123 456 7890

SJK matkaa sunnuntaina 29.4. Tampereelle ja kohtaa klo 17:00 alkavassa ottelussa isäntäjoukkue Tampereen Ilveksen. Sunnuntain ottelu Ratinassa on SJK:lle vasta historiassaan toinen, mutta kun SJK pelasi viimeksi siellä, juhli SJK ottelun päätyttyä historiansa ensimmäistä Suomen Cupin voittoa. Ratinan Stadionilta on siis hienot muistot, mutta sunnuntaina on eri peli kyseessä ja nyt taistellaan pisteistä.

SJK:n kauden alku on tulosten valossa huomattavasti parempi kuin se on monien kriitikoiden mielestä ollut, sillä SJK:lla on menossa historiansa toiseksi paras kauden avaus Veikkausliigassa. Ainoastaan Suomen mestaruuteen johtaneella kaudella 2015, aloitti SJK ensimmäisen neljän pelin jälkeen paremmin pistein. Kaikkina kausina joukkue on parantanut merkittävästi kauden edetessä. Nyt SJK on voittanut neljästä pelaamastaan ottelusta kaksi ja sunnuntaina on tarkoitus saalistaa lisää pisteitä. Edellinen ottelu FC Honkaa vastaan oli SJK:lta toistaiseksi kauden parasta peliä ja siinä SJK ei jättänyt Hongalle lopulta mahdollisuuksia voittoon. Puolustus ja hyökkäyspeli toimivat piirun verran paremmin siihen suuntaan, miten sen halutaankin toimivan.

Meillä on takana tasapainoinen, ehjä ja hyvä voitto Honkaa vastaan. Nyt viikolla on käyty oma matsi läpi ja valmistauduttu kohti Ilveksen kohtaamista. Oman lisämausteensa tähän tulevaan matsiin tuo se, että se on meidän ensimmäinen Veikkausliigapeli nurmella. Ratinan kentän kunto on meille arvoitus. Me nähdään se sitten vasta paikalla ennen matsia, kuinka helposti kentän pinta irtoaa, ja että millaiset ne olosuhteet loppujen lopuksi on. Mutta keväinen nurmikenttä on edessä ja se tottakai tuo oman elementtinsä matsiin, sanoo SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen.

Ilves on kovaa taisteleva joukkue, josta löytyy kyllä myös taitoa ja nopeita pelaajia. Joten varmasti edessä on todella kova taisteluottelu, päättää Kautonen.

SJK:n riveissä pelaa muutama entinen Ilves-pelaaja. Reuben Ayarna ja Emile Paul Tendeng olivat Ilveksen kantavia voimia kahdella edelliskaudella. Heillä molemmilla on suuri kunnioitus vanhaa seuraansa kohtaan, mutta samalla näytön paikka entiselle yleisölleen. Kaksikosta Tendeng oli myös viime ottelussa vireessä, sillä hän syötti molemmat Matti Klingan maalit. Tendeng onkin noussut alkukaudesta Veikkausliigan syöttöpörssin kärkeen kolmella syötöllään.

Mielestäni me olemme tulleet paremmaksi peli kerrallaan. Teemme kovasti töitä harjoituksissa, jotta löytäisimme toisemme kentällä paremmin. Viime ottelussa teimmekin jo parempia juoksuja ja Klinga teki siten työni helpommaksi. Tämä kauden alku ei ole ollut helppo, mutta kun jatkamme työn tekoa harjoituskentällä, uskon että alamme löytää toisemme entistä paremmin ja pystymme luomaan parempia syöttökombinaatioita, kertoo Emile Paul Tendeng.

Sunnuntain ottelu tulee olemaan itselleni spesiaali ja uskoisin, että se on sitä myös Reubenille (Ayarna). Pelasimme siellä kaksi vuotta ennen tänne tuloa. Meillä on edelleen sinne hyvät suhteet kaikkiin vanhoihin pelikavereihin. Mutta nyt pelaamme SJK:ssa ja nyt puolustamme näitä värejä. Emme ole menossa sinne tapaamaan vanhoja kavereita, vaan menemme sinne pelaamaan heitä vastaan ja voittamaan. Se on tärkein asia. Pelin jälkeen voimme olla taas kavereita, mutta nyt me menemme sinne ottamaan kolmea pistettä, päättää Tendeng.

