123 456 7890

Veikkausliigassa nyt neljännen voittonsa putkeen ottanut SJK, nousee sarjataulukossa kerralla kolme pykälää ja mukaan ylemmän loppusarjan paikoille kuuden parhaan joukkoon. Kolmantena sarjassa oleva FC Inter kaatui jo toistamiseen tällä kaudella. Voittomaalin iski laitapuolustaja Murilo upean kulmapotkutilanteen jälkeen. Ensimmäisellä puoliajalla FC Inter oli täysin köysissä SJK:n esityksen edessä, mutta se nousi vielä mukaan toisella puoliajalla kamppailemaan ottelusta. Pallohallinta siirtyi Interille, mutta SJK edelleen kontrolloi ottelua ja piti isännät poissa vaarallisilta paikoilta. Seuraava ottelu on jo ensi keskiviikkona 23.9. klo 18:30, kun SJK isännöi OmaSp Stadionilla FC Lahtea. Ennakkoliput SJK Shopista ja Lippu.fi-kanavista.

FC Inter – SJK 0-1 (0-1)
0-1 20 min Murilo

Murilo pallo-kamppailussa FC Interin Jesper Engströmin kanssa Seinäjoella aiemmin pelatussa ottelussa. Kuva Mika Alavesa

Ensimmäisen vedon SJK sai jo ottelun alkuminuuteilla, kun Denys Oliinyk veti ja FC Interin maalivahti Henrik Moisander torjui kulmaksi. Myös seuraavan hyvän tilanteen sai aikaan SJK, kun Emmanuel Ledesma pisti pallon pystyyn Oliinykille vasemmalla laidalla. Mukaan nousi myös Murilo ja Joonas Lepistö teki pystyjuoksun maalille. Oliinyk jatkoi pallon päätyviivalle Murilolle, joka syötti takaviistoon maalin eteen. Inter-puolustus kuitenkin ehti siivoamaan. Hetkeä myöhemmin Ledesma koitti vetää rangaistusalueen kulmalta, mutta veto meni takakulmasta ohi. SJK hallitsi ottelua.

20 minuutilla nähtiin avausmaali ja se syntyi erinomaisesta kulmakuviosta, jossa oli mukana Murilo, Ledesma ja Niko Markkula. Murilo jäi ovelasti kulman luo, mutta ei paitsioon ja pienen syöttödrillin jälkeen, Markkula pelasi pallon hänelle pystyyn linjan taakse. Murilo tykitti siitä pallon takakulmaan ja teki samalla uransa ensimmäisen Veikkausliigamaalin.

Lisää oli tulla vain parin minuutin päästä, kun Murilo syötti Oliinykin vapaaksi ja siitä Oliinyk veti kovaa kohti takakulmaa. Pallo kuitenkin pamahti vain tolppaan.

Reilun puolentunnin pelin jälkeen, sai Inter ensimmäisen tilanteen, missä Filip Valencic laittoi pallon vasempaan laitaan Connor Ruanelle, jonka matala keskitys oli hyvä, mutta Jesse Öst nappasi sen varmasti maalin edessä ennen Inter-pelaajia.

Viisi minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan loppua, Jude Arthur oli viedä SJK:n kahden maalin johtoon, kun Oliinyk ja Lepistö pelasivat pallon maalin edessä vapaaksi. Vain Inter-maalivahti Moisanderin hyvät refleksit pelastivat kotijoukkueen. Parin minuutin päästä maalintekoa pääsi yrittämään Matej Hradecky hyvän nousun jälkeen, mutta Inter-puolustus ehti liukumaan tilanteen kulmaksi. Kun pelattiin jo ensimmäisen puoliajan viimeisiä hetkiä, sai Inter kulmapotkun ja siitä vaarallisen tilanteen. Ensin Valencic vetki kovaa, mutta Öst torjui. Juuso Hämäläinen koitti laittaa vielä irtopallon sisään, mutta Öst torjui senkin ja piti SJK maalin koskemattomana.

Toisen puoliajan alkuhetkiä hallitsi välittömästi Inter, mutta se ei saanut varsinaisesti aikaiseksi vaarallisia tilanteita, kun SJK puolusti hyvin jo keskialueelta lähtien. Tunnin kohdalla Inter sai kuitenkin hyvän paikan, kun pallo pelattiin oikeaan laitaan Benjamin Källmanille ja tämä keskitti maalin eteen ehtineelle Timo Furuholmille. Furuholm ei kuitenkaan kunnon osumaa palloon saanut.

