123 456 7890

SJK kaatoi AC Oulun jännittävien vaiheiden jälkeen, ja 3-2 voittomaalin teki uransa ensimmäisellä Veikkausliiga-osumallaan nuori Daniel Håkans. Kaksi ensimmäistä maalia puolestaan teki SJK-kapteeni Nikko Boxall, joka palkittiin juuri ottelun alla 100. Veikkausliiga-ottelunsa kunniaksi. Voitolla SJK nousi Veikkausliigassa kolmanneksi, ohi FC Interin ja FC Lahden, jotka pelaavat omat ottelunsa sunnuntaina. SJK pelaa kaksi seuraavaa ottelua vieraskentällä Helsingissä ja kohtaa ensin HJK:n ensi lauantaina ja siitä seuraavan perjantaina HIFK:n. Seuraava kotiottelu on lauantaina 14.8. kun FC Honka saapuu OmaSp Stadionille.

SJK – AC Oulu 3-2 (1-0)
1-0 5 min Nikko Boxall
2-0 59 min Nikko Boxall
2-1 72 min Usman Sale
2-2 80 min Lucky Opara
3-2 82 min Daniel Håkans

SJK sai otteluun nopeasti johto-osuman, joka syntyi kulmapotkusta. Pallo tuli takatolpalle kapteeni Nikko Boxallille, joka puski sen suoraan maaliin. Hyvän syötön maaliin antoi Pyry Hannola, joka pelasi ensin kulman lyhyenä Denys Oliinykin kanssa. Ensimmäisen puoliajan aikana SJK:lla oli useita paikkoja mennä johtoon, ja tilanteita tuli useita, mutta niistä hyökkäys oli tänään sen verran tehoton, että AC Oulu pääsi joko blokkaamaan vedot tai ne suuntautuivat pahasti ohi maalin.

Toisella jaksolla SJK oli lisätä johtoaan, kun ensin Rodrigo Arciero veti kohti taka-alakulmaa, pallo pomppari AC Oulun Ruxin kautta Jake Jervisille, jonka nosto meni sekä yläriman, että takatolpan kautta ulos maalista. Kotipäädyssä kannattajat jo ehtivät hetken juhlia maalia. SJK sai kuitenkin 2-0 osuman, ja asialla jälleen kapteeni Boxall kulmatilanteesta. Ja jälleen tilanne lähti lyhyestä kulmasta, jota oli juonimassa Pyry Hannola ja Denys Oliinyk. Oliinyk pallon kuitenkin otti ja hän leikkasi boksiin sisään päätyviivaa pitkin, ja keskitti pallon Boxallille. SJK sai pallon maaliin vielä kolmannen kerran tuon jälkeen, mutta tilanne hylättiin paitsiona.

AC Oulu oli painanut peliä kovasti SJK:n päätyyn aina ensimmäisen puoliajan lopulta saakka. Paikkoja ei kuitenkaan tullut, mutta lopulta semmoinen syntyi vasemmalta laidalta, ja nopea Usman Sale pääsi laittamaan tyhjään maaliin hyvän Niklas Jokelaisen poikittaissyötön takatolpalta. Tilanteen käynnisti keskikentältä uusi hankinta Magnus Breitenmoser. Tasoitusmaali syntyi puolestaan kulman jälkitilanteesta, kun SJK tuntui unohtaneen ketä pelaajaa tulee pitää, ja puolustaja Lucky Opara pääsi pökkäämään pallon kohti taka-alakulmaa. Se pomppi inhottavasti Jesse Östin käsien yli ja yli viivan.

Lopulta SJK:n vapautti vaihdosta sisään tullut nuori Daniel Håkans. Håkans pamautti todellisen eurogoalin boksin ulkopuolelta, joka putosi aivan yläriman alle komeasti. Maali oli samalla hänen uransa ensimmäinen Veikkausliigassa. Syötön siihen antoi toinen vaihtomies Jude Arthur.

Jesse Öst pääsi vielä esittämään paraatitorjunnan AC Oulun kulmasta tulleesta puskusta, joka suuntautui kohti etukulmaa, Öst onnistui kuitenkin nostamaan pallon maalin katolle.

Voiton myötä SJK nousi ainakin hetkellisesti ohi FC Inter ja FC Lahden kolmanneksi, sekä vain kahden pisteen päähän toisena olevasta KuPS:sta. Kaikilla heillä on peli vähemmän pelattuna, mutta pistemenetyksillä SJK nousee voiton ansiosta ainakin niin sanotuille europaikoille.

SJK: Jesse Öst MV, Ville Tikkanen, Nikko Boxall, Cristhian Valencia, Rodrigo Arciero (86’ Matias Vainionpää), Murilo, Nooa Laine (64’ Jude Arthur), Pyry Hannola (76’ Daniel Håkans), Denys Oliinyk, Jake Jervis (86’ Gustaf Backaliden) ja Ariel Tuco Ngueukam (76’ Joonas Lepistö).

Ottelun lehdistötilaisuus videolla. Mukana AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola ja SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.