123 456 7890

KPV kaatui Pohjanmaan derbyssa OmaSp Stadionilla ja SJK nousi ainakin toistaiseksi Veikkausliigan kärkeen. Samalla SJK nousi myös Pohjanmaan PowerPark Liigan kärkeen. Peli ei ollut kuitenkaan helppo, sillä KPV puolusti koko joukkueena alhaalta. Toisella jaksolla lopulta kuparinen rikottiin ja sen teki SJK:n brasilialaishyökkääjä Batista, joka otti maalin jälkeen yleisönsä. SJK nousi voitolla sarjan kärkeen. Takana on kuitenkin parikin joukkuetta, jotka rästipelit voittamalla nousee vielä edelle. Mutta nautitaan nyt ainakin tämän Vapun ajan kärkijoukkueena. SJK:n seuraava kotiottelu on vasta 18.5. klo 16:00 SJK – FC Honka. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa. Ennen sitä SJK kohtaa vieraspeleissä FC Lahden ja HJK:n. FC Lahti kohdataan jo ensi sunnuntaina 5.5. Erittäin hyvää Vappua kaikille!

SJK – KPV 1-0 (0-0)
1-0 82 min Matheus Batista

SJK hallitsi palloa ensimmäisellä puoliajalla ja loi muutaman varsin hyvän maalipaikan. Vierasjoukkue KPV puolusti ja kyttäsi vastahyökkäyspaikkoja, joita ei vielä ensimmäisellä puoliajalla juuri tullut. SJK:n ensimmäisen puoliajat maalipaikat nähtiin suunnilleen 10 – 20 minuutin kohdalla. Ensimmäinen erinomainen maalipaikka tuli, kun Sergei Eremenko ja Serge Atakayi pelasivat hyvin yhteen, ja Atakayi keskitti Denys Oliinykille. Oliinykin pusku meni vain hieman ohi maalin.

Hetkeä myöhemmin Moshtagh Yaghoubi kokeili viime ottelussa toiminutta kaukolaukaustaan, mutta tällä kerralla kuti meni vähän yli maalin. Denys Oliinykilla oli ottelun alussa toinenkin hyvä puskupaikka, kun ukrainalainen pääsi kokeilemaan Dani Hatakan keskityksestä, mutta jälleen pallo painui ohi maalin.

Vartin kohdalla Boris Kadio laukoi erittäin kaukaa, ja pienen kimmokkeen takia siitä tuli yllättävänkin vaikea torjuttava Teppo Marttiselle, joka kuitenkin sai napattua pallon hyppysiinsä.

KPV:n ensimmäinen vaarallinen vastahyökkäys nähtiin 43. minuutilla. Usein SJK:ta kurittanut Simo Roiha aiheutti ongelmia SJK:n puolustuksessa. Boris Kadio pystyi kuitenkin blokkaamaan Roihan vedon ja seurauksena oli vain kulmapotku, jonka SJK:n puolustus hoiti.

Toisella puoliajalla peli jatkui varsin samanlaisena, mutta KPV pääsi useammin vastahyökkäyksiin. KPV olikin erittäin lähellä johtomaalia heti toisen puoliajan alussa. KPV riisti pallon keskikentällä ja Joni Mäkelä pääsi etenemään pallon kanssa. Mäkelän tarkka syöttö tavoitti Maksim Gussevin, joka pääsi nokikkain Jesse Östin kanssa. Öst esitti todella tärkeän jalkatorjunnan ja piti maalinsa puhtaana. Hendrik Helmke pääsi vielä laukomaan paluupallosta, mutta hänen vetonsa meni selvästi yli maalin.

SJK:lla oli kaksi hyvää erikoistilannetta noin 50 minuutin kohdalla. Jose Nadson ja Dani Hatakka eivät kuitenkaan saaneet suunnattua puskujaan maaliin. Hatakka joutui jättämään kentän 59. minuutilla loukkaantumisen takia. Hänen tilalleen tuli Joona Lautamaja.

KPV:llä oli ensimmäinen varsinainen painostusjakso noin tunnin kohdalla. Sen aikana Hendrik Helmke pääsi esittelemään muutaman kerran erikoistilanneosaamistaan. SJK:n puolustus kuitenkin selvitti sen jakson.

