123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon Ykkösen ottelut jatkuvat jo ensi maanantaina 13.5. kun joukkue matkaa Tampereelle, Tammelan kauniille stadionille, nousijajoukkue Ilveksen vieraaksi.

Tampereen Ilves on Kerholle jo tullut tutuksi mm. Kakkosen nousukarsinnoissa kaudella 2011, mutta nyt joukkueet kohtaavat ensimmäistä kertaa Ykkösessä.

Tampereella viime syksyn nousujuhlat ovat nostaneet huikean futisbuumin ja tähän heidän kotiavaukseensa odotetaan suurta yleisömäärää.

Myös Seinäjoelta lähtee SJK Kannattajat matkaan ja ainakin bussilastillinen on paikan päällä omiaan kannustamassa maanantai-illassa, omilla kyydeillä tulevien ja paikkakunnalla jo asuvien seinäjokelaisten lisäksi.

Molemmat joukkueet ovat kärsineet ottelusiirroista alkukauden sarjassa, mutta Ilvekselle tämä on vasta toinen kamppailu Ykkösessä. SJK on ehtinyt jo pelata kahdesti kotonaan. Ilvekselle tämä on samalla ensimmäinen kotiottelu ja SJK:lle tämä on ensimmäinen ottelu vieraissa kaudella 2013.

Ilves – SJK Tammelan stadionilla, maanantaina 13.5. klo 18.30.

SJK matkaa maanantaina Tampereen Tammelaan, jonne odotetaan yleisöryntäystä

Tampereen Ilves

Ilves nousi viime kauden päätteeksi Ykköseen, voittamalla ensin ylivoimaisesti oman Kakkosen lohkonsa ja lopulta kaatamalla nousukarsinnoissa Å;bo IFK:n yhteismaalein 5-1. Ilves hävisi koko kaudella ainoastaan kerran.

Sitä ennen Ilves kaatui kaudella 2011 nousukarsinnoissa juuri SJK:ta vastaan, Kerhon voittaessa ensin vierasottelun maalein 2-1 ja toisessa osaottelussa kotikentällä maalein 2-0.

Ilveksen tämänkin kauden ensimmäinen ottelu päättyi Oulussa OPS:n vieraana 0-0 tasatulokseen, joten Ilves ei taatusti ole tottunut tappioita kärsimään viime vuosina.

Nousun jälkeen Ilves on vahvistanut rivejään melkoisesti ja ennestään kovaan joukkueeseen liittyivät mm. Heikki Aho FF Jarosta sekä Antti Ojanperä ja Jonne Hjelm FC Hakasta.
Ilveksessa pelaavat myös kokeneet Toni Kallio ja Kalle Multanen.

SJK kohtasi Ilveksen jo tänä talvena harjoitusottelussa kertaalleen ja tuolloin Kerho otti Justin Moosen maalilla 1-0 voiton. Vaikka tuloksen valossa peli vaikuttaisikin tiukalta, oli Kerho kuitenkin kentällä vahvasti niskanpäällä ja hallitsi varsinkin ensimmäistä puoliaikaa mielin määrin.

Talven pelit ovat kuitenkin täysin eri juttu, sillä nyt pelataan pisteistä ja nyt pelataan myös ulkona sekä aidolla luonnon nurmella.

Ilveksen huippulupaava Gullit Zolameso SJK:n Gert Kamsin ja Johannes Laaksosen puristuksessa talven harjoitusottelussa Wallsportissa.

– Kotiavaus on ottelunakin kyllä erittäin mielenkiintoinen. Tulee heti yksi kovimmista nousijasuosikeista vastaan ja varmasti joudumme näyttämään kotiyleisöllemme parastamme, jos meinataan pisteet siitä tänne jättää, kommentoi tulevaa ottelua kokenut Ilves toppari Toni Kallio seuran nettisivujen videohaastattelussa.

Ilveksestä on myös lähivuosina muodostunut eräänlainen ystävyysseura SJK:lle, sillä joukkueet ovat kohdanneet toisensa ainakin kerran talvessa harjoitusottelussa viime vuosina ja seurojen kannattajakunnillakin on ystävyyssuhteita.

Toisaalta kentällä ei ystävyyssuhteita tunnusteta kun pisteistä pelataan, eikä yhteistä historiaakaan ole vielä pitkään ehtinyt kertyä.

Joka tapauksessa ottelutapahtuma Tammelassa tulee olemaan jälleen parasta mahdollista Suomalaista jalkapallokulttuuria, täysi tupa, täysiverisellä jalkapallostadionilla, molemmilla joukkueilla kannattajat paikalla ja toivottavasti vielä sääkin suosisi.

SJK on Ilveksen ensimmäinen vieras Ykkösessä kaudella 2013

SJK:n kausi on alkanut loistavasti

SJK:n ensimmäinen peli Viikinkejä vastaan siirrettiin, koska Helsingistä ei löytynyt pelikelpoista kenttää. Näin SJK joutui huilaamaan ensimmäisen kierroksen, mutta sen jälkeen kahdelta seuraavalta on napattu täydet pisteet, kun kotikentällä on kaatunut ensin PK-35 Vantaa ja sitten nousijajoukkue AC Kajaani viime torstaina. Maaleja on tehty neljä ja vain yksi on päästetty.

Parhaana maalintekijänä on kokenut oman kylän poika, Toni Lehtinen, joka on onnistunut maalinteossa molemmissa otteluissa. Myös Kim Palosaari ja uusimpana pelaajana joukkueeseen liittynyt espanjalainen Josu, ovat iskeneet maalin mieheen.

Molemmista peleistä SJK:lta on puuttunut Richie Dorman ja Timo Tahvanainen, mutta molemmat ovat nyt kuntoutuneet pelikuntoon ja he ovat käytettävissä maanantain Ilves kamppailussa.

SJK lähtee siis peliin loistavista asetelmista, täydesssä iskussa sekä täydessä pelituntumassa. Takki auki ei Tampereelle silti missään tapauksessa lähdetä, sillä Ilves tiedetään kovaksi joukkueeksi ja varsinkin kotiavauksen sekä futisbuumin luoma henki saa Ilveksen entistä vaarallisemmaksi vastustajaksi.

Kim Palosaari puskemassa voittomaalia PK-35 Vantaata vastaan. Takana jo kaksi maalia iskenyt Toni Lehtinen

SJK päävalmentaja Simo Valakari on joukkueen tämän hetken tilanteeseen myös tyytyväinen ja lähtee mielellään täydelle Tammelan Stadionille.

– Kaikki jätkät on kunnossa, meillä on laaja rinki ja joukkue tekee niitä asioita joita olemme heiltä halunneet ja miten haluamme pelata. Jätkät on valmiita taistelemaan joukkueen puolesta, joten olen todella tyytyväinen tilanteeseen jossa me olemme nyt, kommentoi Valakari.

– Tammela on hieno ja tunnelmallinen stadion. Tämmöisiä pelejä pelaajat haluaa juuri pelata. Pääsemme nurmelle, siellä on paljon yleisöä, Ilves on hyvä joukkue ja me lähdetään taas katsomaan miten hoidetaan tämmöinen tietyllä tavalla uusi tilanne meillle. Siitä tulee hieno futisilta Tampereella, kommentoi Valakari tulevaa ottelua.

Ilves – SJK maanantaina 13.5. klo 18.30 Tammelan Stadionilla, Tampereella.

SJK Kannattajat järjestävät peliin kaikille avoimen bussikuljetuksen ja bussi lähtee Wallsport Areenalta maanantaina klo 15.30. Paluu on samaan paikkaan ottelun jälkeen.
Bussireissun hinta on 10 euroa per lähtijä ja se maksetaan bussissa. Ilmoittautumiset mukaan osoitteeseen: kannattajat@sjk2007.fi. Bussissa on vielä tilaa noin 15 lähtijälle.

Tervetuloa kannustamaan SJK:ta voittoon Tampereelle!

SJK Kannattajat Tammelassa nousikarsinnoissa 2011.