Seinäjoelta peliin lähtee kannattajaryhmä Kloppien järjestämä kuljetus sekä useita SJK-kannattajia omilla kyydeillään. Myös Tampereella ja sen lähialueilla asuu monia SJK-kannattajia. Ratinan Stadionilla kaikki SJK-henkiset katsojat sijoittuvat pääkatsomon kaupungin keskustan puoleiseen kulmaan, missä heillä on omat palvelut. Sinne on kulku uuden Ratinan ostoskeskuksen luota metalliportaista. Kaikki voivat ostaa edullisen ennakkolipun Ilveksen verkkokaupasta, tästä linkistä. Portilta lippu on merkittävästi kalliimpi. Kloppien bussikuljetusta voi kysellä sähköpostitse SJK:n SLO:lta. SLO voi neuvoa myös tarkemmin vieraskannattajien paikoista, jos kysyttävää on.

Ottelu näkyy suorana myös maksullisista Ruutu+:n ja ISTV:n palveluista. Seinäjoella kaikki SJK-kannattajat kokoontuvat katsomaan ottelua yhdessä OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barin viralliseen Kisakatsomoon. Stadionilla ovet aukeavat tuntia ennen ottelua ja siellä on tarjolla purtavaa wings + juoma -tarjouksen muodossa. Kisakatsomoon on vapaa pääsy. Sunnuntaina OmaSp Stadionilla pelaa A-nuorten SM-sarjaa SJK U20 -joukkue, joka kohtaa klo 15:00 alkavassa ottelussa Ilveksen. Samoin SJK U17 pelaa sunnuntaina B-nuorten Ykköstä ja kohtaa klo 18:00 alkavassa ottelussa Iisalmen PK-37:n. Molempiin otteluihin on vapaa sisäänpääsy ja yhdessä Ilves – SJK Kisakatsomon kanssa, OmaSp Stadionilla voi viettää mainion sunnuntain jalkapallon parissa. Tervetuloa!

Isäntäjoukkue Tampereen Ilves

Viime kausi oli Ilvekselle erinomainen, sillä joukkue nappasi kauden päätteeksi pronssimitalit. Ilves on houkutellut lukuisia nuoria lupauksia Jarkko Wissin aikakaudella. Sen lisäksi Ilves on löytänyt pienellä rahalla erinomaisia ulkomaisia vahvistuksia. Suuri osa viime kauden menestyksen arkkitehdeista vaihtoivat maisemaa kauden jälkeen. Reuben Ayarna ja Emile Paul Tendeng siirtyivät SJK:hon, Tuco HJK:n kautta Qatariin ja Teemu Penninkangas FC Interiin. Joukkueen kapteeni Antti Hynynen lopetti pelaajauransa, ja myös Marco Matrone sekä Jaakko Juutti laittoivat nappiksensa naulaan.

Ilveksen joukkue on erittäin nuori. Mika Hilander ja Jani Tanska ovat joukkueen ainoat 1980-luvulla syntyneet pelaajat. Alle 19-vuotiaiden maajoukkuerinkiin kuuluva Eero Hyökyvirta jäi yllättäen täysin ilman vastuuta HIFK:ssa viime kaudella. HJK:n kasvatti taistelee nuorten EM-kisapaikasta, ja Jarkko Wissin opeissa sinne on mahdollisuus. Stoken organisaatiossa piipahtanut Niklas Jokelainen on oululaislähtöinen ja vuotta Hyökyvirtaa nuorempi. Ilveksen hyökkäyskalusto ei ole laaja, joten vastuuta saattaa olla luvassa. Onko HJK:sta tullut Jusif Ali uusi mikaelsoisalo?

Jarkko Wiss on aiempaa kovemman testin edessä. Abdoulaye Ba ja Issa Thiaw ovat tämän kauden uudet ulkomaalaiset. Pystyykö heistä jompikumpi pelaamaan samanlaisen huippukauden kuin Tendeng pari vuotta sitten.

