123 456 7890

SJK nousi 0-2 tappiolta voittoon ja jatko-ottelussa vielä 4-3 yhteistulokseen FC Floraa vastaan, ja eteni siten toiselle kierrokselle. SJK ei ole koskaan aiemmin voittanut ottelua eurokentillä, eikä myöskään koskaan aiemmin edennyt jatkoon. Nyt se teki sen neljännellä yrittämällä UEFA Europa Conference Leaguessa. SJK hävisi ensimmäisen osan Tallinnassa 0-1, ja tarvitsi vähintään maalin voiton, että ottelu menisi 2 x 15 min jatko-otteluun. FC Flora meni pelissä vielä ensin 0-1 ja jo 0-2 johtoon, joten yhteistuloksella se johti otteluparia jo 0-3. Mutta SJK ei luovuttanut, vaan Jake Jervisin hattutempulla nousi ensin voittoon varsinaisella peliajalla, ja sitten jatko-ottelussa Ville Tikkanen iski neljännen. 120 minuutin jälkeen SJK sai aloittaa hurjat juhlat OmaSp Stadionilla kannattajiensa edessä. Toisella kierroksella SJK tulee kohtaamaan Norjan Lillestrøm SK:n ja ensimmäinen osa pelataan jo ensi viikon torstaina 21.7. Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Ratkaiseva toinen osa pelataan Norjassa 28.7. SJK:n seuraava peli on kuitenkin jo heti ensi sunnuntaina 17.7. klo 16:00, kun Ilves saapuu Veikkausliigassa vieraaksi OmaSp Stadionille. Ottelun liput myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja SJK Storessa. SJK tulee tiedottamaan Lillestrøm ottelun lipunmyynnistä heti huomenna.

4-2 114 min Ville Tikkanen

Aivan pelin alkuun FC Flora tuli hyvin, mutta SJK otti nopeasti pelin haltuun ja painoi pelin Floran päätyyn. Sitten, lähes yllättäen, Floran laitapuolustaja Michael Lilander sai pallon oikealla laidalla boksin ulkopuolella, ja veti maailmanluokan vedon SJK-maalin etuyläkulmaan, kun yhdeksän minuuttia oli pelattu. Maalin jälkeen Flora sai vetäytyä puolustamaan yhteistuloksella kahden maalin johtoaan, ja se myös teki puolustamisen niin hyvin, että SJK:lla oli vaikeuksia murtaa sitä.

Puolustuksen kautta Flora sai pari kertaa vaarallisen vastahyökkäyksen, ja paras paikka niistä tuli Henrik Ojamaalle, joka pääsi aivan yksin läpi vasemmalta laidalta. Jesse Öst tuli kuitenkin hyvin vastaan ja torjui Ojamaan yrityksen.

SJK sai pari erikoistilannetta Floran päätyyn, ja niistä palloa boksiin, mutta Floran maalissa Karl-Romet Nömm napsi keskitykset käsiinsä. SJK:n ensimmäisen puoliajan paras tilanne tuli parin seinäsyötön jälkeen, kun Pyry Hannola, Diego Rojas ja Daniel Håkans syöttelivät itsensä Floran boksiin. Sen jälkeen pallo tuli taakse vielä Hannolalle, joka hieman hätäili vedon kanssa, ja se meni Flora puolustajan kautta kulmalipulle. Tauolle mentiin vierailijan 0-1 johdossa, ja yhteistilanteessa jo kahden maalin johdossa.

FC Flora meni todella harmillisesti heti toisen puoliajan alussa jo 0-2 johtoon, kun Henrik Ojamaa yritti keskittää vasemmalta SJK:n maalille. Pallo tuli kohti etukulmaa ja meni Jesse Östin käsien kautta pomppien maaliin.

