123 456 7890

Artikkelin kansikuva: Lev Karavanov

Kuluneen maaottelutauon aikana SJK-taustaiset pelaajat ovat päässeet kokeilemaan siipiään Huuhkajien pikkuveli-joukkueissa. Juha Malisen valmentaman Suomen U21-joukkueen mukaan EM-karsintoja pelaamaan valittiin maajoukkuekomennuksen päätteeksi takaisin Helsingin Jalkapalloklubiin suuntaava lainapelaaja Pyry Hannola sekä Matias Vainionpää ja Daniel Håkans, joista jälkimmäinen kuitenkin jäi pois kokoonpanoista loukkaantumisen vuoksi. Perjantaina 12.11. Drammenissa pelatussa 3–1-tappioon päättyneessä Norja–Suomi-ottelussa Pyry Hannola vaihdettiin sisään 65. minuutin kohdilla. Kaiken kaikkiaan pirteästi maajoukkuekomennuksella esiintynyt Hannola oli seuraavassa ottelussa avauskokoonpanossa, kun maanantaina 15.11. Kotkassa mitelty Suomi–Viro-ottelu päättyi Pikkuhuuhkajien 1–0-voittoon. Tässä ottelussa myös vasta hetki sitten 20 vuotta täyttänyt SJK-puolustaja Matias Vainionpää sai peliaikaa ottelun lopussa.

Suomen U20-joukkue kohtasi ystävyysotteluissa Ruotsin kahteen otteeseen Maarianhaminassa, ensin torstaina 11.11. ja sen jälkeen sunnuntaina 14.11. Joukkueessa peliaikaa sai SJK-hyökkääjä Jeremiah Streng. Myös Nooa Laine valittiin joukkueeseen, mutta hän joutui jättäytymään pois otteluista loukkaantumisen takia. Ensimmäisen, 0–0-tasapeliin päättyneen ottelun Streng katsoi penkin puolelta, mutta jälkimmäisessä pelissä hän oli avauskokoonpanossa ja palkitsi U20-debyyttiottelussaan valmentaja Peter Lundbergin avausmaalilla 11 peliminuutin jälkeen. Ottelu päättyi Suomen hienoon 2–1-voittoon.

Lisäksi SJK-junioreiden kasvatti, SJK Akatemiassa debyyttinsä viime kaudella tehnyt Eemeli Honkola on valittu myöhemmin tällä viikolla alkavalle Suomen U17-joukkueen leirille Helsinkiin. Varasijalle on valittu myös Akseli Tervaniemi. Molemmat pelaajat ovat SJK:n jalkapallolukion opiskelijoita. Erkka V. Lehtolan valmentama joukkue pelaa leirillä harjoitusottelun Suomen U16-joukkuetta vastaan.

Maajoukkueiden faneilla riittää roimasti jännitettävää vielä tänä iltana, kun Suomi kohtaa MM-karsinnoissa Ranskan Helsingissä loppuunmyydyllä Olympiastadionilla. Ottelu alkaa kello 21:45.