123 456 7890

Joulukuun parin viikon intensiivinen harjoitusjakso, uuden valmennusjohdon alaisuudessa, päättyi torstaiaamun sisäiseen harjoitusotteluun. Jakso oli varsin tehokas, ja päävalmentaja Joaquín Gómez taustajoukkoineen opettivat välittömästi ryhmän omiin käytäntöihinsä, ja joulukuussa ehdittiin jo käymään läpi paljon pelillisiäkin asioita. Lisäksi tavattiin kannattajia ja faneja SJK Storen fanitapaamisessa.

Harjoitukset jatkuvat heti tammikuun alussa, mutta nyt SJK:n on aika vetäytyä joulutauolle.

Todella hyvät fiilikset tästä joulukuun jaksosta. Ainakin kolmetoista harjoitustapahtumaa ehdittiin vetämään, noin yhdessätoista päivässä. Tämä on ollut tosi tärkeä jakso, sillä haluamme tehdä asioita hieman eri tavalla, ja nyt pelaajat oppivat tänä aikana meidän uudet rutiinimme, ajoitukset sekä tietyn asenteen mitä haluamme ajaa seuraan. Ja he ovat sitten valmiina tammikuussa, kun jatkamme, eikä meidän tarvitse huolehtia siitä, kertoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez. 

Samalla olen ollut todella tyytyväinen, että olemme saaneet jo ajettua sisään haluamiamme pelillisiä asioita. Pelisysteemiä ja identiteettiä. Tiettyä aggressiivisuutta sekä ratkaisuja, joita haluamme pelaajilta kentällä. Kokonaisuutena olen todella tyytyväinen, Gómez jatkaa.

Harjoituspelejä ei pelattu muita joukkueita vastaan joulukuussa, mutta SJK pelasi kaksi sisäistä harjoitusottelua molempien viikkojen päätteeksi.

Kuten sanoin, tämä joulukuun jakso oli tärkeä, ja siinä oli enemmän kyse meistä itsestämme. Nyt sitten tammikuussa alamme soveltaa näitä asioita peleissä muita vastaa. Meillä on suunniteltu progressiivisesti kasvava vastus heti tammikuulle, eli pelaamme ensin alemman sarjatason joukkueita vastaan, ja lopulta ulkomaisia vastustajia vastaan. He luovat meille erilaisia haasteita, ja näemme, miten pelaajat sekä ratkaisumme vastaavat sitten niihin haasteisiin, sanoo Gomez.

Joukkueeseen etsitään vielä vahvistusta, mutta uusia pelaajiakin on jo ryhmään kiinnitetty; maalivahdit Markus Uusitalo ja Tuomas Pöyhönen, puolustajat Martti Haukioja ja Matej Hradecky, keskikenttäpelaajat Jake Dunwoody sekä RoPS-kaksikko Tuomas Kaukua ja Vertti Hänninen. Hyökkäystä vahvistettiin isokokoisella Josepablo Monrealilla. Lisäksi viime kaudella lainalla muualla olleet Jeremiah Streng ja Serge Atakayi palasivat mukaan entistä vahvempina. Kaikkiaan sopimuksia on koossa 22 + akatemian pelaajat.

Meillä on nyt jo hyvä ryhmä kasassa, ja tuntuu, että pelaajien kemiat loksahtivat heti hyvin kohdilleen, vaikka osa tapasi nyt vasta ensimmäistä kertaa. Tuntuu, että luomme tänne pientä perhettä näiden pelaajien kesken, sanoo Gomez.

Etsimme kuitenkin vielä joukkueeseen vahvistusta, ainakin kolmea tai neljää pelaajaa, jotka tuovat lisää meidän joukkueeseemme. Meillä on tiedossa ne ominaisuudet mitä heiltä haluamme, ja niiden pitää ylittää ne mitä meillä jo on ryhmässä, Gomez kuvailee.

Tammikuussa SJK kohtaa ensimmäisessä harjoitusottelussa Vasa IFK:n lauantain 8. päivä ja matkaa seuraavana lauantaina 15. tammikuuta KPV:n vieraaksi Kokkolaan. Lauantaina 22. tammikuuta SJK saa vieraita Virosta, kun Paide Linnameeskond tulee Wallsportiin harjoitusotteluun. Liigacup alkaa lauantaina 29. tammikuuta klo 14:45 pelattavalla AC Oulu-kotiottelulla. Heti helmikuun alussa SJK kohtaa harjoitusottelussa Ruotsin Allsvenskaniin nousseen GIF Sundsvallin Wallsport Areenalla, ja siitä kolmen päivän päästä Liigacupin vierasottelussa KuPS:n. Liigacupin lohkovaihe päättyy lauantaina 19.2. klo 14:45 pelattavaan kotiotteluun Pohjanmaan derbyssä VPS:aa vastaan.

Liigacup pelataan kokonaisuudessaan loppuun jo ennen maaliskuun loppua, sillä puolivälierä pelataan helmikuun lopussa, välierä on kuun vaihteessa ja finaali lauantaina 19. maaliskuuta. Suomen Cupiin SJK tulee mukaan vasta 5.kierroksella, se kierros pelataan keskiviikkona 25. toukokuuta. Veikkausliiga on ehtinyt olla silloin jo käynnissä kuukauden päivät, sillä liigakausi alkaa huhtikuussa. Liigacupissa SJK voi vielä käyttää mukana kolmea testipelaajaa / ottelu ja omat nuoret saavat vapaasti pelata Liigacupissa sekä SJK Akatemian mukana talven Ykkösen Cupissa. Suomen Cupissa ovat molemmat joukkueet mukana omina ryhminään, eikä Suomen Cupissa voi edustaa kuin yhtä joukkuetta kauden aikana.

Tulevalla kaudella SJK pelaa myös UEFA Conference-liigassa, ja sen arvontoja päästään jännittämään kesäkuussa. Ensimmäiset kierrokset 1.–4. pelataan 7.heinäkuuta – 25. elokuuta välisenä aikana.

Se mitä odotan tulevalta kaudelta, on että voimme lähteä ilman pelkoa ketä tahansa vastaan. Pelaamme sellaista jalkapalloa joukkueella, josta voimme kaikki olla ylpeitä, sanoo Gómez.

Uskon, että tulemme olemaan erittäin kilpailukykyinen ryhmä joka kilpailuun mihin lähdemme. Lähdemme peleihin nauttimaan yhdessä, ja kun teemme asioita yhdessä, niin uskon, että tämä tulee olemaan hyvä kausi meille kaikille, Gómez jatkaa

Toivon myös kaikille erittäin hyvää joulunaikaa. Nauttikaa yhdessäolosta läheistenne kanssa, pysykää turvassa ja terveinä. Uskon, että meillä on jalkapalloilullisesti ainakin hyvä vuosi tulossa, ja maailmassa kaikki muuttuu varmasti myös paremmaksi. Erittäin hyvää joulua ja uutta vuotta kaikille, toivottaa Gómez lopuksi.

Löydät SJK:n joukkueen taustoineen SJK:n nettisivuilta, tästä linkistä. Talven alustavan ja tähän mennessä sovitun otteluohjelman, löydät niin ikään SJK:n sivuilta, tästä linkistä. Otteluohjelmia ja pelaajasivuja päivitetään aina ajan tasalle tilanteen mukaan. Otteluohjelmiin voi vaikuttaa myös vallitseva koronatilanne.

SJK:n ja SJK Akatemian kausikortit myynnissä SJK Storessa sekä Lippu.fi-kanavissa. SJK Store palvelee loppuvuoden aikana maanantaista perjantaihin klo 8:30 – 16:30 ja lauantaisin 10:00 – 15:00, pois lukien jouluaatto ja -pyhät 24.12.–26.12., sekä Uuden vuoden päivä 1.1.–2.1.