123 456 7890

SJK teki seinäjokelaista jalkapalloiluhistoriaa, ottamalla kauden yhdeksännen voittonsa ja samalla seitsemännen perättäisen voiton. Koskaan aiemmin ei ole Seinäjoen joukkueet neljällä aiemmalla pääsarjakaudellaan saanut yli 28:aa pistettä. Kerholla on niitä voiton jälkeen kasassa 30.
Samalla illan sankari kahdella maalillaan, eli Seinäjoen oma poika Toni Lehtinen, nousi Veikkausliigan maalintekijätilastossa jaetulle ensimmäiselle sijalle. Lehtisellä on nyt maaleja kasassa yhteensä kuusi. SJK on nyt sarjassa toisena, heti HJK:n perässä. HJK:lla ja takana olevalla FC Lahdella on kuitenkin enemmän pelejä pelattuna.
Ennen ottelun avauspotkua palkittiin SJK:n Hannu Latva-Mäenpää Respect-palkinnolla ja nostettiin yhdessä punainen kortti rasismille. Puoliajalla kiiteltiin kesäkuun kuukauden junioripelaaja Joonas Sundmania, joka jättää heinäkuun aikana Seinäjoen ja siirtyy Englantiin Aston Villan organisaatioon.

SJK – IFK Mariehamn 3-0 (3-0)
1-0 06 min Toni Lehtinen

2-0 18 min Toni Lehtinen

3-0 32 min Timo Tahvanainen

Ottelun alku sujui kotijoukkueen komennossa. Kerho sai luotua maalipaikan jo ottelun kolmannella minuutilla. Gert Kams antoi pitkän rajaheiton, Cedric Gogoua jatkoi sen päällään Richard Dormanille, joka jatkoi edelleen Toni Lehtiselle. Lehtinen pääsi kokeilemaan maalintekoa lähietäisyydeltä, mutta osuma palloon oli kuitenkin heikko ja laukaus meni yli maalin. Kauaa ei ottelun avausmaalia kuitenkaan tarvinnut odotella. Johannes Laaksonen keskitti maalille ja Toni Lehtinen puski pallon ohi MIFK-vahti Otso Virtasen. Lehtinen on tehnyt maalin kolmessa perättäisessä ottelussa.

Ottelun 18. minuutilla nähtiin hiukan erikoisempi episodi. Mihkel Aksalun avaus näytti menvän suoraan Otso Virtaselle. Pallo pysähtyikin pieneen lätäkköön 16-alueen rajalla. SJK hyödynsi tämän tylysti. Gert Kams nappasi pallon matkaansa ja keskitti boksin sisällä Toni Lehtiselle, joka puski pallon jo toistamiseen maaliin. Maali oli Lehtiselle jo kauden kuudes ja hän nousi Veikkausliigan maalipörssin jaetulle ykköspaikalle.

Ottelun 25. minuutilla Timo Tahvanainen keskitti vasemmalta laidalta ja Gert Kams pääsi puskemaan. Virtanen torjui Kamsin puskun eteensä ja Toni Lehtinen oli lähellä päästä iskemään hattutempun, mutta hän ei aivan yltänyt reboundiin. Pian pallo oli kuitenkin taas IFK:n maalissa. Johannes Laaksonen syötti linjan taakse Timo Tahvanaiselle, joka avasi tämän kauden maalitilinsä. Ensimmäisen puoliajan lopulla SJK sai vielä vapaapotkun hyvästä paikasta, kun IFK:n parhaana palkittu Diego Assis rikkoi Johannes Laaksosta. Wayne Brown asettui pallon taakse ja syötti Justin Mooselle. Moose ei kuitenkaan saanut kunnollista laukausta aikaiseksi.

Akseli Pelvas tuli toiselle puoliajalle Toni Lehtisen tilalle. Pelvas pääsikin pariin maalipaikkaan, kun toista puoliaikaa oli pelattu kymmenisen minuuttia. Ensin Gert Kams syötti maalille, mutta Pelvaksen ohjaus meni ohi maalin. Pian tämän jälkeen IFK:n puolustaja Bobbie Friberg da Cruz oli hiukan ongelmissa Pelvaksen kanssa. Ruotsalaispuolustaja voitti kuitenkin painiottelun ja sai estettyä Pelvaksen maalintekoaikeet. Selvästä johtoasemasta huolimatta SJK loi paikkoja myös toisella puoliajalla. Timo Tahvanainen keskitti maalille Gert Kamsille, mutta hän ei kuitenkaan saanut kunnollista osumaa palloon ja pusku meni ohi maalin. Hetkeä myöhemmin Kams nousi hyvin oikealta laidalta ja keskitti maalille. Wayne Brown ei kuitenkaan aivan ylettynyt palloon.

IFK ei saanut oikeastaan minkäänlaista kiriä aikaiseksi. Luis Solignac pääsi laukomaan rankkarialueen sisällä, mutta veto suuntautui sivuverkkoon. Lopussa Juho Lähde oli lähellä kaunistella lukemia, mutta laukaus kilpistyi tolppaan. Toisella puoliajalla ei maaleja nähty, joten SJK nappasi jo seitsemännen perättäisen voiton ja nousi samalla sarjassa toiseksi.

Huono peli meiltä. Katastrofaalinen alku, päästettiin maali ja sitten toinen tuli vähän tuurillakin. Meillä on ollut parempi jakso neljän pelin aikana, mutta nyt mentiin sitten takaisin parin kuukauden takaiseen. Samoja virheitä, kuin viimeksikin SJK:ta vastaan. Samantyylinen pelikin, summasi IFK Mariehamnin Albin Granlund.

Alotettiin tosi hyvin, saatiin alkuun maali. Peli vapautui ja lähti rullaamaan tosi hyvin. Puolustettiin hyvin, IFK ei päässyt maalipaikkoihin. Itse oltiin tehokkaita, tehtiin hyvällä prosentilla. Kenttä oli mukavan märkä, oli kiva pelata ja syötellä. Syöteltiin ajoittain tosi hyvin. Tonilta hienoja hyökkääjän maaleja. Päästämme todella vähän maaleja. Onnistumiset ruokkivat itseluottamusta. Kaikki pelit on tosi pienestä kiinni, välillä tarvitaan ripaus onneakin. Peli oli toisella puoliajalla kontrollissa, IFK ei päässyt kovin vaarallisiin paikkoihin. Pystyttiin pitämään palloa toisellakin puoliajalla ja loimme paikkoja. Ei lähdetty ylihyökkäämään, se olisi ollut hölmöä. Pidettiin tasapaino hyvänä ja pyrittiin pitämään kontrolli, onnistuimmekin siinä. IFK:lla on kuitenkin vaarallinen hyökkäys, sanoi Marco Matrone ottelun jälkeen.

Katastrofaalinen mahalasku meiltä verrattuna viime peleihin. Ensimmäisen puoliajan puolustaminen oli ihan käsittämätöntä. Toisella jaksolla koitettiin korjata ainakin omaa kuvaa eteenpäin. Ekalla jaksolla katottiin vaan vierestä. Hävittiin ottelu heti alussa. Toinen maali oli aika ratkaiseva, ei noustu enää, harmitteli MIFK:n päävalmentaja Pekka Lyyski.

Vahva alku meiltä. Oltiin tosi hyvin muodossa, syöteltiin hyvin ja pallottomien liike oli hyvää. Syötötkin napsahteli tänään hyvin kohdilleen, vahva pallollinen esitys. Alusta asti oltiin hyvin mukana. Meillä oli nälkä tähän tekemiseen. Jätkät ovat joka päivä valmiita tekemään mitä tahansa kehittyäkseen. Ollaan vasta puolessa välissä, parannamme syksyä kohden. Haluamme syötellä vieläkin paremmin, murtautua vieläkin paremmin. Emme ole ikinä tyytyväisiä. Tänään nautitaan tästä pelistä ja maanantaina mennään Lahteen, sanoi Simo Valakari ottelun jälkeen.

Ottelun parhaana palkittiin kahden maalin Toni Lehtinen, kaksi tähteä meni SJK:n puolustaja Cedric Gogoualle ja yksi tähti vierasjoukkeen Diego Assikselle.

SJK kohtaa seuraavaksi juuri takana olevan FC Lahden ensi maanantaina 7.7. klo 18.30 alkavassa ottelussa. Tuo peli pelataan Lahdessa Kisapuistossa. Seuraava kotipeli on lauantaina 12.7. ja tuolloin SJK isännöi Kuopion Palloseuraa.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Cedric Gogoua, Zeljko Savic, Timo Tahvanainen, Richie Dorman, Marco Matrone, Johannes Laaksonen, Wayne Brown, Justin Moose (68′ Juho Lähde), Gert Kams ja Toni Lehtinen (46′ Akseli Pelvas).

Lisää kuvia SJK:n Facebook sivuilla.

OTTELUKOOSTE:

Lehdistötilaisuus: