123 456 7890

Heikon alkukauden jälkeen, SJK nousi mukaan mestaruustaisteluun ja päätti kautensa mitalijuhliin ottamallla historiansa ensimmäisen pronssimitalin. Hopeaakin oli tarjolla, mutta SJK:n ensimmäisen puoliskon ylivoima ei riittänyt ja HJK pääsi mukaan toisella puoliskolla. Siten ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin. Suurin voittaja tänään oli Seinäjoen kannatuskulttuuri, sillä Helsinkiin oli matkustanyt lähes 700 SJK kannattajaa ja Sonera Stadiumin pohjoispäädyssä oli mahtava tunnelma läpi ottelun. Veikkausliigan mestariksi kruunattiin IFK Mariehamn ja HJK otti hopeaa. SJK:n aiemman Suomen Cupin voiton ansiosta myös Pohjanmaan VPS pääsi kauden jälkeen Eurooppaan, kun naapuriseura onnistui nappaamaan neljännen sijan, tappiostaan huolimatta. Koko SJK-väki kiittää kaikkia kannattajiaan kaudesta, josta loppujen lopuksi tuli juhlaa uskomattomalla nousulla. Lauantaina 29.10. koko SJK-väki juhlii vielä kerran yhdessä, kun kaudenpäätösjuhlaa vietetään Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Tervetuloa mukaan!

HJK – SJK 0-0 (0-0)

SJK hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa ja loi tukun maalipaikkoja. Billy Ions laukoi hanakasti. Ensimmäisen yrityksen HJK-puolustus pystyi blokkaamaan ja toinen kimpoili kulmapotkuksi.

Reilun vartin jälkeen Roope Riski laukoi pienestä kulmasta vain niukasti ohi takakulman. HJK-puolustajista Taye Taiwo ja Rafinha olivat yllättävän suurissa ongelmissa ja SJK sai useamman kerran prässättyä heiltä pallon pois. 25. minuutilla SJK:n johtomaali oli erittäin lähellä. Matti Klinga laukoi boksissa, Thomas Dähne torjui eteensä ja Matej Hradecky pääsi ensimmäisenä paluupalloon. Hradeckyn viimeistely ei kuitenkaan onnistunut, vaan pallo heilutti vain sivuverkkoa.

Toiselle puoliajalle HJK nosti prässiän ja paransi peliään selvästi. Molemmilla joukkueilla oli omat painostusjaksonsa toisen 45-minuuttisen aikana. HJK sai pallon boksiin hyviin paikkoihin, mutta viimeiset ratkaisut olivat heikkoja.

SJK:n maalipaikat olivat toisella puoliajalla vähissä. Kenties paras paikka oli Tucolla, joka pääsi puskemaan Matej Hradeckyn kulmapotkusta, mutta Thomas Dähne piti maalinsa puhtaana.

HJK:sta lähimpänä maalintekoa oli maalikuninkuuttakin jahdannut Alfredo Morelos. HJK pääsi kulmapotkun jälkeen erinomaiseen vastahyökkäykseen, kun Dähne avasi nopeasti laitaan. Morelos eteni vetopaikkaan, mutta Mihkel Aksalu esitti komean torjunnan ja piti tilanteen maalittomana. Kun Morelos ja Njazi Kuqi jäivät tänään maaleitta, voitti Roope Riski Veikkausliigan maalikuninkuuden. Riski valittiin myös Veikkausliigan tähdistökentälliseen ja SJK:n puheenjohtaja valittiin vuoden seurajohtajana.

Ottelun parhaana palkittiin HJK-uransa päättävä Sebastian Sorsa. SJK:sta puolestaan Jussi Vasara pelasi uransa viimeisen ottelun ja mies sai kaksi tähteä palkinnoksi. Yhdellä tähdellä palkittin SJK:n Mehmet Hetemaj.

SJK:Mihkel Aksalu MV, Juhani Ojala, Matej Hradecky, Jussi Vasara (55› Ariel Tuco Ngueukam), Billy Ions, Roope Riski, Matti Klinga (68› Johannes Laaksonen), Jarkko Hurme, Marc Vales, Aimar ja Mehmet Hetemaj.