123 456 7890

SJK pelasi 2-2 tasapelin ja varmisti paikkansa ensi kauden Veikkausliigaan. SJK johti ottelua ensimmäisen puoliajan jälkeen, mutta toisella FC Inter painoi kaasua ja tuli aivan loppuminuuteilla tasapeliin. SJK:n maalit iski Mehmet Hetemaj ja Denys Oliinyk. Ottelussa päätti peliuransa SJK:n monivuotinen puolustaja Richie Dorman ja häntä muistettiin ottelussa moneen otteesen. SJK sijoittui lopulta sarjassa yhdeksänneksi. IFK Mariehamn jäi pisteen päähän taakse ja TPS kolmen. TPS joutuu karsintaan Kokkolan Pallo-Veikkoja vastaan. Ykkösessä HIFK varmisti nousun Veikkausliigaan. Kausi on nyt SJK:n osalta päättynyt ja kauden päätöstilaisuus järjestetään heti tänään lauantaina 27.10. OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa. Ovet aukeaa siellä klo 20:00 ja DJ Josio nostaa tunnelmaa. SJK:n joukkue saapuu paikalle noin yhdeksän aikaan. Tilaisuudessa jaetaan Kloppien Kannu kauden pelaajalle ja muita palkintoja. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa.

SJK – FC Inter 2-2 (2-0)
1-0 30 min Mehmet Hetemaj
2-0 40 min Denys Oliinyk
2-1 67 min Timo Furuholm
2-2 89 min Daniel Kamy

Ennen ottelua nähtiin juhlallisuuksia, kun ammattilaisuransa tähän otteluun päättänyttä Richard Dormania ja Inter-uransa tähän kauteen päättänyttä Ari Nymania palkittiin ja kukitettiin.

Joonas Sundman pääsi laukomaan boksin rajalta ottelun alussa, mutta veto kiersi ohi maalin. Interillä oli ottelun alussa yksi varsin vaarallinen hyökkäys oikealta laidalta, mutta Matti Klinga pääsi viime hetkellä väliin keskitykseen. Albion Ademi pääsi laukomaan noin vartin kohdalla, mutta hänenkin laukauksensa meni hieman ohi.

Mehmet Hetemaj lapisyötti vapautti Aristote Mboman puolittaiseen läpiajoon 24. minuutilla. Inter-vahti Henrik Moisander tuli vastaan, ja Mboma kaatui, mutta seurauksena oli vain keltainen kortti Mbomalle.

SJK:n sarjapaikka alkoi varmistua, kun ottelun ensimmäinen maali nähtiin puolen tunnin kohdalla. Matti Klinga antoi kulmapotkun, ja Mehmet Hetemaj puski pallon maaliin. Hetemaj juoksi maalin jälkeen toisesta päästä Kannattajapäädyn eteen juhlimaan. Ei ole sattumaa, että tietynlaiset maalit kasaantuvat tietynlaisille pelaajille.

Kotiyleisö sai lisää aihetta riemuun 10 minuuttia myöhemmin. Matti Klinga antoi kulmapotkun lyhyenä Jesse Sarajärvelle. Sarajärvi harhautti Albion Ademin täydellisesti ulos tilanteesta ja syötti vapaaseen paikkaan Denys Oliinykille, joka laukoi suoraan syötöstä kauden neljännen maalinsa.

Matti Klingalla ja Joonas Sundmanilla oli toisen puoliajan alussa paikka viedä SJK kolmen maalin karkumatkalle, mutta Moisander torjui Klingan laukauksen ja Sundmanin laukaus meni ohi maalin.

Richard Dorman tuli kentälle 54. minuutilla, ja hän sai samalla kapteenin nauhan itselleen. SJK:lla oli muutamia lupaavia hyökkäyksiä, eikä 3-0-maali olisi ollut mikään vääryys.

FC Inter siirtyi ottelussa hiljalleen kuskin paikalle, ja tuli kuin varkain maalin päähän. Mikko Kuninkaan syöttö yllätti SJK:n puolustuksen, ja Timo Furuholm pääsi turhan helposti vastakkain Jesse Östin. Furuholm ei erehtynyt, vaan kavensi ottelun 2-1:een.

Interin tasoitus roikkui ilmassa, mutta Jesse Öst teki tärkeitä torjuntoja. Öst torjui sekä Mika Ojalan vapaapotkun että Timo Furuholmin kovan kudin.

Lopulta paine SJK:n puolustuspäässä kasvoi liian suureksi ja FC Inter tuli takaisin kulmapotkusta. Kulmapotku tuli täysin epäonnistuneesta purkupallosta. Mikko Kuninkaan kulmapotku tuli etutolpalle, ja Daniel Kamy puski pallon maaliin.

Kausi olisi ollut mukavampi päättää kotivoittoon, mutta sarjapaikan säilyttäminen oli loppukauden pääjuttu, ja se toteutui. Nyt Veikkausliiga-kausi 2019 on vihdoin ohi, eikä SJK-henkisten tarvitse enää viettää unettomia öitä sarjatilannetta pohtiessa. Nyt voi jälleen hengittää.

Ottelun jälkeen koettiin vielä ikimuistoisia hetkiä, kun Richard Dorman huudatti Kannattajapäätyä vielä viimeistä kertaa.

Nyt on hieman tyhjä olo. Olisi ollut kivempi lopettaa kausi voitolla. Mielestäni meidän olisi pitänyt voittaa, kun miettii mitkä mahdollisuuden meillä siihen oli. Mutta lopulta tärkeintä oli, että me varmistamme sarjapaikan ja me teimme sen. Pelistä on paljon asioita mitä pyörii mielessä, mutta en halua sanoa niitä, sillä me teimme sen mitä piti ja alamme katsomaan ensi kauteen, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Se oli mielestäni hyvä ottelu kauden viimeiseksi. Molemmat joukkueet pelasivat hyvää hyökkäävää jalkapalloa. Olin tietenkin hieman pettynyt ensimmäisen puoliajan jälkeen, että olimme 0-2 häviöllä, sillä mielestäni puoliaika oli varsin tasainen. Päästimme jälleen maalin erikoistilanteesta, kuten kävi viime viikolla Honkaa vastaan. Pojat kuitenkin näyttivät luonnettaan nousemalla toisella jaksolla tasoihin. Me prässäsimme kovaa koko ottelun loppuun asti ja mielestäni ansaitusti nousimme tasapeliin, sanoi FC Interin päävalmentaja John Allen.

SJK: Jesse Öst MV, Dani Hatakka (54’ Richie Dorman), Jarkko Hurme (46’ Joel Mero), Boris Kadio, Joonas Sundman, Mehmet Hetemaj, Peter Opiyo, Matti Klinga, Denys Oliinyk, Jesse Sarajärvi (79’ Shahdon Winchester) ja Aristote Mboma.

Kausi on päättynyt. SJK:n kauden päätöstilaisuus on heti tänään lauantaina 27.10. OmaSp Stadionin Carlsbergs Sports Barissa. Paikalla on koko SJK-väki sekä pelaajat. Ovet aukeaa klo 20:00 ja pelaajat saapuvat paikalla noin yhdeksän aikoin. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa.

Kuvia ottelusta SJK:n Facebook sivuilla