123 456 7890

Seinäjoen jalkapallokerho otti nousijajoukkueena historiallisen ensimmäisen Liigacupin mestaruutensa, voittamalla Seinäjoen Jouppilanvuoren Tekonurmella pelatussa finaalissa Vaasan Palloseuran.
Pohjanmaan derby keräsi finaaliin arviolta reilut kaksituhatta katsojaa ja sää helli yleisöä.
SJK:n sankariksi nousi ensimmäisellä puoliajalla Carlos Lopez, joka iski ottelun ainokaisen. Myös koko SJK:n puolustuspelaaminen ansaitsee suitsutusta, sillä VPS ei päässyt montaakaan kertaa maalivahti Mihkel Aksalua hätyyttämään, vaikka varsinkin toisella puoliajalla yritys oli kova.
Seinäjoella pelattu finaali oili historiallinen myös pelipaikkansa johdosta, sillä Seinäjoki on nyt pohjoisin paikkakunta, jossa Liigacupin finaali on koskaan pelattu.

SJK – VPS 1-0 (1-0)
1-0 16 min Carlos Lpez

Ottelun ensimmäinen maalipaikka syntyi Carlos Lopezille, mutta SJK:n tuoreen vahvistuksen vaikeasta asennosta lähtenyt laukaus suuntautui kuitenkin selvästi yli maalin. Kymmenisen minuuttia myöhemmin espanjalainen kuitenkin onnistui. Justin Moose antoi komean pystysyötön Lopezille, joka laukoi pallon voimalla yläkulmaan ja kotijoukkueen johtoon.

VPS:llä oli muutamia paikkoja tasoittaa ottelu ensimmäisellä puoliajalla. Mihkel Aksalu torjui Jean Fridolin Nganbe Nganben pienestä kulmasta tulleen laukauksen. Tämän jälkeen Steven Morrissey puski yli. Morrissey pääsi Cornelius Stewartin syötöstä toiseenkin paikkaan, mutta Aksalu selvitti tilanteen. Stewart ja Keithy Simpson laukoivat kumpainenkin 16-alueen rajalta ohi maalin.

SJK:n Juho Lähde pääsi 38. minuutilla laukomaan hyvästä paikasta, mutta Henri Sillanpää nappasi vedon. Näin tauolle lähdettiin SJK:n 1-0 johdossa. Kumpikaan joukkue ei pystynyt luomaan kovinkaan paljoa kunnollisia maalipaikkoja. Molemmat joukkueet puolustivat tarkasti ja tiiviisti. Ottelussa oli paljon taistelua ja paikoitellen enemmän vauhtia kuin ajatusta.

Toisella puoliajalla maalipaikkoja nähtiin todella vähän. Vartti ennen loppua Steven Morrissey pääsi loistopaikkaan, laukoen kymmenestä metristä suunnilleen saman verran yli. VPS painosti lopussa, mutta ei onnistunut kuitenkaan tasoittamaan ottelua. Jarno Parikka oli erittäin lähellä tasoitusta viimeisellä minuutilla, mutta SJK-puolustus pelasti tilanteen maaliviivalta. Näin SJK pääsi juhlimaan Liigacupin voittoa heti ensimmäisellä liigakaudellaan.

Molemmissa alkulohkon otteluissa johdimme VPS:ää, mutta päästimme heidät tasoihin. Tänään ei päästetty, joten ainakin jossain on menty eteenpäin. Jätkät puolusti hienosti, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Oli mukava pelata, kun oli paljon yleisöä ja molempien joukkueiden fanit olivat hyvin äänessä. Vauhdikas peli. Puolustimme hyvin ja kurinalaisesti, sanoi Marco Matrone ottelun jälkeen.

SJK on seuraavan kerran tulessa ensi viikon lauantaina, kun se kohtaa kauden viimeisessä harjoitusottelussaan TPS:n Turussa klo 18. Myös ensi viikon tiistai on mielenkiintoinen päivä, sillä silloin arvotaan Suomen Cupin 6. kierroksen otteluparit.

SJK: Mihkel Aksalu, Pavle Milosavljevic, Zeljko Savic, Felipe Aspegren, Timo Tahvanainen, Richie Dorman, Marco Matrone, Justin Moose (82› Matti Lähitie), Juho Lähde, Josu (74› Teemu Penninkangas) ja Carlos Lopez (63› Toni Lehtinen).

Varoitukset: Dorman 33›, Matrone 61› Aksalu 89› ja Lehtinen 90+1›