123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon reservijoukkueena toiminut FC Kerho 07 ry kulkee jatkossa nimellä SJK Akatemia ry. Myös joukkueen nimi vaihtuu SJK Akatemiaksi.

Uuden nimen myötä taustalla tapahtuu muutoksia ja SJK Oy sekä SJK-Juniorit ry tekevät merkittävää yhteistyötä tarkoituksenaan kehittää SJK:n akatemiatoimintaa uuden alun myötä.

SJK Akatemia ry:n hallitukseen on valittu useita futiskentiltä tuttuja nimiä, jotka haluavat auttaa nuoria pelaajia eteenpäin. Hallituksen puheenjohtajana toimii Markku Vesala ja jäseninä Jukka Saarijärvi, Jorma Tuohisaari, Jussi Koskinen, Visa Vihanta, Hannu Latva-Mäenpää ja Juha Vähä-Pesola.

Viime kausi oli SJK:lle seurana monella mittarilla menestyksellinen. Mestaruuden lisäksi nuorten valmennustoimintaan saatiin lisäresursseja sekä hyviä tuloksia. Valitettavasti kuitenkin nuorten pelaajien miehittämä Kerho 07 putosi kauden päätteeksi Kolmoseen. Putoamisen jälkeen tehtiin tavallaan surutyötä, ja lopuksi tunnustettiin, että virheitä tehtiin kauden mittaan. Uuteen alkuun on suunnattava, kertoo SJK Akatemia ry:n uusi puheenjohtaja Markku Vesala.

Tämä on hyvä juttu ja olen ehdottomasti uuden alun takana. Molempien seurojen hallituksessa on koettu ensisijaisen tärkeäksi nuorten pelaajien kehittäminen kansalliselta tasolta aina kansainvälisen tason pelureiksi. Pelaajapolun jatkuminen, korostaa SJK-junioreiden puheenjohta ja uuden SJK Akatemian hallituksen jäsen Jukka Saarijärvi.

Joukkueeseen tullaan satsaamaan myös taloudellisesti ja pelaajille tarjotaan huippuolosuhteet kehittymiseen. Tulevat ottelutkin pelataan Seinäjoen uudella stadionilla sen valmistuttua kesällä. SJK-junioreille Akatemia takaa menestyksekkään pelaajapolun jatkossakin.

Tämä on erittäin hieno asia että yhteistyö SJK Akatemiajoukkueen myötä vielä enemmän konkretisoituu. Tavoitteenamme on luoda nuorille pelaajille hyvä ja innostava harjoitteluympäristö osaavassa valmennuksessa. Tämä auttaa myös pelaajapolkua, kun B-junioreiden jälkeen on paikka minne voi mennä, kommentoi SJK-junioreiden valmennuspäällikkö Kari Kiviluoma.

Yhdistyksen hallitus on kokoontunut jo useita kertoja ja suunnitelmat ovat muotoutumassa ensi vuoteen, sekä SJK:n visioiden mukaisesti aina vuoteen 2020 saakka. Jatkossa SJK Akatemia tekee entistä selkeämmät toimintasuunnitelmat ja omat budjettinsa.

Hallitus on kartoittanut jo tulevaa valmennusjohtoa, mutta valmista sopimusta ei valmentajien kanssa vielä ole, puheenjohtaja Vesala kommentoi valmentajatilannetta.

Joukkueeseen haetaan �nälkäisiä� ja lahjakkaita pelaajia, mutta myös kokeneet pelurit ovat erittäin tervetulleita. Menestyvä palloilujoukkuehan pitää koostua useamman ikäluokan kavereista. Mutta halua kehittyä arvostamme SJK-yhteisössä kaikkein eniten, Vesala jatkaa.

SJK Akatemian tavoite kaudelle 2016 on myös asetettu.

Tavoite haastavassa Kolmosen lohkossa on selvä, nousu Kakkoseen. Mutta pelaajien kehittäminen SJK edustukseen pitää olla myös tulevan valmennusjohdon mielessä, päättää Vesala.

Uusi kausi käynnistetään tulevana lauantaina 2. tammikuuta klo 16.00 palaverilla Wallsport Areenalla ja sen jälkeen pidetään harjoitukset. Tammikuu on try-out kuukausi kaikille pelaajille ja lopullinen ryhmä muodostetaan sen jälkeen.

Tarkoitus on treenata kunnolla ja laadukkaasti, painottaa valmennuspäällikkö Kiviluoma tulevaa pre-seasonia.

Mukaan ryhmään ovat tervetulleita kaikki A-ikäiset ja vanhemmatkin pelaajat ympäri maakunnan. SJK perhe on juuri oikea paikka pelaajille, jotka kokevat haluavansa futiksessa eteenpäin korkeammalle tasolle.

Tervetuloa mukaan SJK Akatemian matkaan!

SJK Akatemia pelasi viime kaudella Kerho 07 -nimellä Kakkosessa. Kuva Pasi Palo.