123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho kruunasi toisen Ykkösen kautensa Joensuussa voittamalla kotijoukkue JIPON lukemin 0-1. Jo viime viikonloppuna liiganousun varmistanut SJK pelasi ehjän ottelun, jonka ainoasta maalista vastasi Josu. Matsin jälkeen vierailijoiden kaulaan pujotettiin kultamitalit ja kapteeni Chris Cleaver pääsi viimein nostamaan halutun mestaruuspokaalin suorille käsille itäisen taivaan alla.

JIPPO – SJK 0-1 (0-0)
65 min 0-1 Josu

Ottelu alkoi hieman verkkaisesti eikä ensimmäisellä puolikkaalla ylipäätään nähty todellakaan mitään klassikkoa kentällä. Matsillahan ei sinällään ollut kummallekaan joukkueelle mitään merkitystä Kerhon varmistettua sarjanousunsa jo edellisenä viikonloppuna ja joensuulaisten säilytettyä sarjapaikkansa kabineteissa kuluneella viikolla.

Paikkoja kuitenkin nähtiin vierailijoiden puolelta pari, kun 11. minuutin jälkeen Johannes Laaksonen pääsi tälläämään parista kympistä kohti Lassi Hurskaisen vartioimaa JIPPO-maalia. Aivan kohteeseen asti peliväline ei kuitenkaan päätynyt vedon kiertäessä hieman ohi maalin. Myös Josu oli lähellä avausosumaa viitisen minuuttia ennen taukovihellystä, mutta tällä kertaa Hurskainen venyi hienosti tiukan laakin tielle.

Jälkimmäinen kolmivarttinen olikin tyystin erilainen kokemus molempien joukkueiden vapauduttua pelaamaan vailla sen suurempia painolasteja takaraivossa. Peli aaltoili paikoin nopeastikin päästä päähän ja yleisö viihtyi. Akseli Pelvas oli siirtää vierailijat johtoon 54. minuutilla, mutta miehen tsippaus läpiajosta Hurskaisen yli vieri harmittavan läheltä ohi maalin.

Kerhon maalipuiden väliin komennon saanut Joakim Jans joutui varsinaisiin torjuntatöihin ensimmäisen kerran vasta minuuttia myöhemmin, kun Immo Eronen kokeili nuoren ruotsalaisen kykyjä kaukovedollaan. Kentällä nähtiin lähes jatkuvalla syötöllä myös jonkunlaisia erikoistilanteita molemmissa päissä, mutta kovienkin myllyjen jälkeen puolustukset kestivät.

Reilun tunnin pelin jälkeen kentälle puoliajalla sisään vaihdettu Daniel Caumo nousi laukaisuetäisyyksille, mutta viimeistely kolahti ainoastaan tolppaan. Hetken tuntui jo, että tänään ei taas mikään mene sisään kunnes Josu sai 65. minuutilla pallon itselleen rangaistusalueen rajamaastossa. Espanjalainen ei tutussa paikassa epäröinyt vaan niittasi pelivälineen vasempaan ylänurkkaan. Puolustaja sai jalkaansa sen verran vedon tielle, että Hurskainen ei enää tilanteeseen ehtinyt uudestaan reagoimaan.

JIPPO oli tasoittaa ottelun vain muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Petteri Rönkkö sai maalille erinomaisen keskityksen vasemmalta laidalta. Jans venyi kuitenkin upeasti Rönkön puskun tielle torjuen sen ylärimaan. Kerholla oli vielä tontti kaunistella lukemia viitisen minuuttia ennen loppua, kun laitalinkin paikalle vaihdettu Gert Kams nousi väkevästi maalille. Hurskainen kuitenkin teki virolaisen unelmat kauden viidennestä osumasta tyhjiksi hyvällä reaktiotorjunnallaan.

Enempää maaleja ei nähty, joten SJK pääsi juhlimaan sarjanousua Veikkausliigaan kolmen pisteen kera. Mitalisateesta ja pokaalinnostelusta on vielä luvassa kuva- sekä videomateriaalia, mutta tällä haavaa tyydyn sanomaan vain, Kiitos Kerho! Huikea kausi, josta ei draaman kaarta uupunut päättyi täysin ansaittuihin nousujuhliin.

Ottelun palkintoraati jakoi kolme tähteä iltapäivän ainoan maalin viimeistelijälle Josulle, kaksi taivaankappaletta kotijoukkueen Saku Kvistille ja yhden sakaraisen kentällä jälleen energisesti esiintyneelle Justin Mooselle.

– Fiilikset ovat aivan upeat, kausi on ollut upea. Tuloksellisesti mukaan mahtui pieni heikompi jakso, mutta nousu on täysin ansaittu. Meillä oli tietysti iso lataus viime pelissä, mutta voitto Joensuusta kertoo paljon joukkueemme vahvuudesta. JIPPO on paha vierasvastus. Olemme talvesta asti pelanneet voitosta ja se näkyy. Peli oli tänään kontrollissamme ja oli vain ajan kysymys milloin maali tulisi. Tämä oli ehjä suoritus meiltä, analysoi Kerhon päävalmentaja Simo Valakari kautta ja viimeistä ottelua Yleisradion haastattelussa.

Suuret kiitokset jokaiselle yhteistyökumppanille, kannattajalle, katsojalle ja kaikille teille, jotka olette tavalla tai toisella Seinäjoen Jalkapallokerhon toiminnassa olleet mukana tällä kaudella. Se oli Ykkönen. Nähdään ensi vuonna Veikkausliigassa!

SJK: Joakim Jans, Teemu Penninkangas, Juli Serrano, Kalle Taimi, Sami Viljanen, Johannes Laaksonen, Jyri Hietaharju, Timo Tahvanainen (46. Daniel Caumo), Josu, Justin Moose (77. Gert Kams), Akseli Pelvas (90. Chris Cleaver)

Penkillä: Mihkel Aksalu, Pavle Milosavljevic, Matti Lähitie, Toni Lehtinen
Keltaiset: Johannes Laaksonen, Sami Viljanen