123 456 7890

Otteluraportin tarjoaa MELTEX.

Viimeinen harjoitusottelu ennen Veikkausliigan alkua, päättyi SJK:n 2-1 voittoon OmaSp Stadionilla. Voitto olisi voinut olla suurinumeroisempikin, sen verran selkeästi SJK vei ottelua. Lopussa VPS sai kuitenkin hieman otetta, SJK:n tehtyä peräti 9 vaihtoa. Pelin myötä SJK jää pienelle maajoukkuetauolle ja Veikkausliigan kausi alkaa tasan kahden viikon päästä. Veikkausliigan avausottelu SJK – HIFK pelataan lauantaina 2.4. klo 17:00 ja heti seuraava peli on 8.4. SJK – HJK. Liput ovat myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja SJK Storessa. Löydät SJK:n otteluohjelman SJK:n nettisivuilta.

SJK – VPS 2-1 (2-0)
1-0 12 min Kingsley Ofori
2-0 36 min Tuomas Kaukua
2-1 72 min Kareem Moses

8 minuutin kohdilla SJK oli mennä kulmasta heti johtoon, kun Diego Rojas lähetti pallon takatolpalle. Siellä Ville Tikkanen puski kohti alakulmaa, mutta Oskari Forsman torjui. Hetkeä myöhemmin Kingsley Ofori tekee avausmaalin reboundista. Ensin Tuomas Kaukua toi pallon hienosti boksiin, syötti takaviistoon Rafal Wolsztynskille, jonka vedon Oskari Forsman ensin torjui. Ofori ehti ensimmäisenä paikalle, ja upotti pallon verkkoon.

22.minuutilla SJK joutui vaihtamaan, kun kapteeni Mehmet Hetemaj loukkasi itseään. Tilalle tuli Matej Hradecky. SJK sai jälleen erinomaisen tilanteen, kun Diego Rojas siirsi pallon Nooa Laineelle viereen, ja Laine veti kohti alakulmaa boksin kaarelta. Forsman venyi kuitenin paraatitorjuntaan ja tuloksena oli vain kulma.

SJK:n 2-0 maali syntyi myöhemmin kulmasta. Ensin Rojas lähetti kulman kuudentoista kaarelle, ja Hradecky puski sen ristiin etutolpan juurella olleelle Tuomas Kaukualle. Kaukua sai laukoa sen suoraan tolpalta verkkoon, kun pelikello näytti 36.minuuttia.

VPS sai puoliajan lopulla ensimmäisen tilanteensa, kun se sai vapaapotkun vaarallisesta paikasta, keskeltä, aivan kuudentoista kaarelta. Aleksi Pahkasalo veti kuitenkin yli ja ohi.

Toisen puoliajan ensimmäinen hyvä tilanne tuli Denys Oliinykille kulmasta, kun Pablo Andrade laittoi pallon täysin vapaana olleelle Oliinyklle maalin eteen. Vaihdosta juuri sisään tulleen Oliinykin pusku meni kuitenkin päin Forsmania, joka liimasi pallon. SJK pyöritti peliä täysin VPS:n päädyssä, mutta ei saanut lisämaaleja hallinnasta huolimatta.

Lopulta VPS kavensi pelin hieman yllättäen 2-1:n Sebastian Strandvallin kaukaa antamalla sivuvaparilla, joka löysi pilkun kohdasta toppari Kareem Mosesin. Paikka oli VPS:n ensimmäinen toisella puoliskolla ja koko ottelun ensimmäinen tilanne kohti maalia. VPS sai vielä toisenkin paikan 86 minuutilla, kun Strandvall keskitti jälleen maalille, mutta SJK-puolustus siivosi sen kulmaksi.

Kulman jälkitilanteesta vierailija sai vielä pienen ruuhkan maalille, kunnes SJK purki tilanteen. Vastahyökkäyksestä Serge Atakayi toi pallon ylös ja keskitti Josepablo Monrealille. Mutta jälleen Forsman torjui. Ottelu päättyi 2-1 kotijoukkueen voittoon.

Kuten sanoin jo ennen ottelua, oli ajatuksena antaa peliaikaa hieman vähemmän pelanneille tässä ottelussa, sekä heille mahdollisuus näyttää mitä he voivat tuoda meidän peliimme lisää. Mielestäni se olikin erittäin, erittäin hyvä esitys meiltä suurimman osan ottelua, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez ottelun jälkeen.

Ottelun loppuun olin hieman pettynyt, sillä jos olemme näin selvästi parempi joukkue ottelussa, pitäisi pelin päättyä paljon suuremmalla maalimäärällä meidän hyväksi. Meillä oli kuitenkin siihen paikkoja. Toki kun teimme peräti yhdeksän vaihtoa ottelussa, ote hieman herpaantuu. Mutta mielestäni meidän olisi pitänyt silti olla myös lopussa paremmin keskittyneitä.

Mutta kokonaisuutena, se oli meiltä hyvä ottelu ja näytimme pienen osan siitä meidän osaamisestamme sekä visiosta, mitä meillä on tämän seuran ja joukkueen varalle. Erittäin hyvä esitys kokonaisuutena, Gómez päätti.

SJK: Jesse Öst MV, Martti Haukioja, Ville Tikkanen (46’ Matias Vainionpää), Mehmet Hetemaj (22’ Matej Hradecky), Kingsley Ofori (75’ Serge Atakayi), Pablo Andrade (87’ Jonathan Muzinga), Nooa Laine, Alfie Bates (62’ Daniel Håkans), Diego Rojas (62’ Vertti Hänninen), Tuomas Kaukua (54’ Denys Oliinyk) ja Rafal Wosztynski (62’ Josepablo Monreal).