123 456 7890

Viime viikonloppu oli Seinäjoen Jalkapallokerhon leirissä melko mieluinen, kun edustusjoukkue nappasi komealla OPS voitolla Ykkösen sarjapaikan, melkein 1900 katsojan edessä, mikä on samalla seuran sarjapelien uusi yleisöennätys. Nousukarsintaottelut keräsivätkin sitten paljon enemmän yleisöä kaudella 2011.

Myös SJK:n reservijoukkue Kerho 07 nousi Kakkosen kärkeen kun se voitti vieraskentällä Oulun Tervarit, SJK U19 joukkue nousi hienosti tasapeliin ja melkein voittoonkin tappioasemasta, SJK-junioreiden B-juniorit palasivat niin ikään voittokantaan ja C-juniorit varmistivat paikan ikäluokan Suomen Mestaruus lopputurnauksena kulkevaan Kai Pahlman turnaukseen.

Kun lisäksi vielä nuoremmat juniorit nappasivat ikäluokkiensa voittoja viikonloppuna pelatussa Luiz Antonio turnauksessa, voi viikonloppua kokonaisuudessa pitää todella onnistuneena.

Pelit kuitenkin jatkuvat nopeassa tahdissa, sillä jo ylihuomenna keskiviikkona, SJK kohtaa Ykkösessä vieraskentällä FC Viikingit. Eikä tahti pahemmin hellitä, sillä taas sunnuntaina pelataan Seinäjoen Keskuskentällä ja silloin vieraaksi saapuu sarjakkonen FC KooTeePee.

Alunperin tämä FC Viikingit vierasottelu piti olla koko sarjan avausottelu, mutta koska Heteniittyä ei olla saatu kuntoon ennen viime viikkoa ja Helsingissä ei ilmeisesti voida pelata kuin omilla kaupunginosakentillä, pelejä siirreltiin ja Viikingit ovatkin nyt sitten melkoisessa otteluruuhkassa.

FC Viikingit – SJK pelataan keskiviikona 29.5. klo 18.30.

SJK aloitti kautensa varakentällään, Jouppilanvuorella, n. 1500 katsojan edessä

Viime kauden yllättäjän kone yskähtelee

Viime kauden yllättäjä FC Viikingit taisteli kauden loppuun asti SJK:n kanssa sarjan kakkossijasta ja jäi lopulta niukasti kolmanneksi.

Tälle kaudelle joukkueen ryhmä meni osittain uusiksi, mutta tilalle on saatu korvaajia, kun mm. kokenut Mikko Lönnström, entinen Haka hyökkääjä Obi Metzger ja Ruotsin Allsvenskanissa Örebron ja Veikkausliigassa VPS:n riveissä pelannut Denis Abdulahi tulivat mukaan. Myös omista junioreista nousee lupaavia pelaajia, joista on kenties enemmän iloa vasta tulevaisuudessa.

Joukkueen tavoitteena oli lähteä kiusaamaan isompiaan, mutta alkukauden ottelusiirrot ja niistä johtuva joukkueen hieman sekava tilanne, ovat saaneet koneen yskähtelemään ja tällä hetkellä Viikingit pitää sarjan toiseksi viimeistä paikkaa, kahdella tasapelipisteellä. Näistä jälkimmäisen Viikingit saalistivat juuri viime sunnuntaina, kun he kohtasivat FC KooTeePeen kotonaan. Ensimmäinen tasapeli tuli niin ikään kotikentällä, kun Joensuun JIPPO vieraili Heteniityllä.

Joukkue on tehnyt tämän kauden Ykkösessä vasta kaksi maalia ja molemmat ovat lähteneet juuri Metzgerin lapikkaasta.
Maalia vartioi SJK:ssa nousukaudella 2011 lainalla ollut Mika Johansson

Mika Johansson tuurasi Luis Fernandoa SJK maalilla kaudella 2011.

SJK taas täydessä iskussa

Viime OPS pelin pelikiellon takia missanneet Matti Lähitie ja Toni Lehtinen ovat jälleen käytettävissä ja samoin joukkueen kapteeni Chris Cleaver on pelikunnossa Tampereen Tammelassa saadun pikkukolhun jäljiltä.

Tarpeen vaatiessa myös kaikki pelaajat jotka edustivat SJK:n farmijoukkuetta Kerho 07:aa Kakkosen ottelussa lauantaina, ovat hekin käytettävissä Vuosaaressa, joten päävalmentaja Simo Valakarilla on edessään positiivinen ongelma kokoonpanoa valittaessa.