Denys Oliinyk harhautteli itsensä laidasta keskelle vetopaikkaan 79. minuutilla. Kova laukaus meni kuitenkin oikealta ohi. Oliinyk tuli sen jälkeen myös vaihtoon. Hän oli siihen asti pelannut täydet minuutit kaikissa liigapeleissä. Oliinykin tilalle tuli Maximo Tolonen.

Ottelun kulku muistutti hyvin paljon kauden avausta HIFK:ta vastaan. Se oli sitä myös maalin muodossa. SJK:lla oli pitkä pallonhallintajakso, jonka päätteeksi Joona Lautamaja syötti oikeassa laidassa Serge Atakayille. Atakayi pystyi KPV-puolustajan estelyistä huolimatta keskittämään hyvin, pallo meni muutaman pelaajan ohi maalin eteen Batistalle, joka jatkoi pallon tyhjiin. Maali oli Batistan ensimmäinen SJK-paidassa.

KPV oli erittäin lähellä tasoitusta vain hetkeä myöhemmin. Enoch Banza pelasi hyvin oikeassa laidassa ja keskitti maalille Helmkelle, jonka laukaus meni vain hieman ohi maalin. Jännitys säilyi loppuun asti, sillä KPV sai vielä 94. minuutilla kulmapotkun.

Oli vaikea peli, kun toinen lähti puolustamaan, iskemään vastahyökkäyksillä ja hakemaan erikoistilanteita. Me pääsimme tilanteisiin, ja saimme vetoja, mutta emme olleet tilanteissa tarpeeksi terävänä. Meillä on osa pelaajista aika väsyneitä, sillä meillä on raskas jakso takana. Tauon jälkeen me halusimme lisää juoksuja linjan taakse ja Atakayi tekikin enemmän töitä hyökkäyspäässä ilman palloa. Ja lopulta hän sai hyvän syötön aikaan ja siitä syntyi maali. Kolme pistettä on kuitenkin aina kolme pistettä ja nyt nousemme taas ylöspäin taulukossa. Meidän takana on kuitenkin joukkueita, joilla on vähemmän pelejä pelattuna, joten ei tässä vielä tunnu kärkipaikka miltään. Jatkamme työn tekosa seuraavaa peliä kohti, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko pelin jälkeen.

Tässä pitää ottaa huomioon, meidän edellinen peli, jos peilataan tätä siihen. Mitä korjausliikkeitä meidän piti sen jälkeen tehdä, niin lähdettiin takaisin perusasioiden kautta lähestymään tätä peliä. Tiedettiin kyllä, että ensimmäisellä jaksolla joudutaan varmasti olemaan ahtaalla. Siinä pitää olla minuutti kerrallaan ja tilanne kerrallaan kärsivällinen. Toinen jakso oli sitten luokkaa parempi ja aina se kotijoukkueenkin meno rauhoittuu, kun vain jaksetaan. Ei rittänyt tänään, mutta Maarianhamina pelin jälkeen meidän tavoite oli palata takaisin. Meidän täytyy lähteä siitä, että tukitaan oma pää ensin ja sitten käytetään paikkoja, sanoi KPV:n päävalmentaja Jarmo Korhonen pelin jälkeen.

SJK: Jesse Öst MV, Boris Kadio, José Nadson, Dani Hatakka (59’ Joona Lautamaja), Jarkko Hurme, Jude Arthur, Moshtagh Yaghoubi, Sergei Eremenko (69’ Dion Acoff), Serge Atakayi, Denys Oliinyk (80’ Maximo Tolonen) ja Matheus Batista

Seuraava ottelu on ensi sunnuntaina 5.5. klo 18:30 pelattava FC Lahti – SJK. Ottelua seurataan Seinäjoella suorana ja ilmaiseksi OmaSp Stadionin Vieraspeli-Livessä, Carlsberg Sports Barissa. Myös sen jälkeen pelataan vierasottelu, lauantaina 11.5. HJK – SJK ja seuraaa kotiottelu on lauantaina 18.5. klo 16:00 pelattava SJK – FC Honka. Ottelun ennakkoliput SJK:n verkkokaupasta ja arkisin klo 9-16 SJK Shopista. Löydät SJK:n otteluohjelman tästä linkistä.

Kuvia ottelusta SJK:n Facebook-sivuilla