Noin vartti ennen loppua Jake Jervis järjesteli paikan Murilolle, Inter puolustus kuitenkin pääsi väliin. SJK myös suoritti tämän jälkeen useamman vaihdon. Välittömästi vaihtojen jälkeen SJK sai myös vedon aikaan, kun Markkula nousi boksin kulmalta ja Moisander torjui.

83. peliminuutilla Taiki Kagayama pääsi koittamaan maalintekoa Liliun syötöstä, mutta veto oli ponneton ja Öst liimasi sen helposti syliinsä. Pari minuuttia ennen loppua, otti Matias Vainionpää hyvän katkon sekä lähetti Daniel Håkansin vauhdilla vastahyökkäykseen. Håkans pujotteli Interin pelaajia ja vierellä juoksi Jervis, jolle Håkans pelasi pallon sivuun. Jervis veti ja Interin pelaaja blokkasi. Jervis pääsi vielä irtopalloon ja veti uudelleen, nyt kuitenkin Moisander liimasi pallon.

Kun pelattiin jo ottelun lisäaikaa, sai Inter ensin kulman ja SJK taisteli pallon pois alueelta. Tuon jälkeen Inter sai vapaapotkun vaarallisesta paikasta, mutta tämänkin SJK onnistui taistelemaan pois omalta alueeltaan ja ottelu päättyi.

SJK otti neljännen voittonsa putkeen ja samalla neljännen voittonsa putkeen Interistä, kun lasketaan viime kauden ottelut mukaan. Voiton myötä SJK nousee sarjataulukossa kuudenneksi ja iskuetäisyydelle edellä olevista joukkueista.

– Ei tämä ihan niin helppo peli ollut kuin viimeksi Interiä vastaan, mutta ensimmäinen puoliaika oli meiltä todella hyvä. Vähän semmoinen kahtia jakautunut peli. Oltaisiin voitu tehdä toinenkin maali siinä ensimmäisellä puoliajalla, niin olisi ollut vähän helpompaa pelata, mutta tärkeää oli, että me puolustettiin hyvin. He saivat vain kaukaa laukauksia ja vähän huonoista kulmista siinä toisella jaksolla. Mutta uhrautuvasti me puolustettiin, ja kun ensimmäinen jakso oli tosi hyvä, eikä täältä helppoa ole pisteitä hakea, niin siinä mielessä pitää olla tosi tyytyväinen, sanoi SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara ottelun jälkeen.

Inter myös muutti siihen toiselle puoliskolle pelaamistaan. He alkoivat käyttämään enemmän laitoja hyväksi ja pelaamaan vähän syvempää palloja, niin se ei ollut helppoa, mutta hyvin selvittiin. Varsinkin ensimmäisellä jaksolla meidän vasen puoli toimi tosi hyvin. Se on hyvä pari tuo Murilo ja Oliinyk. Ja kun me pelasimme niin hyvin, niin Interin oli sitten pakko muuttaa sitä pelaamistaan toiselle jaksolle. He laskivat vähän wingbackeja alemmas ja laittoivat Källmanin seisomaan ihan kentän reunaan sekä siten pyrkivät käyttämään Murilon takana olevaa tilaa. Vaihdoilla me sitten vähän sitä koitettiin jumpata, ja ottaa paremmin peli kontrolliin puolustamalla alhaalta sitten se mitä tarvi puolustaa, jatkoi Honkavaara

Nollapeli on aina myös hyvä asia, kun niitä on niin vähän ollut. Joten kaikinpuolin tässä täytyy olla tosi tyytyväinen, päätti Honkavaara.

SJK: Jesse Öst MV, Nikko Boxall, Tero Mäntylä, Ville Tikkanen (77’ Matias Vainionpää), Murilo, Niko Markkula, Jude Arthur (77’ Anel Rashkaj), Matej Hradecky, Denys Oliinyk (63’ Daniel Håkans), Emmanuel Ledesma (77’ Keaton Isaksson) ja Joonas Lepistö (46’ Jake Jervis).