123 456 7890

Akseli Pelvas oli SJK:n sankari yli 3000-päisen yleisön edessä sunnuntaina, kun hän iski kahdesti Ilveksen verkkoon ensimmäisellä puoliajalla. Voiton myötä SJK nousi Veikkausliigan kärkeen, kun enää kaksi ottelua on pelaamatta. Pelvas itse puolestaan nousi maalipörssissä toiseksi, vain maalin päähän RoPS:n Aleksandr Kokosta. Toni Lehtinen sai ensimmäisenä pelaajana täyteen 100 sarjaottelua SJK:ssa. Nyt SJK menee pienelle tauolle, sillä ensi viikolla pelataan maajoukkuepelejä. Sen jälkeen kohdataan Inter Turusssa ja kausi päättyy Seinäjoella FF Jaroa vastaan 25.10. klo 13.00. Turkuun järjestetään Seinäjoelta bussikuljetukset. Nyt eletään todella jännittäviä aikoja ja SJK:lla on huikea tilaisuus napata Suomen Mestaruus Seinäjoelle. Myös huomenna maanantaina 5.10. on suuri päivä SJK:lle, kun kausikorttimyynti uudelle stadionille ja kaudelle 2016 alkaa klo 9.00.

Kuvat Marko Tuominiemi, luvaton käyttö kielletty.

SJK – Ilves 2-1 (2-0)
1-0 12 min Akseli Pelvas
2-0 24 min Akseli Pelvas rp.
2-1 53 min Chidozie Ugwunna

SJK siirtyi johtoon 12. minuutilla. Roope Riski keskitti takatolpalle Akseli Pelvakselle, joka puski pallon hallitusti ohi Mika Hilanderin. 21. minuutilla Roope Riski syötti Toni Lehtisen puolittaiseen läpiajoon. Ilves-puolustaja roikkui Lehtisessä ja lopulta kaatoi hänet, mutta erotuomari Miikka Lähdesmäki ei nähnyt tilanteessa rikettä.

24. minuutilla Tuco syötti hyvin boksiin Akseli Pelvakselle, jonka Antti Ojanperä joutui kaatamaan. Seurauksena oli rangaistuspotku, jonka Pelvas itse laukoi varmasti maaliin. Maali oli Pelvakselle kauden 13. Hän on maalipörssissä jaetulla toisella sijalla yhdessä Juho Mäkelän kanssa. Aleksandr Kokko on kaksikkoa maalin edellä.

47. minuutilla Jussi Kujala kääntyi keskialueella huolimattomasti ja Roope Riski riisti pallon helposti. Vastassa oli kolme Ilves-pelaajaa, mutta Riski sai silti aikaiseksi vaarallisen laukauksen. Paluupallo jäi pyörimään maalille ja lopulta Toni Lehtinen pääsi yrittämään. Lehtinen ei kuitenkaan saanut saksipotkuunsa riittävästi voimaa ja Hilanderilla oli helppo työ torjua. Päivän ottelu oli Lehtiselle 100. sarjaottelu SJK:ssa.

Ilves kavensi 2-1:een 53. minuutilla kuin varkain. Antti Hynysen vapaapotku näytti olevan helppo pallo Mihkel Aksalulle, mutta liukas kenttä teki tepposet ja Chidozie Ugwunna pääsi puskemaan pallon vapaasti maaliin. Reilun tunnin kohdalla Eero Korte laukoi vaarallisesti boksin ulkopuolelta, mutta SJK:n onneksi veto meni hiukan ohi maalin.

87. minuutilla Cedric Gogoua syötti Tucolle, joka jatkoi pallon Allan Souzalle. Syöttö jäi vähän taakse, mutta Allan nosti pallon kantapäällään itsensä yli ja pääsi etenemään kohti maalia. Allan laukoi boksin rajalta, mutta Hilander torjui.

Huono alku peliin. Hankala 2-0-asemasta lähteä takaa-ajoon SJK:ta vastaan. Meni hetken aikaa, että saatiin jonkinlainen järki puolustuspeliin. Surffailtiin turhaan. Kahden maalin jälkeen saatiin roolitusta vähän selkeämmäksi. Toinen puoliaika oli parempi, mutta ei oikeastaan saatu paikkoja. Olisi pitänyt saada enemmän painetta SJK:n boksiin, sanoi Eero Korte.

Kiva päästä tekemään maaleja. Alku oli positiivinen, päästiin hyvin murtautumaan varsinkin laidoilta. Oli muutama muukin paikka, joista olisimme voineet tehdä. Ensimmäinen puoliaika kulki mallikkaasti. Toisella puoliajalla peli hajosi, emmekä saaneet luotua painetta Ilvekselle. Ilves pääsi hyökkäämään vapaammin ja yhtäkkiä me olimme vastaanottajina. Ilves pääsi maalin päähän, mutta puolustimme onneksi tarpeeksi hyvin ja saimme kolme pistettä, sanoi Akseli Pelvas.

Ensimmäisellä puoliajalla SJK pelasi todella hyvin ja prässäsi kovaa. Emme olleet vaarallisia. Paransimme toiselle jaksolle. Olimme vaarallisia, teimme maalin ja meillä oli muitakin paikkoja. Kekellä(Keith Armstrong) oli jotain viime hetken ongelmia, eikä hän päässyt tänne, sanoi Ilveksen valmentaja Marco Baruffato.

Aloitettiin peli tosi hyvin ja päästiin 2-0-johtoon. Toisella jaksolla otettiin vähän kaasua pois jalalta ja Ilves pääsi kaventamaan. Pelaajat näyttivät luonteensa ja puolustivat lopun hyvin. Ammattimainen esitys. Hieno tulos, jätkät tekivät kovaa duunia. Päästään vähän palauttelemaan ja huilaamaan. Ollaan taas vahvempi joukkue. Seuraavassa ottelussa ollaan taas astetta parempia, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Ottelun parhaana palkittiin SJK:n molemmat maalit iskenyt Akseli Pelvas. Kaksi tähteä SJK:n Allan Souzalle ja yksi Ilveksen maalintekijä Chidozie Ugwunnalle.

SJK:Mihkel Aksalu MV, Pavle Milosavljevic, Ariel Tuco Ngueukam, Zeljko Savic, Toni Lehtinen (53′ Jussi Vasara), Akseli Pelvas, Roope Riski (89′ Teemu Penninkangas), Henri Aalto, Cedric Gogoua, Allan Souza (90′ Johannes Laaksonen) ja Mehmet Hetemaj.

SJK:lla on vielä kaksi ottelua Veikkausliigaa jäljellä. Ensin pelataan vieraskentällä sunnuntaina 18.10. kun SJK matkustaa Turkuun FC Interin vieraaksi. Peliin lähtee Seinäjoelta bussikuljetukset kannattajille ja tuosta tulee lisää infoa ensi viikolla. FC Inter – SJK alkaa Veritas Stadionilla klo 14.00. Kauden viimeinen kotiottelu onkin todellinen namupala, sillä se on Pohjanmaan derby ja Keskuskentälle tulee vieraaksi silloin Pietarsaaren FF Jaro. Ennakkoliput otteluun tulee myyntiin SJK:n verkkokauppaan: www.seamchip.fi/sjk

Kuvat Antti Huhtamäki, luvaton käyttö kielletty.

Lisää kuvia SJK:n Facebook sivuilla.

Ottelun lehdistötilaisuus:

Ottelukooste: