123 456 7890

SJK nappasi maukkaan voiton kolmannesta Pohjanmaan derbystä ja pitää valtikan tiukasti Seinäjoella. Ottelun ratkaisut nähtiin jo ensimmäisellä puoliajalla, kun ensin VPS meni hieman onnekkaastikin johtoon. SJK tuli tasoihin ja punnersi vielä ohi. Maalinteossa onnistui jälleen Billy Ions ja Tuco. Voitolla SJK nousi sarjataulukossa neljänneksi, vain neljän pisteen päähän toisena olevasta IFK Mariehamnista ja seitsemän pisteen päähän sarjaa johtavasta HJK:sta. HJK:lla tosin on peli enemmän pelattuna. Seuraavaksi SJK pelaa ensi lauantaina, kun se kohtaa historiansa ensimmäisessä Suomen Cupin finaalissa HJK:n. Ottelu pelataan Tampereen Ratinassa ja se alkaa klo 15.30. Matkaan lähtevät kannattajien bussit on jo loppuunmyyty, mutta tapahtumaan saa lippuja Ticketmasterin kautta. SJK-kannattajat sijoitetaan Ratinan pääkatsomossa A1 katsomoon, joten kannattaa omatoimimatkaajienkin ostaa lippunsa sinne.

Kuvat Antti Huhtamäki, luvaton käyttö kielletty. Lisää kuvia SJK Facebookissa.

VPS – SJK 1-2 (1-2)
1-0 12 min Nikko Boxall
1-1 24 min Billy Ions
1-2 45 min Tuco

SJK aloitti ottelun vahvasti. Kolmannella minuutilla Jarkko Hurmeen kulmapotku tavoitti Marc Valesin, joka jatkoi Roope Riskille. Riski puski pallon maaliin, mutta tilanne oli paitsio.

11. minuutilla VPS:n Joonas Vahtera pääsi vastakkain Mihkel Aksalun kanssa, mutta Aksalu venyi huipputorjuntaan ja seurauksena oli kulmapotku. VPS siirtyi sen seurauksena kuitenkin 1-0-johtoon. Sebastian Strandvall keskitti, Joonas Vahtera jatkoi volleylla ja Nikko Boxall ohjasi pallon maalin edestä maaliin.

SJK tuli tasoihin 24. minuutilla. Jussi Vasara pelasi hyvin oikeassa laidassa ja syötti Tucolle. Tuco keskitti erinomaisesti maalille Loorents Hertsin estelyistä huolimatta. Maalilla oli Billy Ions, joka iski jo kolmannen maalinsa SJK-paidassa. Ions on tulonsa jälkeen ollut mukana kaikissa SJK:n maaleissa. Samassa hässäkässä VPS-vahti Evgeni Kobozevin silmäkulma aukesi ja häntä paikkailtiin lähes 10 minuuttia.

40. minuutilla Roope Riskillä oli puolittainen läpiajo. Riski harhautti Timi Lahden hyvin, mutta Veli Lampi oli liikaa ja tuloksena oli vain kulmapotku. Billy Ions pääsi laukomaan kulmapotkun jälkitilanteessa, mutta tällä kerralla laukaus kolahti suoraan Jerry Voutilaisen päähän. Voutilainen pystyi onneksi jatkamaan peliä normaalisti.

Pari minuuttia myöhemmin Jussi Vasara keskitti boksiin, Riski jatkoi Tucolle, jonka veto lähti kuitenkin taivaan tuuliin. Hetkeä myöhemmin sihti oli kohdillaan, pienellä avustuksella tosin. Billy Ions pelasi Matti Klingalle, jonka erinomainen syöttö tavoitti Tucon. Tuco laukoi, pallo otti kimmokkeen Nikko Boxallista ja painui maaliin.

SJK hallitsi hyvin palloa hyökkäyskolmanneksella toisella puoliajalla. Tunnin kohdalla Billy Ions laukoi kaukaa matalan kudin, jonka Kobozev kuitenkin selvitti. Pari minuuttia myöhemmin Matti Klinga laukoi erinomaisesti boksin rajalta, mutta Kobozev venyi jälleen pallon eteen ja tuloksena oli kulmapotku.

VPS oli jatkuvasti ongelmissa SJK:n prässin kanssa. SJK hallitsi toista puoliaikaa suvereenisti, mutta vapauttavaa kolmatta maalia ei tullut, vaikka etenkin Billy Ions laukoi hanakasti.

VPS ei kunnolla saanut kiriään käyntiin, mutta toisaalta väkisinkin jossain vaiheessa syntyy edes puolittaisia paikkoja. VPS sai lisäajalla vapaapotkun, jonka Sebastian Strandvall toimitti maalille. Nikko Boxall pääsi puskemaan, mutta Aksalu liimasi pallon varmasti näppeihinsä.

Ottelun parhaana palkittiin SJK:n Billy Ions. Kaksi tähteä lähti niin ikään Seinäjoelle Richie Dormanin mukana ja yksi tähti kotijoukkueen maalin tehneelle Nikko Boxallille.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Juhani Ojala, Marc Vales, Jarkko Hurme, Richie Dorman, Mehmet Hetemaj (67› Matej Hradecky), Matti Klinga (80› Johannes Laaksonen), Jussi Vasara (90› Aimar), Roope Riski, Tuco ja Billy Ions.

Ottelukooste: