123 456 7890

SJK:n perustamisesta tulee tänään kuluneeksi yhdeksän vuotta. Seura perustettiin 5. marraskuuta 2007, Sepsi-78:n ja TP-Seinäjoen yhdistäessä voimat. Seinäjoen Jalkapallokerho otti tuolloin vastaan Sepsi-78:n hallinnoiman, jo 1930 -luvulta lähtien voimassa olleen sarjapaikan ja jatkoi toimintaa seinäjokelaisen jalkapalloilun lippulaivana.

Uusi alkava kausi 2017, on SJK:n 10. juhlakausi ja tämä tulee näkymään pitkin kautta erilaisina huomionosoituksina sekä juhlallisuuksina. SJK julkaisee kymmenennen kautensa kunniaksi kausikirjan ja kauden aikana tullaan huomioimaan SJK:n vanhoja pelaajia. Kymmenes kausi tulee näkymään myös kaikessa SJK:n markkinoinnissa kauden aikana. Juhlakauden tapahtumista ja teemoista tiedotetaan tarkemmin lisää myöhemmin.

Tervetuloa mukaan SJK:n juhlakauteen. SJK:n kausikortit ovat jo myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja viralliset ottelut alkavat Suomen Cupin osalta jo tammikuussa 2017.

SJK Seinäjoki – Seinäjoen Jalkapallokerho

Seinäjoella 5. marraskuuta vuonna 2007, Sepsi-78:n ja TP-Seinäjoen fuusiosta syntynyt SJK Seinäjoki, on tänä päivänä täysiverinen jalkapalloseura, joka pystyy tarjoamaan korkealla tasolla koko jalkapalloilijan uran 3-5 -vuotiaista Snadi-Kerholaisista aina miesten edustusjoukkueisiin asti. Seuran täysammattilaisista koostuva edustusjoukkue pelaa Veikkausliigassa kaudella 2017 ja osallistuu Suomen Cupiin sekä UEFA Eurooppa-liigan karsintoihin. Nuorista pelaajista koostuva SJK Akatemia pelaa Kolmosessa kaudella 2017 ja muusta junioritoiminnasta vastaa SJK-juniorit. Koko SJK-perheeseen kuuluu tänä päivänä noin tuhat ihmistä ja katsojaluvuilla mitattuna se on Seinäjoen suosituin urheiluseura.

Edustusjoukkueen kotikenttänä toimii täysin katsojien ja pelaajien ehdoilla suunniteltu OmaSp Stadion, joka sijaitsee Jouppilan urheilukeskuksessa, vain noin reilun kilometrin päässä Seinäjoen keskustasta.

Katsojakapasiteetiltaan 5817 paikkaa tarjoava moderni jalkapallostadion avattiin kesäkuussa 2016 ja siellä pelattiin jo viime kaudella UEFA Champions League -karsintoja sekä Veikkausliigaa. OmaSp Stadionin pääkatsomossa on kaksi ensiluokkaista ravintolamaailmaa, sekä kioskipalvelut ympäri stadionin. Stadionin kaikki katsomot ovat katettuja ja takaseiniltään umpinaisia, mikä tarjoaa erinomaisen tunnelman ja loistavan jalkapalloelämyksen jokaiselle katsojalle. Lähellä yleisöä oleva pelikenttä on lämmitettävä, viimeisimpien standardien mukainen tekonurmikenttä, joka takaa ensiluokkaiset olosuhteet koko jalkapallokauden ajan. SJK:n katsojakeskiarvo oli OmaSp Stadionilla kaudella 2016 noin 4050 katsojaa ja kaikkiaan stadionilla vieraili loppukauden aikana lähes 50 000 katsojaa.

Kauden 2017 SJK aloittaa nyt ensimmäistä kertaa OmaSp Stadionilla, jossa pelataan säiden salliessa jo tammikuussa, kun SJK aloittaa Suomen Cupin lohkovaiheen.

SJK omistaa myös oman talviharjoittelukeskuksen, Wallsport Areenan, jossa pelataan tarvittaessa myös talvikauden otteluita, jollei niitä ole mahdollista pelata OmaSp Stadionilla. Wallsport Areena sijaitsee OmaSp Stadionin vieressä.

Kaudella 2017 kymmenvuotisjuhlakauttaan pelaava SJK, on noussut näkyväksi osaksi Suomen futiskartalle ja kirjoittanut nimensä myös historian kirjoihin.
Viime kaudella SJK nappasi itselleen historiansa ensimmäisen Suomen Cupin voiton, sekä Veikkausliigan pronssimitalit. Aiemmin SJK on voittanut Suomen Mestaruuden kaudella 2015 ja Veikkausliigan hopeamitalit kaudella 2014. SJK onkin voittanut Palloliiton sarjoissa kaiken mahdollisen, sillä Veikkausliigan mitaleiden lisäksi sen nimissä on Ykkösen ja Kakkosen mestaruudet, Liigacupin voitto 2014 sekä Suomen Cupin viimeisen Pikkufinaalin voitto. SJK:n nimissä on myös pisin Palloliiton alaisten sarjojen tappiottomien otteluiden putki, Kakkosen piste-ennätys ja A-junioreiden SM-pronssi. SJK on pelannut historiassaan kahdella kaudella Euro-otteluita ja osallistuu jälleen ensi kaudella UEFA Eurooppa-liigan karsintoihin.