Mutta SJK ei luovuttanut. Se painoi pelin lähes täysin FC Floran päätyyn, paikkoja tuli koko ajan, ja lopulta ensimmäinen maali saatiin rangaistuspotkusta. Floran puolustaja Henrik Pürg kaatoi Jake Jervisin boksissa, ja Jervis itse laittoi pilkun sisään, kun tunti ei ollut aivan tullut vielä täyteen. Jervis oli asialla myös SJK:n 2-2 maalissa, ja nyt Jervis sai pallon hienosti Pyry Hannolalta. Peliä oli pelattu 66 minuuttia.

81. minuutilla Floran Ken Kallaste sai keltaisen ajanpeluusta rajaheittoa antaessaan. Sama mies rikkoi hetken päästä Kingsley Oforia, ja sai keltaisen alle puoli minuuttia edellisestä. Näin Kallaste katseli myös punakorttia, ja lensi ulos.

SJK meni 3-2 johtoon, kun jälleen Pyry Hannola löysi upealla keskityksellä Jake Jervisin Floran maalin takatolpalta. Jervis upotti päivän kolmantensa, ja OmaSp Stadion sai syytä juhlaan. SJK oli tullut yhteistuloksella 0-3 tilanteesta 3-3:een, ja oli voittamassa ensimmäistä otteluaan Euroopassa.

Pitkään FC Floran maalilla Karl-Romet Nömm piti vierailijoita pystyssä, ja Flora kestikin SJK:n rynnistyksen 90 minuutin loppuun asti. SJK voitti ottelun, mutta jatkopaikasta pelattaisiin vielä 2 x 15 min jatko-ottelu sekä tarvittaessa rangaistuspotkukilpailu.

Jatko-ottelussa ensimmäinen puolisko oli maaliton, vaikka SJK:n painostus jatkuikin Flora-päätyä kohti samanlaisena, kuin se oli koko toisen puoliajan. Toisen puoliskon alussa, FC Floran kokeneimpiin pelaajiin kuuluva Sergei Zenjov rikkoi SJK:n puolustuspäässä, ja sai toisen keltaisen, ja nyt Flora joutui kahden miehen alivoimalle.

SJK painosti entistä kovempaa, ja lopulta Ville Tikkanen pääsi vetämään ruuhkan takaa, alueen ulkopuolelta, upottaen pallon aivan tolpan juureen. SJK johtoon 4-2 ja yhteistuloksella 4-3, kun 113 minuuttia oli pelattu. SJK kesti hienosti pelin loppuun saakka, ja aloitti välittömästi hurjan juhlinnan kannattajien kanssa, kun ottelu päättyi. SJK teki historiaa etenemällä jatkoon, ja voittamalla ottelun. Seuraavalla kierroksella vastus kenties kovenee entisestään, kun ensi viikolla kohdataan eurokentillä Norjan Lillestrøm SK.

En miettinyt hetkeäkään, ettemmekö nousisi vielä mukaan. Tiesimme jo etukäteen, että meidän pitää tehdä maaleja. Enemmän kuin kaksi ainakin. Ja sen me teimme. Nautin ottelusta ja nautin tehdä töitä tässä ottelussa. Me teemme asiat omalla tavallamme, ja sen me teimme tänään taas. Olen niin ylpeä pelaajistani. Se miten me menimme tähän otteluun, ja miten teimme töitä. Ja miten kovaa kritiikkiä he ovat saaneet viikoista toiseen, mutta nyt he ovat tehneet historiaa tälle seuralle. Ja miten he sen vielä tekivät. Se oli uskomatonta. Olen todella onnellinen heidän puolestaan, ja olen todella ylpeä joukkueestani, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez ottelun jälkeen.

SJK: Jesse Öst MV, Pablo Andrade (87’ Jake Dunwoody), Martti Haukioja (46’ Ville Tikkanen), Matej Hradecky, Niko Markkula (46’ Kingsley Ofori), Mehmet Hetemaj (63’ Tuomas Kaukua), Nooa Laine (101’ Alfie Bates), Diego Rojas, Pyry Hannola, Daniel Håkans ja Jake Jervis.