123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho juhlii ensimmäistä kertaa Veikkausliigan sisäisesti pelatun Pohjanmaan Liigan Mestarina, voitettuaan Vaasan Palloseuran toistamiseen kuluvalla kaudella Vaasan Hietalahdessa. Ottelun ratkaisu syntyi jo ensimmäisellä puolikkaalla, kun erikoistilanteessa mukaan noussut puolustaja Zeljko Savic iski kauden ensimmäisen osumansa. Paikkoja oli ottelussa useampaankin maaliin, mutta maaliviivaa lähemmäksi ei enää päästy.
Veikkausliigassa sarjasijoitus pysyi edelleen kolmantena, mutta nyt eroa kakkosena olevaan FC Lahteen on enää yksi piste.

VPS – SJK 0-1 (0-1)

0-1 23 min Zeljko Savic

Ensimmäinen puoliaika oli SJK:n selvää hallintaa ja Kerho sai luotua loistavia maalipaikkoja alkuhetkistä lähtien. Ensimmäinen tekopaikka syntyi jo ottelun viidennellä minuutilla. Gert Kams syötti Justin Mooselle, joka pääsi laukomaan vapaasti pilkun tuntumasta, veto meni kuitenkin oikealta ohi ja yli. VPS:n ensimmäisen puoliajan paras paikka tuli vapaapotkun jälkitilanteesta. Mihkel Aksalu nyrkkeili Sebastian Strandvallin vaparin eteensä ja Thomas Kula pääsi laukomaan. Kulan laukaus kuitenkin epäonnistui ja pallo leijaili yli maalin. Yhdeksännellä minuutilla Richard Dorman keskitti maalin eteen oikealta laidalta ja Akseli Pelvas pääsi ohjaamaan lähietäisyydeltä. Henri Sillanpää onnistui kuitenkin torjumaan.

Ottelun ainoa maali nähtiin 23. minuutilla. Juho Lähde antoi kulmapotkun Cedric Gogoualle, joka puski taidokkaasti kohti Pavle Milosavljevicia. Milosavljevic sai pelattua pallon vaikeasta asennosta Savicille, joka laukoi pallon Milosavljevicin kautta maaliin. Puolen tunnin kohdalla SJK oli erittäin lähellä toista maalia. Henri Sillanpää torjui vaivoin Gert Kamsin laukauksen ja Juho Lähde pääsi reboundiin, mutta pusku kolahti ylärimaan. Ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä Kams keskitti hyvin maalille Toni Lehtiselle, mutta Lehtisen pusku tuli suoraan Sillanpään syliin.

Toisella puoliajalla tilanteita ei syntynyt ensimmäisen puoliajan tahtiin. SJK sai vapaapotkun hyvästä paikasta, mutta Sillanpää torjui Pelvaksen laukauksen kulmapotkuksi. Vartti ennen pelin loppua Jean Fridolin Nganbe Nganbe nousi laidalta keskelle hyvään vetosektoriin, mutta kova laukaus meni hiukan ohi Aksalun vartioiman maalin. Viitisen minuuttia ennen loppua Pavle Milosavljevic teki hienon nousun topparin tontilta ja syötti ensiesiintymisensä kultamustassa paidassa tehneelle Juho Mäkelälle. Mäkelä vapautti Pelvaksen puolittaiseen läpiajoon, mutta Pelvaksen laukaus meni kuitenkin oikealta selvästi ohi.

VPS ei saanut luotua maalipaikkoja juuri ollenkaan. VPS on kuitenkin tehnyt melko paljon maaleja kulmapotkuista, joten niiden kanssa tuli olla tarkkana. Lisäajalla VPS saikin kulmapotkun ja Tony Björk pääsi laukomaan. Björkin laukaus kuitenkin kimposi Timi Lahden päästä selvästi ohi maalin.

