123 456 7890

Surkea ottelun alku koitui SJK:n kohtaloksi sumun peittämällä OmaSp Stadionilla. Ottelu oli jo lähes ohi jo puolen tunnin pelin jälkeen, kun Ilves teki jo kolmannen osuman heppoisesti tuomitusta rangaistuspotkusta. SJK joutui takaa-ajo asemiin heti ensimmäinen kymmenen minuutin aikana, kun Ilves pääsi SJK:n omista virheistä 2-0 johtoon. SJK olisi voinut nousta vielä maalin päähän rangaistuspotkusta, mutta pallo ei verkkoon pilkulta uponnut. Sen jälkeen Ilves sai oman pilkkunsa ja siitä 3-0 johdon. Jake Jervis kavensi ottelun vielä ennen taukoa. Toisella puoliajalla SJK painoi peliä toiseen päätyyn, ja Ilves tyytyi puolustamaan. Mutta mitä sankemmaksi sumu kävi stadionilla, sitä heikommalta SJK:n mahdollisuudet alkoivat näyttää, eikä toisella jaksolla enää nähty maaleja.

SJK – Ilves 1-3 (1-3)
0-1 6 min Jaír
0-2 9 min Eetu Mömmö
0-3 35 min Lauri Ala-Myllymäki rp.
1-3 38 min Jake Jervis

Ilves sai otettelun ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana pallon kahdesti SJK-maaliin, ja molemmat lähti omista virheistä. Ensimmäinen osuma lähti vasemmalta laidalta keskityksenä ja maalin edustalla ei oikein kukaan tiennyt kuka pallon ottaa. Ilveksen Jaír juoksi kaukaa keskialueelta tilanteeseen ja pääsi yksin Jesse Östin kanssa vastatusten. Veto meni Östin kautta etuyläkulmaan. Toinen maali tuli, kun jälleen SJK sähläsi maalin edustalla ja pallo syötettiin suoraan Ilveksen Eetu Mömmölle. Mömmö veti heti, ja pallo muutti vielä suuntaa SJK:n omasta pelaajasta, upoten maaliverkkoon.

SJK sai rangaistuspotkun, kun Jake Jervis sai hyvän pystysyötön keskialueelta, ja hän koitti syöttää pallon boksissa rangaistupilkun kohdalle. Ilveksen Diogo Tomas esti kuitenkin syötön kädellään ja erotuomari Mohammad Al-Emara osoitti pallon pilkulle. Tomas sai myös samalla keltaisen. Niko Markkula meni pilkkua antamaan, mutta Mika Hilander torjui sen alakulmasta.

Vain hetkeä myöhemmin, sai Ilves puolestaan rangaistupotkun, kun Jaír liukastui SJK:n rangaistusalueella. Pilkun laittoi sisään Lauri Ala-Myllymäki, kun Jesse Öst aavisti väärään kulmaan. Ottelun jälkeen erotuomari Al-Emara myönsi tuomion olleen väärä, nähtyään tilanteen videolta. Tilanteessa ei ollut rikettä. Ilves kuitenkin meni sillä jo 0-3 johtoon ja SJK:lla oli vuori kiivettävänään.

Kavennusosuma tuli kulman jälkitilanteesta, kun ensin Jude Arthur nosti pallon oikeaan laitaan lähes keskiympyrästä ja sieltä Tero Mäntylä puski sen boksiin pilkun kohdille. Paikalla oli Jake Jervis, joka upotti kauden kolmannen suoraan yhdellä kosketuksella.

SJK sai toisella jaksolla vielä pari hyvää maaliapaikkaa, vaikka Ilves vetäytyi syvälle omalle alueelle ja puolusti lähes koko joukkueen voimin maalia. Ensimmäinen hyvä veto tuli Joonas Lepistölle, joka sai erinomaisen keskityksen kaukaa Matias Vainionpäältä. Lepistö otti rinnalla haltuun ja veti, mutta Hilander torjui. Seuraava paikka tuli Denys Oliinykille, jonka veto meni vain vähän yläriman ylitse. Ja vielä kolmas tilanne osui Keaton Isakssonille, jonka kova volley oli suunnattu kohti takakulmaa, mutta meni lopulta noin metrin ohi. Peli päättyi Ilveksen voittoon.

Siinä alussa tuli meille kaksi virhettä. Ihan hirveät maalit päästettiin. Ensimmäisessä maalissa oli jo monta virhettä. Ja ne virheet tapahtui vielä maalin edessä. Me pelasimme siinä ihan eri tavalla kuin siinä olisi pitänyt pelata. Meillä oli pelaajat siinä eri aaltopituudella ja Jaír juoksi tosi kaukaa siihen. Meillä olisi ollut paljon aikaa purkaa tai siivota se keskitys. Harmillinen maali, ja oikeastaan vielä harmillisempi oli se toinen maali. Nikko Boxall voitti siinä sen ensimmäisen pallon, mutta se toinen pallo olisi pitänyt saada kauemmas. Se meni sitten suoraan vastustajan jalkaan. Ja vielä kimmoke siitä, harmitteli pettynyt SJK-päävalmetaja Jani Honkavaara pelin jälkeen.

Me koitettiin sitten aika paljon tehdä muutoksia. Puoliajalla jo tehtiin paljon muutoksia, ja sitten vielä toisen puoliajan aikana muutettiin 4-4-2:een. Ilveksen keskusta oli niin tiivis, niin yritettiin saada laidoille ylivoima. Kyllä me siinä jotain tilanteita saaatiin, mutta vaikea sinne oli saada laukauksia sisään. Ilves pakkasi hyvin, ja puolusti omaa aluettaan. Muutama semmoinen läheltä piti paikka me saatiin. Erikoistilanteissa meidän olisi pitänyt olla parempia, jatkoi Honkavaara.

Me tuossa pelin jälkeen näytettiin videolta tuomarille se Ilveksen saama pilkkutilanne. Tuomari myönsi siinä sen jälkeen virheensä, ja sanoi, ettei siinä ei ollut minkäänlaista virhettä. Se oli hänen virheensä ihan täysin. Kohtalon ivaa, että me mokasimme oman pilkkumme siinä ensin 0-2 tilanteessa. Joten siinä oli nyt vähän turhan paljon vastoinkäymisiä yhteen ottelun alkuun, kertoi Honkavaara vielä lopuksi.

SJK:n hyökkäykseen tuli toiselle puoliajalla Joonas Lepistö, joka hänkin oli luonnollisesti pettynyt ottelun jälkeen.

Siinä oli vaikea lähteä enää pelaamaan, kun joukkue oli takaa-ajo asemassa. Onneksi saatiin se yksi maali siihen ekan jakson loppuun. Ei meillä ollut siihen toiselle jaksolle muuta suunnitelmaa, kuin yrittää tehdä maaleja, että päästäisiin peliin mukaan. Kenties rinnalle ja ohikin vielä. Mutta, ei sitten vain saatu sisään. Oli siinä paikkoja, mutta tehdä ihan hyvin, mutta ei vaan mennyt, Joonas Lepistö kommentoi ottelun jälkeen.

Ennen peliä meillä oli hyvä fiilis ja lataus, mutta peli ei vain lähtenyt toivotulla tavalla liikkeelle. En tiedä tuliko siinä sitten joku shokki, kun kaveri meni parin maalin johtoon, Lepistö arvioi.

Lepistöllä oli hyvä paikka tehdä maali toisella jaksolla, kun hän sai hyvän syötön Matias Vainionpäältä ja otti sen hyvin rinnalla haltuun.

– Se oli hyvä syöttö Vainionpäältä. Sain sen vasurille, mutta viimeistely jäi vähän piippuun. Laukaisun sain aikaan, mutta maali olisi pitänyt tehdä siitä, Lepistö harmitteli vielä lopuksi.

SJK: Jesse Öst MV, Nikko Boxall (71’ Serge Atakayi), Matias Vainionpää, Tero Mäntylä, Murilo, Niko Markkula (71’ Denys Oliinyk), Jude Arthur (46’ Mehmet Hetemaj), Matej Hradecky, Daniel Håkans (46’ Keaton Isaksson), Jake Jervis ja Tuco (46’ Joonas Lepistö).