123 456 7890

SJK kaatoi VPS:n Vaasassa 2-0 ja nappasi nimiinsä jälleen kerran Pohjanmaan herruuden. Kaksi ensimmäistä tämän kauden derbyä oli päättynyt tasatulokseen. SJK:lle voitto keskinäisissä otteluissa oli jo 10. Kaksi kertaa on pelattu tasan ja VPS on voittanut vain kolme. Tämän derbyn sankarit oli molemmat maalit viimeistellyt Denys Oliinik ja maalissa komeasti torjunut Jesse Öst. Ensimmäisellä puoliskolla VPS piti palloa, mutta ei saanut luotua tilanteita. SJK iski maalin puoliajan lopussa ja otti homman haltuun toisella. Paikkoja olisi ollut lisämaaleihinkin. Oliinyk pamautti kertaalleen myös ylärimaan. Voitto oli SJK:lle todella maistuva, ja etenkin seuran kannattajille, joita oli tänäänkin matkustanut Vaasaan useita satoja. Nyt joukkue ja sarja menee pienelle maajoukkuetauolle ja pelit jatkuu maanantaina 20.8. kun Seinäjoen OmaSp Stadionille saapuu vieraaksi Tampereen Ilves. Ottelu alkaa klo 18:30 ja ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä arkisin SJK Shopissa klo 9-16.

VPS – SJK 0-2 (0-1)
0-1 43 min Denys Oliinyk
0-2 80 min Denys Oliinyk

VPS hallitsi ottelun alkua ja oikeastaan koko ensimmäistä puoliaikaa todella selvästi. SJK:n pallollinen pelaaminen oli vaisua, ja SJK pelasi pallon pitkänä hieman liian helposti. VPS:n Aubrey David voitti pääpallot kovalla prosentilla, ja pysäytti hyökkäyksiä.

VPS loi erinomaisen maalipaikan vartin kohdalla. Douglas Caé pääsi laukomaan boksissa hyvästä paikasta liian vapaasti, mutta Jesse Öst teki tärkeän torjunnan. Kotijoukkueen hallinnasta huolimatta varsinaisten maalipaikkojen luominen oli VPS:lle vaikeaa. VPS:llä oli paljon erikoistilanteita, ja vaasalaiset saivat muutenkin pelattua palloa boksiin, mutta SJK puolusti hyvin.

Ensimmäisen puoliajan lopulla SJK pystyi vihdoin pelaamaan hieman pidemmän hyökkäyksen. SJK-debyyttinsä tehnyt Shahdon Winchester voitti pallon VPS-puolustuksen keskellä, ja laukoi vajaasta 20 metristä. Samu Volotinen torjui pallon eteensä, ja SJK:n toinen tuore hankinta Denys Oliinyk iski ensimmäisen maalinsa SJK:ssa.

VPS:llä oli vielä tasoituspaikka hetkeä myöhemmin, mutta Jesse Öst venyi komeasti Douglas Caén puskun eteen.

Toiselle puoliajalle pelin kuva muuttui selvästi. SJK paransi pallollista pelaamistaan selvästi ja loi hyviä maalipaikkoja. Ensimmäinen puolittainen paikka tuli kuitenkin Vepsulle, mutta Douglas Caén saksipotku meni ohi maalin.

Shahdon Winchester pystyi välillä tuottamaan nopeudellaan ongelmia VPS:n puolustukselle, mutta ajatukset menivät välillä vähän ristiin uusien joukkuekavereiden kanssa.

Emile Paul Tendengin upea pitkä syöttö vapautti Denys Oliinykin karkuun vasemmalta laidalta. Oliinyk ohitti Samu Volotisen, mutta Volotinen kaatoi Oliinykin boksin ulkopuolella. Seurauksena oli vapaapotku SJK:lle ja varoitus Volotiselle. Johannes Laaksonen laukoi vapaapotkun hieman ohi.

SJK oli lähellä siirtyä kahden maalin johtoon 70. minuutilla. Denys Oliinyk nousi vasemmalta laidalta vetopaikkaan ja sai jalkansa vapaaksi. Oliinykin veto kolahti ylärimaan, ja paluupallo tuli loistavaan paikkaan Tendengille, mutta hänen kutinsa lipsahti ohi maalin.

Kymmenen minuuttia myöhemmin nähtiin helpottava 2-0-maali. Richard Dormanin avaus tuli Shahdon Winchesterille, joka jatkoi pallon Johannes Laaksoselle. Laaksonen tökkäsi Oliinykille, joka eteni boksiin, ja sijoitti pallon varmasti Timi Lahden ja Samu Volotisen ohi.

Lopussa VPS loi painetta SJK:n boksiin, mutta SJK:n puolustus kesti loppuun asti.

Olen tyytyväinen kolmeen pisteeseen. Meillä on ollut ongelmia tehdä maaleja tai edes yksi maali aiemmissa peleissä. Olemme saaneet uusia pelaajia ja tuntuu, että Denys Oliinyk ja Peter Opiyo, jotka pelasivat kolmannen pelinsä nyt, pääsevät paremmin ja paremmin sisään meidän pelisysteemiimme ja toimivat paremmin pelaajien kesken. Tänään noudatimme suunnitelmaa hyvin ja kurinalaisesti ja oli tosi tärkeä saada ensimmäinen maali. Meillä oli paikkoja vastaiskuista pelin edetessä lisääkin. Oli tärkeä juttu kääntää kurssi nyt ja olen erityisen iloinen pelaajien kurinalaisuudesta, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko

Erittäin pettynyt fiilis. Fakta on se, että me hävisimme kotona 2-0, joten emmehän me tyytyväisiä ole. Pelasimme erittäin hyvän ensimmäisen puoliajan. Jalkapallossa kuitenkin joskus käy näin, että vaikka avausjakso oli meiltä hyvä, niin SJK pääsi tekemään sen yhden maalin tilanteesta, jossa puolustimme löysästi. Se maali vaikutti jonkin verran meihinkin. Toisella jaksolla meidän muutoksemme ja vaihtomme eivät toimineet tänään. Menimme liikaa SJK:n pelaamiseen mukaan. Se kontrolli ja maltti mikä meillä ekalla puoliajalla ja mikä tuotti meille ne paikat ja erikoistilanteet, jotka saimme, katosi toisella jaksolla. Hommasta tuli enemmän sellaista tunnepelaamista ja peli katosi käytännössä siihen. Tässä on kuitenkin kymmenen peliä aikaa ja peli kerrallaan jatketaan, mutta ei tämä hyvä juttu ole, sanoi VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen.

SJK: Jesse Öst MV, Joel Mero, Richie Dorman, Jarkko Hurme, Jordan Mustoe (73’ Joonas Sundman), Anders Bååth, Peter Opiyo, Johannes Laaksonen (89’ Matti Klinga), Denys Oliinyk, Maximo Tolonen (46’ Emile Paul Tendeng) ja Shahdon Winchester

Lisää kuvia SJK:n Facebookissa