123 456 7890

SJK päätti Espanjanleirin voitolla, kun paikallinen RB Linense kaatui Tucon loppuhetken maalilla. Syötön Tucolle antoi jälleen pelipäällä ollut Bahrudin Atajic. SJK paidassa debyyttinsä teki uusi puolustaja Henri Aalto. Sää ei viimeisenä päivänä juuri suosinut, sillä vettä tuli taivaan täydeltä. Itse ottelu oli varsin tasainen ja Linense vaikutti vahvemmalta joukkueelta kuin maanantaina kohdattu FH. SJK pelaajien otteista paistoi myös leiriväsymys.

SJK – RB Linense 1-0 (0-0)

1-0 90 min Ariel Ngueukam

SJK lähti otteluun eri kokoonpanolla kuin leirin aiemmassa ottelussa islantilaista FH:ta vastaan. Mehmet Hetemaj ja Cedric Gogoua olivat nyt mukana. Richie Dorman ja Pavle Milosavljevic sen sijaan katseli pelin penkiltä käsin. Myös maanantaina aloittanut Jussi Vasara aloitti vaihdosta. Uusi puolustaja Henri Aalto aloitti oikealla pakkina.

Sää ei Espanjassa suosinut, sillä vettä satoi kaatamalla ja paikallisten mukaan yhtä kylmä ei ole ollut edes jouluna. Lämpöasteita toki oli vielä noin kuusi, mutta kylmä tuuli teki säästä melko hyisen. Varsinkin kun normaalisti asteet leirin aikana oli lähempänä kahtakymmentä kuin nollaa. Kentällä se ei silti näkynyt, vaikka maalienedustoille ja laidoille alkoikin lammikkoja syntymään.

SJK aloitti ottelun hyvin, pitäen palloa suurimman osan ajasta tilanteita luoden. Balona lempinimellä kulkeva RB Linense taas hyökkäsi pallon saadessaan voimakkaasti koko kaluston voimin, mutta hyökkäyset olivat melko vaarattomia ja ne katkottiin tehokkaasti. Pallo olisi kuitenkin pitänyt saada katkon jälkeen nopeampaa ylös, sillä siellä oli paljon tilaa espanjalaisten hyökkäysten jälkeen. Varsinkin vasemmalla laidalla Akseli Pelvas olisi ollut useampaankin otteeseen vapaana. SJK kuitenkin hukkasi tämän ensimmäisen puoliskon mahdollisuutensa ja ensimmäisen puoliajan toisen puoliskon painetta loi enemmän RB Linense. Linensen pelinrakentajana pelannut senegalilainen Abdoulaye Fall oli vaarallinen pelaaja.

Linensen pallohallintaan pyrkivä peli saatiin kuitenkin hyvin kuriin ja missään vaiheessa ei omassa päässä ollut kiirettä tai vaaraa. Vetojakaan ei tullut kohti Mihkel Aksalun vartioimaa maalia kertaakaan.

Toiselle puoliajalle SJK teki pari vaihtoa ja otti pelin haltuunsa. Linense kuitenkin vuorostaan puolusti hyvin ja piti SJK:n pois hyviltä maalipaikoilta. Mutta mitä pidemmälle peli eteni, alkoi maali roikkua ilmassa. Silti sitä saatiin odottaa aivan viimeisille hetkille asti, kun SJK:n kovan painostusjakson jälkeen Bahrudin Atajic sai pallon vasemmalle laidalle ja ruotsalainen keskitti erinomaisesti maalineteen Ariel Tuco Ngueukamille. Tuco puski suoraan keskityksestä pallon takakulmaan. Tuomari vihelsi pelin päättyneeksi hetkeä myöhemmin. Näin SJK otti kovan leiriviikkonsa toisen voittonsa kansainvälisessä ottelussa ja piti jälleen kerran nollan omassa päässä.

Jälleen kerran meidän jätkät näytti luonnettaan, että ei luovuteta koskaan. Lopussa käytiin tekemässä maali. On tärkeää että pelaamme erilaisia vastustajia vastaan ja tämä joukkue antoi meille aivan uudet haasteet, mitä emme ole ehkä aiemmin saaneet. Vastassa oli espanjalainen pallonhallinta joukkue, joka yritti pelata väleihin ja teki meidän puolustuspelaamisen tosi hankalaksi sillä tavalla. Mutta ensimmäisen 45 minuutin jälkeen selvittiin ja toinen jakso olikin sitten jo paljon parempaa pelaamista. Pystyimme kuitenkin luomaan läpi koko ottelun ajan paikkoja, mutta viimeistely vähän ontui, arvioi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari ottelua.

Erinomaiset fiilikset koko leiristä. Pääsimme harjoittelemaan loistavissa olosuhteissa ja viettämään aikaa joukkueena yhdessä. Pojat ovat tehneet paljon duunia ja paljon on nyt väsyneitä jätkiä ja muutama kolhukin, mutta aikataulussa olemme, päättää Valakari.

Paikalliset sanomalehdet kertoivat seuraavana päivänä ottelusta ja niissä RB Linensen valmentaja Rafael Escobar kehui oman joukkueensa ja sanoi että kaikki pelaajat onnistuivat ylitse odotustensa ennakolta kovempaa vastustajaa vastaan. Hän kehui myös SJK:n erittäin kovaksi joukkueeksi ja että tämä ottelu toi heille kauteen uuden raikkaan tuulahduksen. RB Linense on parhaillaan sarjassa neljäntenä ja se on nousemassa Espanjan toiselle sarjatasolle, kun kautta on heillä pelaamatta enää kahdeksan ottelua. RB Linenseltä puuttui ottelusta viisi pelaajaa loukkaantumisten johdosta, mutta muuten se peluutti koko ryhmäänsä.

SJK kohtaa seuraavaksi harjoitusottelussa kumppanuusseura FC Jazzin. Tuo ottelu pelataan Porissa lauantaina 28.3. klo 11:15.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Teemu Penninkangas (46′ Timo Tahvanainen), Cedric Gogoua, Zeljko Savic, Henri Aalto, Mehmet Hetemaj, Johannes Laaksonen (46′ Jussi Vasara), Wayne Brown (80′ Juho Lähde), Akseli Pelvas, Bahrudin Atajic ja Tuco.

SJK TV: Videokooste ja loppuhaastattelut

SJK TV oli paikalla ja tässä videossa kooste SJK vs. RB Linense ottelusta, sekä Espanjan leirin loppuhaastattelut päävalmentaja Simo Valakarin ja joukkueenjohtaja Jarmo “Pötti” Tervasmäen kanssa.

Tästä katsomaan ottelun koostetta sekä haastatteluita: