123 456 7890

SJK:n edustusjoukkue on harjoitellut korona-epidemian aikana ilman taukoja pienryhmissä sekä yksilöinä valmentajien alaisuudessa. Pelaajat on jaettu useampaan ryhmään, joissa he harjoittelevat päivittäin, pysyen erossa muista pelaajista sekä seuran henkilökunnasta. Samalla on noudatettu muita Suomen hallituksen ja terveysviranomaisten ohjeistuksia. Joukkuepalaveritkin on käyty videopuheluiden kautta.

Korona aiheuttaa haasteita valmentajalle, ja on ollut aika raskaat 3,5 viikkoa tähän mennessä. Olemme harjoitelleet pienryhmissä ja yksilöllisesti. Huomaan, että itseänikin alkaa vähän väsyttää kun mennään koko ajan samalla harjoittelumuodolla, kertoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Ajattelimme keksiä pelaajille välillä jotain uutta ja kivaa. Saimme Fillarikauppa Cyclistä lainalle sitä varten fatbikeja. Niillä saatiin aikaan hyvä treeni aika rankoissa maastoissa. Samalla maisemat vaihtuu ja voi pitää hauskaa – se on tärkeää pelaajille että saavat vaihtelua ja virikkeitä, jatkaa Honkavaara.

Pelaajat ottivat leikkimielisen joukkuekisan vastaan tervetulleena.

Olen harjoitellut itsenäisesti jo aika pitkään, enkä ole nähnyt hirveästi muita joukkuekavereita. Ja toivon todella, että tämä loppuu pian. Tänään meillä on kuitenkin edessä jotain uutta ja kivaa. Odotan sitä todella innolla. Itselläni ei ole mitään käsitystä, mitä valmentajat ovat suunnitelleet meidän varalle, kertoi SJK-hyökkääjä Billy Ions ennen radalle lähtöä.

Kisassa joukkue polki metsässä rasti kerrallaan valmentajien luo, missä oli erilaisia fyysisesti varsin vaativia joukkuetehtäviä, kuten elämysportaita ja sotilasesterataa. Joukkueet saivat hyväksystystä suorituksesta palkinnoksi tennispalloja ja eniten palloja kerännyt sekä nopeiten radan kiertänyt joukkue oli voittaja. Kisan nimi oli ”Who’s got the balls?”.

Kävimme tutustumassa Seinäjoen luontoon ja eri asioihin joita Joupiskan ympäristössä on tarjolla. Aika rankkaa oli, mutta myös erittäin virkistävää ja hauskaa, kertoi SJK-puolustaja Tero Mäntylä, joka on syntynyt ja kasvanut Seinäjoella.

Meikäläinen tietysti veti meidän ryhmästä parhaiten. Mä tunnen nämä kulmat joten johdin joukkoja ja katsoin kartasta että mennään oikeaan suuntaan, nauroi Mäntylä päästyään takaisin Wallsportille.

Me pyöräiltiin Stadionin ja Joupiskan ympäristössä. Kyseessä oli ryhmäkisa ja oli kyllä melko raskasta. Pahin haaste oli viimeinen ylämäki sotilasesteradalta Joupiskan päälle. Sen jälkeen oli kyllä kiva lasketella takaisin Wallsportille, kommentoi SJK:n keskikenttäpelaaja Aatu Kujanpää haastetta.

Voittajana leikkimielisessä kisassa suoriutui joukkue, jossa oli mukana Mehmet Hetemaj, Matej Hradecky, Samba Benga ja Keaton Isaksson. Omien sanojensa mukaan kuulemma ”helposti”.

Kisan myötä joukkue jää nyt pienelle pääsiäistauolle, mutta palaa harjoituksiin jälkeen ensi viikolla.

Katso video SJK:n Who’s got the balls -joukkuekisasta: