123 456 7890

SJK on matkustanut suoraan Maarianhaminasta Helsinkiin, missä se valmistautuu keskiviikkona 15.6. Myyrmäen Stadionilla pelattavaan Suomen cupin puolivälieräotteluun. Vastaansa se saa siinä isäntäjoukkue PK-35 Vantaan.

Pelistä lähdetään hakemaan seurahistorian ensimmäistä välieräpaikkaa, sillä SJK ei ole vielä aiemmin edennyt Suomen cupissa puolivälieriä pidemmälle. Suomen cupin voitto on myös yksi kauden tavoitteista.

Yhdelle SJK pelaajalle kauden tärkein tavoite oli kuitenkin päästä takaisin pelikentille.

Minulla on takanani erittäin vaikeat 10 kuukautta, kolme leikkausta ja monta rankkaa päivää. Mutta kun Simo sanoi että menen puoliajalla kentälle, se oli aivan uskomaton tunne. Sitä on hankala sanoin kuvailla. On mahtava olla takaisin rivissä, pelata taas jalkapalloa ja auttaa joukkuetta tässä kiireisessä viikossa. Haluan myös välittää kiitokset tietylle tärkeälle ihmisryhmälle, sanoo SJK:n Richie Dorman, joka teki paluun viime IFK Mariehamn ottelussa sunnuntaina.

Paluusta huolimatta viime matsi oli turhauttava ja oli todella kova pettymys hävitä, jatkaa Dorman.

Nyt minulla ja muulla joukkueella on kuitenkin keskittyminen täysin Suomen Cupin ottelussa PK-35 Vantaata vastaan. He ovat hyvä joukkue, joka osaa pelata ja hallita otteluita. Heillä on myös muutama varsin lahjakas pelaaja. Olemme kuitenkin luottavaisia ja menemme sinne sillä mielellä, että otamme SJK:n ensimmäisen välieräpaikan, sanoo Dorman lopuksi päättäiväisenä.

Sunnuntain ottelu jää mieleen myös toiselle SJK pelaajalle, sillä hän pelasi ottelussa sadannen Veikkausliiga pelinsä. Kova saavutus, varsinkin kun nuoresta pelaajasta on kyse.

Vähän tässä on sekavat fiilikset, että onko musta tullut jo liigajyrä, naurahtaa SJK:n keskikenttäpelaaja Matti Klinga.

Mutta hieno juttuhan tämä on että tuli sata ottelua täyteen, jatkaa Klinga perään hieman vakavemmin.

Keskiviikkona meillä on tärkeä matsi, josta lähdemme jatkopaikkaa hakemaan. PK-35 Vantaa on kova joukkue, varsinkin kotonaan, joten meidän täytyy pelata hyvin. Toisaalta uskon että jos pelaamme omaa hyvää peliämme, olemme siinä kyllä vahvoilla, sanoo Klinga lopuksi.

PK-35 Vantaa – SJK alkaa keskiviikkona klo 18.30 ja samaan aikaan pelataan kaikki muutkin puolivälierät. Jos ottelu päättyy varsinaisen ajan jälkeen tasan, haetaan ratkaisua 2 x 15 minuutin jatko-ottelussa ja tarvittaessa sen jälkeen rangaistuspotkukilpailulla. Välieräparit arvotaan heti torstaina 16.6. ja välierät pelataan torstaina 23.6. Suomen Cupin finaali pelataan 24. syyskuuta.

Richie Dorman teki paluun pelikentille viime sunnuntaina 10 kk tauon jälkeen.

PK-35 Vantaan kausi ollut tapahtumarikas

Sarjanousijana Veikkausliigaan lähteneen PK-35 Vantaan kausi on ollut värikäs. Joukkue pelasi erinomaisen talvikauden ja häikäisi Liigacupissa pallohallintaan ja lyhytsyöttöpeliin perustuvalla pelitavallaan. Veikkausliigassa pelitapa ei ole kuitenkaan tuonut toivottua tulosta ja joukkue on valahtanut sarjan häntäpäähän.

Seuran omistajiin kuuluvan päävalmentaja Shefki Kuqin ja niin ikään omistajiin kuuluvan espanjalaishyökkääjä Pablo Counagon välit tulehtuivat ja välirikko laajeni koskemaan seuran koko espanjaa äidinkielenään puhuvaa henkilökuntaa. Kaikkiaan kuusi pelaajaa meni lakkoon ja apuvalmentajina toimineet Jose Riveiro sekä fysiikkavalmentaja Perez Urtaza lähtivät seurasta. Jose Riveiro siirtyikin jo HJK:n Mika Lehkosuon valmennustiimiin.

Myös lakkoon menneiden pelaajien annetaan etsiä itselleen uudet seurat. Ainakin argentiinalainen laitahyökkääjä Lucas Garcia löysi jo uuden osoitteen Turun Interistä. Garcia, sekä viisi espanjalaista pelaajaa, ovat pelikelpoisia uusissa seuroissaan kuitenkin vasta elokuun siirtoikkunan auetessa.

Kuqia oltiin kohun jälkeen viemässä manageriksi Englannin Port Valen peräsimeen, mutta toistaiseksi asian suhteen ei ole tapahtunut mitään ja asia on jäänyt lehtikirjoittelun asteelle.

Nyt joukkueen rinki on pienentynyt merkittävästi, mutta samalla siihen on nostettu mukaan nuoria pelaajia pääkaupunkiseudulta. Päävalmentaja Kuqi uskookin että tämä on vain yhtenäistänyt joukkuetta ja hengen parantuessa myös tulosta alkaa tulemaan. Näin on myös osin käynyt. Joukkue voitti FC Interin ja HIFK:n, nousten pois Veikkausliigan jumbosijalta. Joukkueen syömähampaaksi on noussut Shefkin pikkuveli Njazi Kuqi, joka johtaa Veikkausliigan maalipörssiä tasamaalein HJK:n Taye Taiwon ja IFK Mariehamnin Dever Orgilin kanssa. Kaikilla kolmella on kuusi maalia plakkarissa. Myös hyökkääjä Aleksi Ristola on korkealla maalipörssissä neljällä osumallaan.

Suomen cupissa PK-35 Vantaa aloitti viidenneltä kierrokselta ja se voitti siinä jatko-ottelussa Helsingin IFK:n 2-1-luvuin. Kuudennella kierroksella PK-35 pelasi vieraissa FC Interiä vastaan ja voitti murskaluvuin 4-0.

PK-35 Vantaa isännöi SJK:ta jo Veikkausliigan ensimmäisellä kolmanneksella ja tuolloin ottelu päättyi maalittomaan tasatulokseen.

Simo Valakari (vas.) ja Shefki Kuqi (oik.) lehdistötilaisuudessa kaudella 2014.

SJK-pelaajia vapautuu pelikielloista

Viime Veikkausliigaottelun Maarianhaminassa pelikiellon takia missanneet Ariel Tuco Ngueukam ja Johannes Laaksonen, ovat nyt pelikieltonsa kärsineet ja kaksikko on mukana keskiviikkona ottelussa.

Pelissä teki paluun kentille myös kaksi pitkäaikaisloukkaantunutta, kun vaihdosta sisään kirmasivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella Richie Dorman ja Mehmet Hetemaj. Dorman on ollut sivussa kymmenen kuukautta ja Hetemaj tämän vuoden helmikuusta alkaen. Nyt kaksikko on kuitenkin takaisin riveissä ja mukana joukkuetta valittaessa keskiviikkona.

Pelikieltoja ei joukkueella ole ja siten ainoastaan nuori keskikenttäpelaaja Emil Lidman on ainoa poissaolija. Lidman on ollut sivussa koko talven ja alkukauden, eikä häntä todennäköisesti nähdä kentillä vielä kuukausiin.

SJK:n keskiviikkoinen vastustaja vierailee Seinäjoella Veikkausliigan ottelussa Tangolauantaina 9. heinäkuuta, tuo ottelu on samalla OmaSp Stadionin toinen kotiottelu Veikkausliigassa, liput otteluun ovat jo myynnissä SJK:n verkkokaupassa.

Mehmet Hetemaj Suomen mestaruusveistoksen kanssa viime kauden päätteeksi.