasta ja Oskari Forsman torjui pallon eteensä. Aristote Mboma ei päässyt jatkopalloon, ja Kemin puolustus pääsi purkamaan.

54. minuutilla Anders Bååth keskitti oikealta laidalta ja Jarkko Hurme pääsi yrittämään maalintekoa, mutta pallo viuhui yli maalin.

Ensimmäisen liigapelinsä pelannut Ville Tikkanen kuului SJK:n parhaimmistoon, eikä todellakaan ollut kentällä vain selviytymässä. Myös hänen vierellään pelannut Marc Vales esiintyi edukseen, ja andorralaisen pelaaminen oli huomattavasti viime kautta varmempaa.

Tendeng pääsi laukomaan 75. minuutilla Jordan Mustoen syötöstä, mutta hänen kutinsa jäi vaisuksi ja meni myös ohi maalin. SJK:n ilta synkkeni hetkeä myöhemmin. PS Kemi sai vapaapotkun oikealta laidalta. SJK ei saanut siivottua Keaton Isakssonin vapaapotkua, vaan pallo tuli vapaaseen paikkaan Julian Guevaralle, joka laukoi pallon varmasti maaliin.

Ottelun loppuhetkillä SJK:lla oli monta tasoituspaikkaa. Vahid Hambon tyylikäs pusku osui tolppaan, ja jatkotilanteessa Maximo Tolonen pääsi laukomaan, mutta veto meni päin Hamboa. Pari minuuttia myöhemmin Hambo pelasi hyvin yhteen Tendengin kanssa ja pystyi ohittamaan Forsmanin, mutta kemiläisten puolustus ehti hätiin, eikä jatkotilannekaan tuottanut tulosta.

Jesse Sarajärvi pääsi laukomaan boksissa Jordan Mustoen keskityksestä, mutta veto meni yli maalin. Vielä lisäajallakin SJK loi paikkoja. Jesse Sarajärvi syötti ja Johannes Laaksonen pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta Oskari Forsman venyi ilmiömäisesti pallon eteen.

Kyllä meidän olisi näillä maalintekopaikoilla pitänyt voittaa tämä ottelu. Jos me jossain tänään epäonnistuttiin, niin maalipaikoissa. Se on ihan selvä asia, totesi SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen ottelun lehdistötilaisuuden aluksi.

Ajoittain meidän pallon liikuttelu oli hidasta ja meidän olisi pitänyt pystyä nostamaan tempoa pallon kanssa. Siinä on ainakin yksi pelillinen juttu minkä kanssa voimme työskennellä. Mutta niinkuin sanoin, niin mielestäni me luotiin riittävästi maalintekopaikkoja, että olisimme voineet voittaa kaksi jalkapallo-ottelua. En halua ottaa mitään pois vastustajan maalivahdilta, joka otti hienoja seivejä, mutta meidän olisi vaan pitänyt olla itse parempi maalipaikoissa, sanoi Kautonen.

Ensimmäinen 15 minuuttia oli meiltä hyvää. Se oli hyvännäköistä jalkapalloa ja pystyttiin tekemään niitä asioita mitä olimme sopineet. Mutta ei luotu vaarallisia maalintekopaikkoja. Ensimmäisen puoliajan loppu alkoi sitten kääntymään SJK:lle, mutta saimme sen selvitettyä. Toisella puoliajalla sitten saimme hienosti maalin vapaapotkun jälkitilanteessa. Hienoa voittaa ensimmäinen ottelu. Ja tämä ei ole helppopaikka voittaa täällä Seinäjoella, kommentoi PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman lehdistötilaisuudessa.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Marc Vales, Anders Bååth (79’ Johannes Laaksonen), Reuben Ayarna. Jordan Mustoe, Maximo Tolonen, Ville Tikkanen, Jarkko Hurme, Emile Paul Tendeng, Aristote Mboma (65’ Vahid Hambo) ja Mehmet Hetemaj (58’ Jesse Sarajärvi).

SJK:n seuraava ottelu on vierasottelu TPS:aa vastaan sunnuntaina 15.4. Tuo ottelu pelataan poikkeuksellisesti Valkeakoskella, koska Turun Veritas Stadionia ei ole saatu vielä pelikuntoon. SJK:n kannattajat järjestävät otteluun bussikuljetuksen ja tuosta tiedotetaan lisää myöhemmin.