Myös maalivahdit ovat kunnossa, kun ainoastaan entinen FC Viikinkien maalivahti Luis Fernando on loukkaantuneena ja sivussa vielä pitkään. Tomas Karike pelasi täydet 90 minuuttia Kerho 07:n riveissä viime lauantaina ja Joakim Jans on pelannut siellä edelliset kolme ottelua, torjuen Kerhon kolmeen peräkkäiseen voittoon ja kaksi ensimmäistä näistä nollapeleillä. Kaikissa Ykkösen peleissä aloittanut ja viron maajoukkueringissäkin oleva Mihkel Aksalu taas pelasi kauden toisen nollapelinsä lauantaina.
Nuoren Tuomas Karjanlahen kohdalla on sovittu että hänelle haetaan pelituntumaa väliaikaisella lainasiirrolla.

Mihkel Aksalu on pelannut jo kaksi nollapeliä SJK maalissa.

Isoa rinkiä myös tarvitaan, sillä SJK jatkaa tämän ottelun jälkeen jo ensi sunnuntaina pelejään, kun Seinäjoen Keskuskentälle Ykkösen kärkikamppailuun tulee tällä hetkellä sarjassa toisena oleva FC KooTeePee.

Nyt keskitytään kuitenkin vielä keskiviikon Viikingit otteluun ja viime kaudella SJK viihtyikin Vuosaaren Heteniityllä mainiosti, voittaen molemmat siellä pelatut sarjaottelut päästämättä maaliakaan. Myös Keskuskentällä Viikingit kaatui 3-1 luvuin.

SJK:n paras maalintekijä on ollut Toni Lehtinen, joka on samalla koko sarjan kärjessä yhdessä AC Oulun Matias Ojalan ja AC Kajaanin Michael Nzekwen kanssa. Gert Kams ja Josu ovat molemmat iskeneet kahdesti ja muita maalintekijöitä löytyy yhteensä viisi, joten laajalla rintamalla maaleja syntyy.

Josu on neljässä pelaamassaan ottelussa tehnyt kaksi maalia ja syöttänyt kaksi.

Kaikki viisi ottelua alusta loppuun on pelannut vain kolme SJK pelaajaa; virolaiskaksikko Aksalu ja Kams, sekä serbitoppari Pavle Milosavljevic. Veikkauspörssin ykkösenä SJK:sta on Johannes Laakosonen kuudella pisteellään ja kolmessa pisteessä jaetulla toisella sijalla on yhteensä neljä SJK pelaajaa.

SJK on ollut kaikissa otteluissa koko sarjan paras otteluiden toisella puoliskolla, mikä kertoo kovasta kuntopohjasta, minkä eteen on koko talvi tehty myös töitä. SJK on toisella puoliajalla päästänyt vain yhden maalin kaikissa viidessä ottelussa ja tämä syntyi Tampereella vierasottelussa Ilvestä vastaan, kun SJK:n johtaessa peliä kahdella maalilla, pääsi Kalle Multanen kaunistelemaan lukuja 2-3:een. SJK iski tuon jälkeen vielä yhden osuman.

SJK johtaa tällä hetkellä sarjaa yhden pisteen erolla, ennen yhden pelin enemmän pelannutta FC KooTeePeeta, joka vierailee Seinäjoella ensi sunnuntaina.
Vaikka Vuosaaressa hävittäisiinkin, pysyy SJK sarjan kärjessä ainakin perjantaihin saakka, joilloin Oulussa pelataan paikalliskamppailu ja AC Oululla olisi siiinä mahdollisuus nousta sarjakärkeen. Mutta näin kävisi vain siinä tapauksessa jos SJK häviää keskiviikkona ja tätähän ei tietenkään anneta tapahtua, vaan voittoa lähdetään Vuosaaresta jälleen hakemaan.

FC Viikingit – SJK keskiviikkona 29.5. klo 18.30, Helsingin Vuosaaressa, Heteniityn kentällä.

Ottelusta pyritään järjestämään liveseurantaa twitteriin ja SJK Facebook sivuille.

SJK kapteeni Chris Cleaver on jälleen käytettävissä FC Viikinkejä vastaan. Kuva viime kaudelta 3-1 voitosta Keskuskentällä.