Puolustus on kunnossa, vaikka Baba Mensah onkin pitkään poissa. Jani Tanska on erittäin kokenut liigatoppari ja Tatu Miettunen on noussut otsikoilta piilossa erittäin hyväksi toppariksi. KuPSista tullut Tuomas Rannankari hakee uudessa ympäristössä uutta nostetta uralleen ja Felipe Aspegren on vihdoin lunastanut häneen kohdistettuja odotuksia. Maalivahti Mika Hilander kuuluu pelipaikkansa huippuihin liigassa.

Suuri kysymys on, kuka tekee maalit? Lauri Ala-Myllymäen viime kausi meni armeijan takia vähän plörinäksi, mutta nuorukainen iski jo kaksi vuotta sitten yhdeksän maalia. Kesken viime kauden tullut Marius Noubissi väläytteli viime kauden aikana, mutta jääkö liian yksin ilman Tucoa?

Kauden ensimmäisestä neljästä ottelusta Ilves on voittanut yhden, kun se kaatoi KuPS:n 15.4. pelatussa ”kotittelussa” Helsingin Telia 5G Areenalla 2-1 luvuin. Voittomaalin iski Noubissi, kun peliä oli kymmenisen minuuttia jäljellä. Ilves pelasi ottelun Helsingissä, kun kumpaakaan kenttää ei saatu Tampereella pelikelpoiseksi. Normaalisti Ilveksen kotikenttänä toimiva Tammela on edelleen pelikelvoton ja siksi ottelu pelataan heidän varakentällä Ratinan Stadionilla. Muista tämän kauden otteluista Ilves hävisi 3–1 HJK:lle ja 2–0 FC Lahdelle. Viime keskiviikkona se pelasi VPS:n vieraana Vaasassa ja jäi 1–1-tasapeliin.

SJK on saanut huilata viikolla

Samalla kun Ilves pelasi viikolla vierasottelua Vaasassa, on SJK voinut valmistautua sunnuntain otteluun rauhassa. Edellinen ottelu oli lauantaina 21.4. pelattu SJK – FC Honka, jonka SJK voitti 2–0-luvuin. Lepo on tehnyt hyvää, sillä sitä ennen joukkue pelasi kolme ottelua vain kuuden päivän sisään.

Loukkaantumistilanteeseen se ei kuitenkaan ole tehnyt suurta muutosta, sillä edelleen sivussa on varmuudella Billy Ions, Obed Malolo ja operaatiossa viime viikolla käynyt Jarkko Hurme. Ions nähdään kolmikosta todennäköisesti ensimmäisenä kentällä parin viikon sisään ja Hurme heti perään kolmen viikon sisään. Malololla menee syksyyn. Viime ottelussa SJK:n tolppien välissä nähtiin ensimmäistä kertaa Jesse Öst, joka tuurasi loukkaantumisen vuoksi sivussa ollutta Mihkel Aksalua. Aksalun pelikunto on vielä arvoitus, ja vielä ei voi sanoa varmuudella pystyykö hän pelaamaan sunnuntaina. Päätöksiä asiasta tehdään viikonlopun aikana.

SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen vapautuu toimitsijakiellosta tähän otteluun ja Toni Lehtinen puolestaan joutuu jäämään matkasta pois, sillä hän on koutsaamassa osin samaan aikaan pelattavaa SJK U17 -joukkueen kotiottelua.

Sunnuntain ottelu on SJK:lle tämän vuoden puollella kolmas nurmella pelattava ottelu, sillä SJK pääsi ottamaan tuntumaa nurmeen talvella Espanjan leirillä. Siellä SJK myös pelasi kaksi harjoitusottelua. Ennen sunnuntaita SJK ei kuitenkaan ota sen kummemmin tuntumaa keväisiin nurmimattoihin, vaan harjoittelee omalla OmaSp Stadionilla normaalisti. Seinäjoella kun ei kenttiä ole lämmitettyinä, eikä siten pelikelpoisena. Ilves tuskin saa asiasta merkittävää etua tässä suhteessa, sillä Ilves ei ole vielä pelannut peliäkään nurmella ja Ratinan kenttä tuskin montaa harjoitusta kestää ennen sunnuntaita.

Ensi viikolla pelitahti on jälleen kova, sillä SJK kohtaa jo ensi torstaina kotikentällä KuPS:n ja maanantaina 7.5. FC Lahden vieraissa.