123 456 7890

Tammikuussa alkavaan Liigacupiin ja keväällä alkaviin Suomen Cupiin sekä Veikkausliigaan valmistautuva SJK päätti joulukuun harjoitusjakson sisäisessä harjoitusottelussa. Wallsport Areenalla aikaisin torstaiaamuna pelattu ottelu päätti parin viikon jakson, ja joukkue jää harjoitustauolle joulun ajaksi. Harjoitukset jatkuvat taas tammikuussa.

Tämä on ollut erinomainen jakso, ja ei voi oikein parempaa alkua harjoituksiin palaamiselle toivoa. Joukkueesta on näkynyt todellinen nälkä ja halu kilpailla pelipaikoista, eikä meillä ole yhtään loukkaantumisia joukkueessa. Olemme myös käyneet joukkueen peruspilarit läpi, puhuneet paljon siitä mitä haluamme joukkueelta ja miten toimia eri tilanteissa kentällä. Intensiteetti on ollut tärkeä asia. Haluamme dominoida ja voittaa pelejä, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Olemme kannustaneet pelaajia puhumaan viikon aikana eri tilaisuuksissa pelaamisestamme. Keskustella toistensa kanssa ja tuomaan omia mielipiteitään sekä tuomaan omaa ääntään rohkeammin esiin. Meillä on todella nuori ryhmä nyt, ja on hienoa huomata, miten moni ottaa nyt vastuuta eri tavalla, kun kokeneemmat pelaajat ovat jättäneet tilaa. Moni semmoinenkin pelaaja, joka ei aiemmin ole pahemmin puhunut, on nyt äänessä. Ja kun joukkueen ikärakenne on lähempänä toisiaan kaikkien pelaajien kohdalla, on kilpailua selvästi enemmän. Ja kilpailu kehittää joukkuetta.

Harjoitusjakson päätteeksi pelatussa pelissäkin näkyi sitä halua ja nälkää kamppailla pelipaikoista, Gómez jatkaa.

Tammikuussa SJK kohtaa harjoitusotteluissa KPV:n ja virolaisen Paide Linnameeskondin, ja tammikuun lopussa alkaa Liigacup.

Olemme monta kertaa aiemmin puhuneet siitä, että monien mielestä Suomessa on pitkä pre-season. Mutta minä en näe sitä niin, sillä Liigacup alkaa jo tammikuussa ja se on mielestäni kilpailullisen kauden aloitus, sanoo Gómez.

Meillä oli hyvätasoinen ottelu viime vuonna Paidea vastaan, ja Paidella oli menestyksekäs viime kausi Euroopassa ja sarjassa. Toivottavasti tämä peli auttaa nyt meitä, kun aloitamme oman Liigacup taipaleen, sillä haluamme sen menevän hyvin. 
 
Liigacup vaikuttaa myös Veikkausliigakauden alkuun, ja meille on todella tärkeää aloittaa kausi hyvin. Viime kaudella näimme, kuinka vaikeaa on nousta kamppailemaan ylemmistä sijoista, jos kausi alkaa heikosti, Gómez pohtii.

Joukkueen runko alkaa olla jo selvä, ja vielä etsitään mukaan nuoria lupaavia pelaajia sekä muutamaa kokeneempaa vahvistusta. Joukkue elää vielä talven aikana ja hioutuu lopulliseen muotoonsa Liigacupin peleissä.

Haluamme miettiä tarkkaan mitä tarvitsemme ja millaiseen rooliin pelaajia haemme. Emme halua tuoda montaa pelaajaa, sillä olemme jo viime kaudella aloittaneet muuttamaan meidän lähestymistapaamme, ja tehdä joukkueesta tiiviimmän ja nuoremman. Kun joukkue on tiiviimpi, on se myös yhtenäisempi. Ja yhtenäisyys auttaa parhaiten joukkuetta, kun meillä on kenties kentällä vaikeampi hetki. Nuorempi ryhmä myös tarkoittaa kovempaa kilpailua, ja se auttaa kaikkia kehittymään. Yksilöiden kehittyminen taas auttaa joukkuetta entistä paremmaksi, sanoo Gómez vielä lopuksi.

Katso oheiselta videolta lisää Gómezin sekä SJK:n kokeneimpiin pelaajiin kuuluvan Matej Hradeckyn ajatuksia joulukuun harjoitusjaksosta ja tulevista peleistä.

 

Liigacup alkaa tammikuun 28. päivä kotipelillä KuPS:a vastaan. Ennen sitä SJK kohtaa harjoitusotteluissa KPV:n ja virolaisen Paide Linnameeskondin. Löydät kaikki tulevat ja jo sovitut ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista. Liigacupin ja talven harjoitusotteluihin käy kauden 2023 kausikortti. Kausikortit ovat myynnissä Ticketmasterin-kanavissa sekä SJK Storessa. SJK Store palvelee joulun jälkeen jälleen 27.12. alkaen, arkisin klo 9-16 sekä lauantaisin klo 10-15. Uuden vuoden aattona SJK Store on suljettuna.