123 456 7890

SJK näytti luonnettaan, ja nousi kahden maalin takaa tasapeliin Liigacupin avausottelussa AC Oulua vastaan. SJK:lla oli myös paikat voittaa ottelu, mutta loppukiri ei riittänyt tällä kertaa kolmeen pisteeseen. SJK jatkaa kuitenkin talven otteluissa ilman tappiota, ja kohtaa seuraavaksi Liigacupissa KuPS:n vierasottelussa. Lohkon päätösottelu on lauantaina 19.2. kun VPS saapuu vieraaksi Wallsport Areenalle. SJK:n oli tarkoitus pelata harjoitusottelu Ruotsin GIF Sundsvallia vastaan, mutta myöhään lauantai-iltana tuli tieto, että koronatapausten vuoksi, Sundsvall ei pysty matkustamaan Suomeen ja ottelu on peruttu.

SJK – AC Oulu 2-2 (0-0)
0-1 60 min Noah Pallas
0-2 67 min Moshtagh Yaghoubi rp.
1-2 72 min Jake Jervis
2-2 80 min Josepablo Monreal rp

SJK:n ensimmäinen hyvä tilanne tuli kuuden minuutin pelin jälkeen, kun Niko Markkula antoi keskityksen takatolpalle Josepablo Monrealille. AC Oulun puolustaja pääsi häiritsemään sen verran, ettei Monreal ehtinyt palloon. Hetkeä myöhemmin Monreal prässäsi ACO-maalivahti Calum Wardia, ja tämä joutui laittamaan pallon hieman hätäisesti kohti hallin kattoa.

Moshtagh Yaghoubi näytti omaa laukauisutaitoaan 10 minuutin paikkeilla. Kaukaa lähtenyt veto meni muutaman metrin ohi SJK-maalin. Vartti oli pelattu, kun AC Oulu sai vaarallisen vastahyökkäyksen. Pallo tuli SJK:n linjan taakse Dennis Salanovicille, mutta SJK:n maalissa Markus Uusitalo torjui vedon kulmaksi.

40 minuutin kohdalla AC Oulun Sandro Embalo tuli ikävästi Monrealia selkään, ja osui samalla häntä käsivarrella takaraivoon. SJK sai vapaapotkun, mutta Monrealia jouduttiin teippailemaan ensin kentällä, sitten kentän laidalla. Vaparista Markkula keskitti pallon AC Oulun boksiin, missä Jake Dunwoody pääsi puskemaan, mutta pallo meni hieman yli maalin. Monreal pääsi takaisin peliin pää teipattuna turbaanille, noin viiden minuutin jälkeen.

Toisella puoliskolla ensimmäinen tilanne tuli AC Oululle, kun Samu Alanko pääsi vetämään ja Uusitalo torjui. ACO-pelaaja ehti myös jatkotilanteeseen, mutta lippu oli ylhäällä paitsion merkiksi.

Tunnin kohdalla AC Oulu meni johtoon, kun pallo pelattiin vasemmalta laidalta seinäsyötöllä maalille, ja Noah Pallas veti pienestä kulmasta kohti maalia. Pallo osui Uusitaloon, ja hänen eteensä ehti AC Oulun Onni Suutari häiritsemään. Pallo pomppasi sisään Uusitalon kautta, ja Pallaksen vedosta. AC Oulu siirtyi 0-1 johtoon.

66 minuutilla AC Oulu sai rangaistuspotkun, kun Markkula rikkoi Suutaria aivan päätyviivan päällä, omalla rangaistusalueella. Moshtagh Yaghoubi meni pallon taakse ja iski pallon voimalla aivan yläriman alle.

SJK kavensi 72 minuutilla, kun ensin kulmatilanteessa Valenciaa rikottiin boksissa, mutta peli jatkui. SJK katkaisi tilanteen keskialueella, ja pelasi pallon laitaan Tuomas Kaukualle. Kaukua keskitti ja ylös tilanteessa jäänyt Valencia puski pallon takatolppaan. Jatkopalloon ehti Jake Jervis ja laittoi pallon sisään. Sama mies oli tasoittaa pelin vain viitisen minuuttia kavennuksesta, kun Martti Haukioja antoi sivuvaparin, ja Jervisin pusku meni muutamia senttejä yli takakulman.

80 minuutilla SJK sai rangaistuspotkun, kun Monreal kaadettiin maalivahti Callum Wardin toimesta. Monreal itse laittoi pallon varmasti sisään.

SJK:n hakiessa vimmatusti voitto-osukmaa, AC Oulu oli tehdä johtomaalin kellon näyttäessä 90 minuuttia. Kaukaa tullut keskitys tuli takatolpalle, mutta Alangon pusku siitä meni ohi maalin. Ottelu päättyi tasanumeroihin ja pistejakoon.

Olen hieman pettynyt tulokseen. Meidän olisi pitänyt voittaa ottelu, mutta teimme sen vaikeaksi itsellemme ja helpoksi heille. Dominoimme ja hallitsimme ottelua suurimman osan pelistä, mutta heillä oli pelisuunnitelmana iskeä vastahyökkäyksillä ja he onnistuivat menemään johtoon. Sitten toinen maali pilkusta, mikä tuli mielestäni hieman heppoisesti. Joka tapauksessa meiltä hyvä osoitus joukkueen luonteesta, kun nousimme kahden maalin takaa tasapeliin. Ja meillä olisi ollut mahdollisuudet vielä voittaakin ottelu, sillä loimme riittävästi siihen paikkoja, mutta emme onnistuneet. Siten olen pettynyt, kun emme voittaneet ottelua, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez ottelun jälkeen.

SJK: Markus Uusitalo MV, Matej Hradecky, Cristhian Valencia, Mehmet Hetemaj, Pablo Andrade (68’ Martti Haukioja), Niko Markkula (68’ Serge Atakayi), Vertti Hänninen, Jake Dunwoody, Kingsley Ofori (61’ Jake Jervis), Denys Oliinyk (61’ Tuomas Kaukua) ja Josepablo Monreal.