123 456 7890

FC Honka maksoi viime kauden kalavelat ja kaatoi SJK:n 1-2 tuloksella OmaSp Stadionilla. Viime kaudellahan SJK kaatoi Hongan välierässä ja eteni silloin Suomen Cupin finaaliin. SJK:n ensimmäinen puoliaika oli tänään hermostunut ja vierailija Honka löi painetta lisää reilun kymmenen minuutin jälkeen, tekemällä ottelun avausmaalin. Honka onnistui vielä lisäämään johtoa ennen taukoa. Tauolta SJK tuli kentälle kuitenkin uudella ilmeellä ja painoi pelin vierailijan päätyyn, osin myös Hongan avustuksella, sillä Honka vetäytyi tiukasti kuoreensa oman boksin tuntumaan. Lopulta vaihdosta tullut Mehmet Hetemaj puski SJK:n ainoan Reuben Ayarnan keskityksestä. Paikkoja oli useita tehdä tasoitus ja viedä ottelu 2 x 15 min jatko-otteluun, mutta Honka kesti SJK:n pyörityksen. Suomen Cup päättyi SJK:n osalta siihen ja Honka jatkaa välierään HJK:ta vastaan. SJK:lla on nyt reilu viikko aikaa Veikkausliigan avaukseen, joka pelataan lauantaina 7.4. klo 17:00 Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Ennakkoliput otteluun SJK:n verkkokaupasta.

SJK – FC Honka 1-2 (0-2)
0-1 14 min Jonas Levänen
0-2 33 min Youness Rahimi
1-2 66 min Mehmet Hetemaj

Lisää kuvia ottelusta SJK:n Facebook-sivuilla.

Vierasjoukkue Honka hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa eikä SJK saanut pallollista pelaamista kuntoon missään vaiheessa. Honka loi hyvän maalipaikan jo kolmannella minuutilla, kun Joel Perovuo pääsi nousemaan oikealta laidalta. Syöttö takaviistoon Borjas Martínille oli erinomainen, ja laukauskin oli hyvä, mutta SJK:n onneksi se kolahti tolppaan.

SJK pääsi alun jälkeen edes hieman peliin mukaan. SJK:n ensimmäisen kunnollisen hyökkäyksen jälkeen Honka pääsi kuitenkin vastaiskuun. Joel Perovuo sai aivan liikaa tilaa ja aikaa sen kokenut keskikenttäpelaaja käytti hyödykseen. Nappikeskitys tavoitti takatolpalta Jonas Leväsen, joka laukoi pallon maaliin.

SJK:n maalipaikat olivat ensimmäisellä puoliajalla vähissä. Aristote Mboma kaadettiin pari kertaa vapaapotkun arvoisesti, mutta niistä ei sen vaarallisempaa syntynyt. Emile Paul Tendeng pelasi 25. minuutilla hyvän seinän Jesse Sarajärven kanssa, mutta haltuunotto epäonnistui ja tilanne kuivui kasaan.

Reilun puolen tunnin kohdalla nähtiin toisinto ensimmäisestä maalista. Honka pääsi syöttöön väliin keskialueella ja pallo pelattiin oikeaan laitaan Masar Ömerille. Ömer keskitti boksiin takatolpalle vapaana olleelle Youness Rahimille, joka puski pallon maaliin.

Toiselle puoliajalle SJK paransi peliään. Mehmet Hetemaj’n ja etenkin Maximo Tolosen tulo kentälle piristi kotijoukkuetta selvästi.

Toisen puoliajan ensimmäinen huippupaikka tuli kuitenkin Hongalle. Jonas Levänen kuljetti pallon Masar Ömerille, joka jatkoi pallon muutaman kimmokkeen kautta Borjas Martinille, joka pääsi laukomaan aivan vapaasti, mutta kuti meni ohi maalin.

58. minuutilla Aristote Mboma rynnisti boksiin Anders Bååthin avustuksella. Totti, Bååth ja Mehmet Hetemaj petasivat Emile Paul Tendengille erinomaisen paikan, mutta laukaus epäonnistui ja pallo leijaili yli maalin.

SJK sai kulmapotkun 65. minuutilla. Jordan Mustoen kulmapotku oli ja hyvä ja SJK:lle aukesi kaksikin vetopaikkaa, mutta Honka pystyi blokkaamaan molemmat. Jatkotilanteessa pallo tuli Reuben Ayarnalle, joka keskitti pallon takaisin boksiin. Mehmet Hetemaj’n tyylikäs syöksypusku kavensi ottelun 1-2:een.