Meiltä tosi ehjä kokonaisuus. Puolustuspelaaminen ja pallollinen pelaaminen olivat hyvällä tasolla. Luotiin paljon paikkoja. Lopussa pallollinen pelaaminen olisi voinut olla parempaa, olisimme ehkä pystyneet pitämään enemmän palloa. VPS toki nosti prässiä ja rupesivat pelaamaan suoraviivaisemmin. Jätkät hoitivat lopun loistavasti. Meidän pelaaminen on tasapainossa. Me puolustamme ja hyökkäämme koko joukkueena. Olemme säästyneet loukkaantumisilta, siitä kiitos meidän fyysisen puolen jätkille. Ensimmäisellä puoliajalla hyökättiin ja pallollinen peli oli hyvää. Toisella jaksolla jouduttiin puolustamaan ja hyökkääminen ja pallollinen pelaaminen ei ollut niin hyvää. Koko ottelua ajatellen tämä oli tasapainoinen esitys. Hyvä kokonaisuus syntyy monista pienistä asioista, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari ottelun jälkeen.

SJK oli terävämpi ja pallollisessa pelissä sen verran parempi, että he ansaitsivat voiton. Ensimmäisellä puoliajalla pelattiin vähän käsijarru päällä, eikä päästy tasollemme. Toisella puoliajalla saatiin peliä enemmän haltuun, mutta ratkaisevat syötöt olivat huonoja. Meillä oli kontrolli, hallinta ja yritystä, mutta ei saatu paljoa paikkoja. Keskikentän keskustan peli ei toiminut, toki SJK pelasi hyvin, mutta silti pitäisi pystyä parempaan. Mitaliin ei ole mitään asiaa. Nyt tavoittelemme paikkaa kuuden joukossa, koska sillä on taloudellisestikin jotain merkitystä, sanoi VPS:n päävalmentaja Olli Huttunen ottelun jälkeen.

Ottelun parhaana palkittiin SJK:n keskikenttäpelaaja Justin Moose. Kaksi tähteä meni SJK kapteeni Pavle Milosavljevicille ja kun yhden tähden pokkasi vielä SJK:n Cedric Gogoua, meni kaikki IL-leijonatähdet ansaitusti vierailijoille.

SJK kohtaa seuraavaksi ensi sunnuntaina 24.8. klo 18.30 Veikkausliigaa johtavan HJK:n Seinäjoen Keskuskentällä. Ennen ottelun alkua klo 17.00 alkaen, Keskuskentän yleisölle esiintyy Suomen Euroviisiedustajanakin ollut seinäjokelainen Softengine. Ennakkoliput ovat jo myynnissä. Tervetuloa kannustamaan SJK voittoon HJK:sta!

SJK: Mihkel Aksalu MV, Richard Dorman, Cedric Gogoua, Pavle Milosavljevic, Zeljko Savic, Johannes Laaksonen (70′ Timo Tahvanainen), Juho Lähde (61′ Marco Matrone), Justin Moose, Gert Kams, Akseli Pelvas ja Toni Lehtinen (67′ Juho Mäkelä).

POHJANMAAN LIIGAN SARJATILANNE:

O V T H TM PM ME Pisteet
SJK 5 4 0 1 4 1 3 12
FF Jaro 5 2 0 3 3 5 -2 6
VPS 4 1 0 3 2 4 -2 3

Pelatut- ja jäljellä olevat ottelut Pohjanmaan Liigassa:
to 8.5.2014 FF Jaro – VPS 1-0
pe 23.5.2014 SJK – FF Jaro 0-1

ke 18.6.2014 VPS – SJK 0-1
su 6.7.2014 FF Jaro – VPS 1-2

la 26.7.2014 FF Jaro – SJK 0-1
ke 13.8.2014 SJK – FF Jaro 1-0
su 17.8.2014 VPS – SJK 0-1
su 14.9.2014 VPS – FF Jaro
su 5.10.2014 SJK – VPS

Veikkausliigan sarjatilanteen ja tilastot löydät tästä linkistä

Ottelun kooste VPS-TV:ssä: