123 456 7890

SJK matkustaa sunnuntaina Tampereelle ja kohtaa sarjakärki Ilveksen Tammelan Stadionilla klo 18.30. Ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelusta ja Seinäjoella sitä katsotaan yhdessä OmaSp Stadionin Vierasmatsi Live -tapahtumassa, Carlsberg Sports Barissa. Ovet aukeavat tällä kertaa normaalista poiketen vasta puoli tuntia aiemmin, eli klo 18.00, tapahtumaan on vapaa pääsy.

Ilves ja SJK kohtasivat jo aiemmin Seinäjoella tällä kaudella ja tuolloin Ilves vei voiton 0–1-tuloksella. Ottelusta jäi kaikille Seinäjoella paljon hampaankoloon ja pelissä suurta osaa näytteli SJK:n saamat kaksi ulosajoa. Joukkueet kohtasivat myös talvella Suomen cupin karsintaottelussa ja silloinkin Ilves oli niukasti parempi 2–1-tuloksella. Myös silloin SJK-pelaaja joutui ulosajetuksi. Ilves voitti myöhemmin Suomen cupin.

Ilves – SJK -otteluista on viime vuosina tullutkin melko kiihkeitä otteluita ja varmasti sellainen odottaa myös sunnuntaina. Joukkueiden piste-ero Veikkausliigan sarjataulukossa on vain viisi pistettä, kun SJK voitti maanantain ottelussaan FC Interin.

Meillä on nyt hyvä ja tärkeä tulos takanamme. Oli todella tärkeää jatkaa voitolla, koska tauot rikkoivat meidän kauden yhtäkkiä paloihin ja on vaikea saada pelirytmistä kiinni tuollaisessa. Siksi olenkin tyytyväinen, että saimme positiivisen tuloksen. Peli itsessään oli kuitenkin vain osittain hyvää. Osittain siinä oli jaksoja, joihin en ole tyytyväinen ja jotka vaativat meiltä huomiota harjoituksissa. Se on kuitenkin joskus normaalia tämmöisen tauon jälkeen, kertoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Nyt vastaan tulee Ilves ja minun valmennusaikanani SJK:ssa, olemme kohdanneet toisemme neljä kertaa ja olemme hävinneet jokaisen yhden maalin erolla. En voi kuitenkaan sanoa, että olisimme yhdessäkään näistä peleistä pelanneet mitenkään huonosti. Heitä vastaan pelit ovat kuitenkin sellaisia, että täytyy olla terävänä koko 95 minuuttia. He ovat erittäin organisoitu joukkue. He pelaavat erittäin tiiviinä ja ovat erittäin suoraviivainen joukkue. Jos katsot tilastoja, niin oikeastaan koskaan heillä ei ole pallokontrollia pelissä. He luottavat enemmän suunnanmuutoksiin sekä korkean ja matalan prässitason muutoksiin. He lähtevät todella nopeasti vastaiskuihin. Ilves on aggressiivinen ja erittäin tiivis joukkue, jolla on erittäin vaaralliset erikoistilanteet. He myös käyttävät paikkansa todella tehokkaasti, arvioi Eremenko sunnuntain vastustajaa.

Kun katsoo sarjataulukkoa, on tämä ottelu todella tärkeä meille. Samalla meillä on kaikilla oma ylpeytemme, niin minulla kuin pelaajillakin ja me haluamme näyttää, että pystymme voittamaan myös Ilveksen. Heitä vastaan on vaikea ottaa pisteitä. Pitää olla tarkkana, pelata organisoidusti ja olla keskittynyt koko ottelun ajan. Me tunnemme toisemme joukkueina, tunnemme taktiikat ja systeemit. Siksi sunnuntaina voittaa se, joka pysyy keskittyneenä ja organisoituna, päättää Eremenko.

Kovaa ottelua odottaa myös SJK:n nuori laitapuolustaja Joonas Sundman, joka ei ole vielä koskaan pelannut Tammelan Stadionilla. Viime kaudella SJK ja Ilves kohtasivat Tampereen ottelussa Ratinassa.

Kaikki pelit Ilvestä vastaan ovat olleet todella tasaisia otteluita. Ilves on suoraan sanottuna aika veemäinen vastustaja. Heitä vastaan on todella vaikea pelata, sillä he ovat todella organisoitu joukkue, joka tietää mitä tekee. Mutta emme me heitä vastaan koskaan ole huonosti pelanneet, mutta jostain syystä emme ole saaneet niistä vain tulosta. Meidän pitää vaan olla veemäisiä takaisin. Ei sitä muuten pärjää heitä vastaan, arvioi SJK-puolustaja Joonas Sundman.

Sundman itse oli loukkaantuneena alkukaudesta, eikä pelannut kun joukkueet kohtasivat alkukaudesta.

Olin kuusi viikkoa sivussa. Harmillisesti juuri sillä viikolla, kun Veikkausliiga alkoi, loukkaannuin. Nyt on taas hyvin päässyt kuntoon. Toukokuun lopussa tulin takaisin. Hyvin olen päässyt myös joukkueeseen mukaan, pelit ovat menneet ihan hyvin ja on tullut peliaikaakin. Mutta kyllä sitä pelituntumaa vielä vähän kaipaa. Eiköhän se kuitenkin tässä taas pelien jatkuessa tule, sanoo Sundman.

Onhan se vähän hassua, kun ensin alkukaudesta oli pelejä kokoajan, ja nyt sitten kesällä tulee näitä taukoja. Kyllä se vähän tuntuu treenatessa, että haluaisi jo pelata, päättää Sundman, joka oli Suomen U21-maajoukkueen mukana maajoukkuetauolla.

Peliin Tampereelle lähtee SJK-kannattajaryhmä Kloppien kaikille avoin bussikuljetus, josta voi lukea lisää tästä linkistä. Tammelan Stadionilla kaikki SJK-kannattajat sijoittuvat samaan paikkaan, Länsipäätyyn, minne on oma portti Salhojankadun kulmauksesta. Liput sinne saa edullisesti ennakkoon Ilveksen lippukaupasta. Siellä on SJK-väelle omat palvelut anniskeluineen.

Veikkausliigan ottelu Ilves – SJK sunnuntaina 7.7. klo 18.30 Tampereen Tammelan Stadionilla. Ottelu on myös sunnuntain veikkauskohteena ja kertoimet löytyy Veikkauksen sivuilta.

Suomen cupin mestari 2019 vastassa

Sunnuntaina SJK:lle tulee vastaan hallitseva Suomen cupin mestari, sillä Ilves voitti kesäkuussa pelatun Suomen cupin finaalin Maarianhaminassa. Harmillisesti itse ottelu nousi otsikoihin aivan toisesta syystä kuin Ilveksen hienosta saavutuksesta. Pelin jälkeen otsikot tehtiin ottelun turvallisuudesta vastanneen yrityksen kovista otteista ilosena voittoa juhlineita Ilves-kannattajia kohtaan. Ottelun jälkipyykkiä pestään vielä pitkään, mutta sitä se ei poista, että nykymuotoinen Ilves on hallitseva cup-mestari ensimmäistä kertaa.

SJK:n ja nykyisen Ilveksen historia on yhtenevä, sillä molempien tarina alkoi Kakkosesta kaudella 2008. Ilveksen nimellä ja väreissä on toki pelattu jalkapalloa jo vuodesta 1931 alkaen, mutta nykyinen joukkue sai alkunsa virallisesti vuonna 2007, kun Ilves otti pitkän tauon jälkeen Kakkosen sarjapaikan tamperelaisseura KOO-VEE:lta. SJK ja Ilves nousivat perätysten ensin Ykköseen ja lopulta Veikkausliigaan. Viime vuosien yhteisen historian ja useiden kohtaamisien vuoksi, otteluista on muodostunut mielenkiintoisia ja tunnepitoisia. Pitkien pelimatkojen Suomessa, Seinäjoen ja Tampereen välinen etäisyyskin on sopivan mukava vierasmatkoille.

Tällä kaudella Ilves on puhjennut kukkaan valmentaja Jarkko Wissin alaisuudessa. Joukkue johtaa Veikkausliigaa tasapisteissä HJK:n kanssa, mutta Ilveksellä on peräti neljä ottelua HJK:ta vähemmän pelattuna. Ilves on päästänyt Veikkausliigassa vähiten maaleja ja se on hävinnyt kaikissa pelaamissaan otteluissa vain kerran koko tänä vuotena. Tuo tapahtui toukokuun lopulla KuPS:n vieraana. Wissin alaisuudessa Ilves pelaa vaarallisiin vastaiskuihin luottaen ja kurinalaisesti, koko joukkueena aktiivisesti puolustaen. Pelitapa on ollut toimiva ja Suomen cupin voiton lisäksi, on hyvin mahdollista, että Tampereella juhlii perinteikkäät värit jälleen mitalia kauden päätteeksi. Kenties jopa mestaruutta? Edellinen tamperelaisseuran mestaruus on Tampere Unitedin hallussa vuodelta 2007. Samana vuotena Tampere United juhli myös edellistä tamperelaisseuran Suomen cupin mestaruutta.

Ilveksen syömähammas on ollut hyökkäävä keskikenttäpelaaja Lauri Ala-Myllymäki, joka on tehnyt enemmän kuin kolmasosan Ilveksen maaleista. Ala-Myllymäen potkutekniikka pääsee esiin erityisesti vapaapotkuissa, joista mies on upottanut jo useamman maalin tällä kaudella. Hän on joukkueensa paras maalintekijä kuudella maalilla ja tehokkain syöttäjä kahdella maaliin johtaneella syötöllään. Täsmälleen samoihin lukuihin on yltänyt SJK:n tehokkain pelaaja Denys Oliinyk.

Toisena tähtenä Ilveksessä on tällä kaudella tuikkinut brasilialainen keskikenttäpelaaja Jair, joka siirtyi joukkueeseen täksi kaudeksi Ykkösen AC Oulusta. Myös puolustavassa roolissa pelaavalla Jairilla on kaksi syöttöä tilillään. Jair valittiin juuri Ilveksestä Veikkausliigan kuukauden joukkueeseen yhdessä Lauri Ala-Myllymäen kanssa. Ala-Myllymäki valittiin myös kesäkuun kuukauden pelaajaksi ja valmentaja Jarkko Wiss kuukauden valmentajaksi.

Sunnuntain ottelusta Jair on kuitenkin sivussa korttitilin täyttymisen vuoksi. Sivussa on varmuudella myös loukkaantuneet Aleksi Tarvonen ja Santeri Haarala. Viime ottelussa VPS:n vieraana, ottelun jätti kesken jo ensimmäisellä puoliajalla hyökkääjä Ilari Mettälä, jonka pelikunto sunnuntaina on arvoitus. Aiemmin Ilves purki hyökkääjä Samuel Afumin sopimuksen, joten joukkueella on vajausta juuri hyökkäyspäässä.

Ilveksen riveissä on myös tuttuja, kun entiset SJK-pelaajat Emile Paul Tendeng ja Felipe Aspegren tulevat vastaan.

SJK on valmistautunut luonnonnurmelle Prunttimäessä

Tällä viikolla SJK on harjoitellut luonnonurmella Prunttimäen nurmikentillä, sillä Tampereen Tammelan Stadionilla on luonnonurmi. Harjoituksissa on ollut hyvä meno viime maanantain Inter-voiton jälkeen ja pelaajat ovat palautuneet hyvin ottelusta.

Varmuudella sivussa on talven operaatiosta edelleen toipuva Jarkko Hurme sekä pelikiellossa vielä tämän ottelun oleva Moshtagh Yaghoubi. Edellisen matsin pelikieltoa kärsinyt Jude Arthur palaa takaisin riviin korttitilin nollauksen jälkeen. Pikkuvammoista on kärsinyt maalivahti Jesse Öst ja Jesse Sarajärvi, jotka molemmat olivat sivussa viime matsista. Kaksikon kohdalla pelikuntoa katsotaan vielä lähempänä, mutta todennäköisesti molemmat ovat tarvittaessa kunnossa.

SJK:n seuraava kotiottelu on lauantaina 13.7. pelattava Pohjanmaan derby SJK – VPS ja ottelu pelataan OmaSp Stadionilla klo 17:00. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä arkisin klo 9-16 SJK Shopissa.