Maximo Toloselle aukesi paikka rokottaa entistä seuraansa vartti ennen loppua. Aristote Mboma taisteli pallon boksissa Hongan puolustukselta, ja tarjoili Toloselle vetopaikan. Tällä kerralla nuorukaisen veto viuhui kuitenkin yli maalin.

Honka pääsi lopussa muutamiin vastahyökkäyksiin, mutta viimeiset ratkaisut olivat heikkoja. SJK ei pystynyt enää lopussa luomaan kunnollisia tasoituspaikkoja.

Jos katsoo ensimmäisen puoliajan peliä, niin se ei näyttänyt yhtään siltä SJK:lta miten me olemme harjoitelleet tai mikä meidän pelisuunnitelma oli tässä matsissa. Ensimmäinen puoliaika oli valitettavasti hyvin hyvin kaukana siitä mikä meidän tavoite oli. Pallon liikuttelu oli aivan liian hidasta, pallottomat tekivät vääriä valintoja liikkumisessa pelattavaksi ja me oltiin täysin epätasapainoisia siinä ensimmäisellä puoliajalla. Pelaajat hakeutui samoille alueille pelattavaksi ja me olimme siksi hyvin haavoittuvia kun menetettiin pallo, kommentoi pettynyt päävalmentaja Tommi Kautonen ottelun jälkeen.

Hyökätessä pallon kanssa meidän tasapaino ei ollut kunnossa ja se johtui hyvin pitkälle siitä että meidän pallottomat pelaajat liikkui tänään huonosti. Meidän etäisyydet oli pielessä ja meidän prässipelissä ei ollut aggressiivisuutta. Me ei ollenkaan saatu niin paljon riistoja kuin meidän tavoite oli. Me mentiin eteenpäin, mutta ei tarpeeksi aktiivisesti. Me oltiin liian passiivisia. Kun meidän hyökkääjät aloitti prässin, heiltä puuttui tuki. Meidän keskikenttä jäi liian kauas ja meidän eteisyydet kasvoi niin isoksi, että Honka pystyi pelaamaan meidän prässin läpi, Kautonen jatkaa.

Toisella puoliajalla näin sen parannuksen meidän pelissä, että me aidosti heittäydyttiin siihen peliin. Sitä ruvettiin hakemaan sitä että kavennetaan, tasoitetaan peli. Me oltiin aggressivisempia, oltiin iholla kiinni paremmin ja saatiin niitä riistoja joitain. Mutta tottakai se on haastavaa kun vastustaja vetäytyy ja suojelee johtoasemaa, sanoi Kautonen.

Silti pakko sanoa, että meiltä olisi pitänyt myös löytyä kylmäpäisyyttä enemmän syötellä palloa. Me alettiin hätäilemään pallon kanssa ja pelin loppua kohti meillä alkoi tulla semmoisia potkuja vaan jonnekin. Meillä oli kaksi hyökkääjää, Totti ja Hambo yhtäaikaa, mutta ei me taidettu saada lainkaan keskityksiä siinä vaiheessa kun he olivat kentällä ja ei se siinä mielessä ole kovin hyvin suoritettu. Se meni liikaa puskemiseksi, Kautonen analysoi.

Tämä on tosi iso pettymys, sillä cup oli meidän toinen iso tavoite. Nyt se sauma on kuitenkin ohi. Me palaamme töihin joukkeen kanssa huomenna. Käymme yhdessä asioita läpi. Meidän täytyy muistuttaa niin pelaajia kuin valmentajia, että meidän taidot ei ole kadonneet minnekään. Meidän täytyy tehdä niitä asioita joissa olemme hyviä. Olen aivan varma siitä että me nähdään aivan toisennäköinen SJK sarja-avauksessa, päättää Kautonen.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Joel Mero, Dani Hatakka, Anders Bååth (78’ Vahid Hambo), Reuben Ayarna, Johannes Laaksonen (61’ Maximo Tolonen), Jordan Mustoe, Jarkko Hurme, Emile Paul Tendeng, Jesse Sarajärvi (45’ Mehmet Hetemaj) ja Aristote Mboma.

Seuraava ottelu on Veikkausliigan avausottelu lauantaina 7.4. klo 17:00, kun PS Kemi saapuu vieraaksi OmaSp Stadionille. Kausikorttimyynti lopetetaan pari päivää ennen tuota, 5.4. joten kannattaa hankkia kortti heti. Yksittäiset ennakkoliput SJK:n verkkokaupasta ja arkisin klo 9-16 SJK Shopista.