123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho on Suomen Mestari 2015. Mestaruus ratkesi Seinäjoen Keskuskentällä, yli 6000 katsojan edessä. Mestaruus on SJK:n ensimmäinen ja jo toinen mitali pääsarjatasolla putkeen. Myös kausi on SJK:lle vasta toinen. Suomen Mestaruus on myös ensimmäinen Seinäjoelle ja koko Etelä-Pohjanmaalle. Kauden päätösjuhlia vietetään lauantaina 31.10.

SJK – FF Jaro 2-0 (1-0)

1-0 1 min Mehmet Hetemaj

2-0 89 min Roope Riski

Toiveissa oli aikainen johtomaali ja sellainen myös tuli. Allan Souzan kierteinen kulmapotku ja Mehmet Hetemaj�n pää löysivät toisensa ja �Mehu� puski palloon maaliin, kun ottelun 2. minuutti oli juuri alkanut.

Roope Riski pääsi yrittämään maalintekoa Jussi Vasaran syötöstä, mutta Jesse Öst torjui Riskin zipin. Riski pääsi laukomaan myös boksin rajalta, mutta kova laukaus viuhui hiukan yli maalin. Jarolla oli omat paikkansa, Joona Veteli pääsi laukomaan vaarallisesti boksin rajalta, mutta Zeljko Savic blokkasi vedon kulmaksi.

SJK aloitti toisenkin puoliajan erinomaisesti. Tuco keskitti takatolpalle Akseli Pelvakselle erinomaiseen paikkaan, mutta Walter Moore pääsi viime hetkellä laukaukseen väliin. Roope Riski pääsi laukomaan Johannes Laaksosen syötöstä, mutta pallo pomppasi Riskin kannalta väärällä hetkellä, ja pallo kimposi Riskin säärestä yli maalin.

Ottelun viimeiset minuutit kuluivat piinallisen hitaasti, RoPS johti omaa otteluaan Lahdessa, joten myös SJK tarvitsi voiton mestaruuteen. Jaron tasoitus oli äärettömän lähellä 64. minuutilla. Alexei Eremenko juniorin vapaapotku tuli maalille Ilya Vaganoville, joka sai jatkettua vielä parempaan paikkaan juuri kentälle tulleelle Alibek Alieville. Aliev ei kuitenkaan saanut puskettua palloa maalin ja Henri Aalto esti seuraavan Jaro-pelaajan laukauksen. Lopulta tilanteesta tuomittiin vapaapotku SJK:lle ja kotiyleisö sai huokaista helpotuksesta. Varttia myöhemmin Eremenko pääsi kokeilemaan rangaistusalueen rajalta, mutta �Loshan� vapaapotku tuli suoraan Zeljko Savicin päähän ja Savic puski pallon varmasti keskialueelle asti.

Ratkaisua jouduttiin odottamaan lisäajalle asti. Ja sitten se tuli. Johannes Laaksonen ryösti pallon Eremenkolta. Pallo tuli Riskille, joka syötti boksiin Laaksoselle. Laaksonen peippaili Jaron puolustajia aikansa ja syötti sitten takaisin Riskille. Riski harhautti vielä Mathias Kullströmin ulos tilanteesta ja sitten�

SJK: Mihkel Aksalu MV, Timo Tahvanainen, Jussi Vasara, Ariel Tuco Ngueukam (62′ Teemu Penninkangas), Zeljko Savic, Akseli Pelvas, Roope Riski, Henri Aalto, Cedric Gogoua, Allan Souza (74 min Johannes Laaksonen) ja Mehmet Hetemaj.

Ottelun parhaana palkittiin Mehmet Hetemaj. Kaksi tähteä meni puolustaja Cedric Gogoualle ja yksi tähti vierasjoukkueen maalivahti Jesse Östille.

Kuvat Marko Tuominiemi ja Antti Huhtamäki. Luvaton käyttö kielletty. Lisää kuvia SJK:n Facebook sivuilla: SJK on Suomen Mestari

Ottelun videokooste: