123 456 7890

SJK haki tärkeät kolme pistettä Napapiiriltä Denys Oliinykin maalilla. Ensimmäisellä puoliajalla esitys oli hyökkäävää jalkapalloa, SJK:n pitäessä palloa. Oliinyk vei SJK:n johtoon Maximo Tolosen ja Mehmet Hetemaj’n esityöstä reilun vartin pelin jälkeen. Toisella puoliskolla hopeamitalista kamppaileva RoPS painoi kovaa päälle ja SJK taisteli koko joukkueen voimin isolla sydämellä. Maali pysyi kuitenkin varjeltuna ja SJK pääsi kotimatkalle voittajana. Voitto helpotti jälleen kovasti putoamiskamppailussa, mutta koska TPS voitti oman ottelunsa samaan aikaan, on piste-ero heihin edelleen kaksi pistettä ja kolme pistettä karsijanpaikalla nyt olevaan IFK Mariehamniin. TPS:n tämän päivän voitto sinetöi myös PS Kemin suoran tippumisen sarjaporrasta alemmas. SJK:n seuraava ottelu on ensi lauantaina 6.10. klo 18:00 pelattava SJK – FC Honka. Liput SJK:n verkkokaupasta. Kaikkiaan sarjasta on enää kolme peliä pelaamatta.

RoPS – SJK 0-1 (0-1)
0-1 19 min Denys Oliinyk

SJK lähti kauden kahteen ensimmäiseen RoPS-otteluun ja edelliseen kotiotteluun FC Lahtea vastaan varsin puolustusvoittoisesti. Nyt SJK lähti kuitenkin hyökkäämään, ja loi painetta RoPS:n puolustusalueelle.

Ottelun voittomaali tuli 19. minuutilla. Maximo Tolonen syötti Mehmet Hetemaj’lle, joka jatkoi pallon oikeaan laitaan Denys Oliinykille. Oliinyk eteni boksiin asti, ja topparina aloittanut Taye Taiwo jätti aloitteen tekemisen Oliinykille. Oliinyk kiitti tilasta ja laukoi pallon etuyläkulmaan. Maali oli Oliinykille kauden kolmas. Kaksi ensimmäistä tulivat vierasottelussa VPS:ää vastaan. Mustakultaisessa paidassa on tehty tärkeitä maaleja nousu-, mestaruus- ja mitalikamppailussa. Nyt sarjatilanne on mikä on, ja Oliinykin maali nousee korkealle tärkeydessään.

Kotijoukkueen toppareista kaksi kärsi SJK:ta vastaan pelikieltoa, joten RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela joutui kokoamaan puolustuslinjan hieman poikkeavasti. Yleensä keskikentän pohjalla pelaava Antti Okkonen aloitti vasempana laitapuolustajana, ja yleensä vasemmalla pelaava Taye Taiwo topparina. Maalin jälkeen Taiwo ja Okkonen vaihtoivat paikkoja.

Molemmat joukkueet joutuivat suorittamaan vaihdon jo ensimmäisellä puoliajalla. Richard Dorman jätti kentän 33. minuutilla, ja tilalle tuli Dani Hatakka, jonka edellisestä Veikkausliiga-pelistä oli peräti neljä kuukautta. RoPSin Eetu Muinonen teki 37. minuutilla tilaa Simo Roihalle.

RoPS pääsi paremmin peliin mukaan SJK:n maalin jälkeen. Ensimmäisen puoliajan kotijoukkueen paras paikka tuli Veka Pyynylle, jonka veto meni kuitenkin yli maalin. Sen lisäksi kotijoukkueella oli muutamia erikoistilanteita, mutta SJK puolusti ne hyvin.

Ensimmäisen puoliajan lopulla Maximo Tolonen laukoi kovan kudin, jonka eteen Antonio Reguero venyi ja torjui pallon sivummalle. Jatkopallo tuli Matti Klingalle, mutta RoPSin puolustus ehti ryhmittyä uudelleen.

SJK:n hyökkäyspään paikoilla pelasivat Matti Klinga, Denys Oliinyk, Shahdon Winchester ja Maximo Tolonen, joten kokoa ei tänään ollut valtavasti, mutta taistelua ja juoksua sen sijaan riitti. Viime liigaotteluissa ilman peliaikaa jäänyt Maximo Tolonen pelasi 90-minuuttisen. Toisella puoliajalla Tolonen laukoi pari kertaa terävästi vasurillaan, ja pääsi kokeilemaan myös vapaapotkusta, mutta kudit menivät ohi maalin.

RoPS muutti pelaamistaan todella suoraviivaiseksi toisella puoliajalla. Aleksandr Kokko tuli Vahid Hambon tilalle kentälle Simo Roihan kärkipariksi 53. minuutilla. SJK oli ongelmissa Taye Taiwon nousun ja keskitysten kanssa. Lisäksi RoPS sai pari vapaapotkua erinomaisista paikoista, suuri osa niistä kuitenkin meni päin muuria.

Reilun tunnin kohdalla Taye Taiwo keskitti vasemmalta laidalta Simo Roihalle, jonka puskun Mihkel Aksalu torjui upeasti. Pari kertaa SJK:n maalilla nähtiin aikamoinen hässäkkä erikoistilanteen tai keskityksen jälkeen, mutta etenkin Boris Kadion jalka tuntui ilmestyvän aina jostain purkamaan tilanteen.

Vähän myöhemmin Simo Roiha puski takatolpalta todella pienestä kulmasta vain hieman ohi maalin. SJK oli lähellä toista maalia vartti ennen loppua vastahyökkäyksestä. Denys Oliinykin laukaus meni kuitenkin Regueron käsien kautta tolppaan ja kulmapotkuksi.

RoPS ehti pienen hetken ajan juhlia tasoitusosumaa ottelun loppuhetkillä. Aleksandr Kokko ohjasi pallon maaliin todella upeasti, mutta kotijoukkueen ja kotiyleisön harmiksi hän oli ehtinyt rikkoa Jarkko Hurmetta ennen maaliaan. Taistelu sarjapaikasta jatkuu ja pisteitä tarvitaan edelleen, mutta upean vierasvoiton jälkeen kaikki SJK-henkiset voivat hengittää jälleen muutaman päivän hieman helpottuneemmin.

– Pelasimme eri tavalla kuin pari edellistä peliä. Tänään tulimme pelaamaan jalkapalloa. Pystyimme luomaan paikkoja. Tämä oli hieno peli pelaajilta. Yritimme pelata toisella jaksolla samalla tavalla kuin ensimmäisellä puoliajalla. Toisella puoliajalla RoPS pelasi suoraviivaisemmin, ja laittoi isoja pelaajia kärkeen. Silti peli oli meidän hallussamme. Nämä olivat todella tärkeät pisteet. Nyt tuli muutamia pelikieltoja, mutta meillä on pelaajia, jotka voivat paikata heitä, lisäksi ainakin Aristote Mboma on taas käytettävissä, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

– Ei olisi voinut paremmalta maistua pisteet tässä tilanteessa, johon olemme itsemmee saaneet. Tuli tarpeeseen. Ihan ok esitys, varsinkin ensimmäisellä puoliajalla olimme aika aktiivisia silloin, kun saatiin pallo. Toisella puoliajalla RoPS pääsi niskan päälle. Pari paikkaa oli RoPSilla, mutta tällä kerralla oli onneksi onni meidän puolellamme. Kaikki pelaajat antoivat tänään kaikkensa, sanoi SJK:n Jarkko Hurme.

– Ensimmäiset 30-35 minuuttia oli heikkoa. Etäisyydet olivat isoja sekä puolustaessa että hyökätessä. Okkonen ja Taiwo vaihtoivat paikkoja, ja se toimi. Ehkä olisi pitänyt aloittaa niin. Loimme riittävästi paikkoja tasoitukseen. Tiedettiin etukäteen, että olemme vaikeassa tilanteessa. Meiltä loppui puolustajat ja keskikenttäpelaajat. Puolustuslinjassa oli kolme laitapakkia ja yksi keskikenttäpelaaja, he eivät ole olleet edes harjoituksissa siinä muodossa. Parannettiin, mutta se ei lopulta riittänyt edes pisteeseen, sanoi RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela.

Meiltä hyvä esitys. Pystyimme pitämään palloa ja se maali oli hyvä suoritus meiltä. Jalkapalloa on kiva pelata ja voittaminen mukavaa. Ensi viikolla on meille taas tärkeä ottelu ja siitä pitää pisteitä saada lisää, sanoi SJK:n Maximo Tolonen Ruutu+:n haastattelussa pelin jälkeen.

Alku oli vähän vaikea. Pelirohkeutta kaivattiin. Paljon meiltä jäi kuitenkin välejä, joihin SJK pääsi pelaamaan. Toisella puoliajalla saimme ne tilat sitten tukittua ja saimme hyvin painettakin. Työmoraali pitää saada kohdilleen lopuissa peleissä. Olemme päästäneet vähän maaleja, niin pitäisi saada se yksi tai kaksi maalia tehtyäkin, sanoi RoPS-kapteeni Antti Okkonen pelin jälkeen Ruutu+:n haastattelussa.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Richie Dorman (33’ Dani Hatakka), Joonas Sundman, Jarkko Hurme, Boris Kadio, Peter Opiyo, Mehmet Hetemaj (64’ Anders Bååth), Maximo Tolonen, Denys Oliinyk, Matti Klinga (71’ Johannes Laaksonen) ja Shahdon Winchester.

Pelejä on jäljellä kolme ja niistä seuraava pelataan Seinäjoen OmaSp Stadionilla ensi lauantaina 6.10. klo 18:00, kun SJK isännöi FC Honkaa. Ottelun liput arkisin klo 9-16 SJK Shopista sekä SJK:n verkkokaupasta. Kauden kaikki loput ottelut löydät tästä linkistä.