123 456 7890

SJK ja VPS esittivät kunnon Pohjanmaan derbyn, josta ei puuttunut tunnetta ja tapahtumia. Maaleja nähtiin kuitenkin vain kaksi, yksi molemmille joukkueille. VPS hallitsi selvästi pelin ensimmäistä puoliaikaa, mutta SJK nousi mukaan otteluun taktisten muutosten jälkeen. Toisella puoliajalla SJK painoi pelin VPS-päätyyn ja sai luotua useammankin maalipaikan. Lopulta Denys Oliinyk pääsi tekemään harvinaisen kantapäämaalin. Seuraavaksi SJK kohtaa Haastajasarjassa HIFK:n vierasottelussa ensiviikon lauantaina 21.9. klo 18:00. Ottelu näkyy Seinäjoella Carlsberg Sports Barin Vierasmatsi Live -tapahtumassa. Seuraava kotiottelu on SJK vs. KPV perjantaina 27.9. klo 18:30.

SJK – VPS 1-1 (0-1)
0-1 14 min Timi Lahti
1-1 88 min Denys Oliinyk

VPS tuli otteluun hurjalla prässillä ja juoksulla, pakottaen SJK:n puolustuskannalle kotikentällään. Ensimmäisen tilanteen pelissä sai kuitenkin SJK:n nuori Jyri Kiuru, jolle pallo tuli VPS:n puolustajan harhasyötöstä. Nuoren miehen sijoitus meni kuitenkin pahasti ohi. VPS:n prässi kuitenkin toimi sen verran vaarallisesti, että se sai useamman hyökkäyksen ja lopulta pallon maaliin, kun 14 minuuttia oli pelattu. Maali syntyi komeasta keskityksestä erikoistilanteen jälkeen ja ylös jäänyt toppari Timi Lahti pääsi puskemaan pallon takatolpalta sisään. Keskityksen antoi Jerry Voutilainen.

Toisella puoliajalle SJK oli tehnyt muutamia taktisia muutoksia ja se pystyi vastaamaan VPS:n prässiin sekä vauhtiin paremmin. SJK sai parikin hyvää tilannetta, joista Denys Oliinyk sekä Jesse Sarajärvi pääsi koittamaan maalintekoa ilman tulosta. Mitä pidemmälle peli eteni, SJK otti enemmän ja enemmän pelin haltuun, VPS:n väsyttyä juoksemiseen.

Tasoitusmaalia saatiin odottaa 88.minuutille asti. Obed Malolo prässäsi pallon itselleen keskialueella ja käynnisti nopean hyökkäyksen laitaan. Siellä vaihdosta sisään tullut Dion Acoff keskitti matalan pallon maalinedustalle, missä oli Oliinyk valmiina. Oliinykilta pallo kuitenkin meinasi karata ja mies joutui kääntymään selin maaliin, vain parin metrin päässä maaliviivasta. Oliinyk päätti kuitenkin viimeistellä ja iski pallon sisään kantapäällään.

Maalin jälkeen VPS:ltä oli täysin puhti pois ja kun erotuomari antoi peliin useiden katkojen vuoksi kuusi minuuttia lisäaikaa, sai SJK painaa peliä pitkään täysin vieraiden maalille. Lähellä oli johto-osuma moneen kertaan, mutta VPS kesti ja ottelu päättyi tasatulokseen.

VPS nousi tasapelin myötä pois suoran putoajan paikalta, kun samaan aikaan pelannut KPV hävisi oman ottelunsa vieraissa HIFK:lle. HIFK puolestaan meni SJK:n edelle paremmalla maalierolla. FC Lahti ja RoPS pelaavat oman Haastajasarjan ottelunsa lauantaina. SJK:lle piste tiesi samalla sitä, että se varmisti sarjapaikkansa Veikkausliigassa.

Se oli kunnon old-school derby. Ei taatusti ollut tuomarille helppo ilta, sillä taklauksia sateli ja tunnetta oli paljon. Ensimmäinen puoliaika ei ollut meiltä hyvä, mutta meillä oli toisella puoliajalla paljon paikkoja jopa voittaa. Olen pettynyt, että emme voittaneet, mutta olen tyytyväinen miten tulimme mukaan peliin, sanoi SJK:n päävalmentaja Brian Page ottelun jälkeen.

Mielestäni se oli erinomainen jalkapallo-ottelu. Taktisesti siinä oli muutoksia ja molemmilla omat hetkensä. Paikalle tullut yleisö sai hyvän illan. Me kontrolloimme ensimmäistä puoliaikaa, mutta SJK teki muutoksia ja tuli mukaan otteluun. Meidän laitalinkit ehkä valui hieman liikaa alas ja he pelkäsivät diagonaalipalloja. Heidän olisi pitänyt olla ehkä rohkeampia. SJK sai siksi tilaa, sanoi VPS:n peliä tänään johtanut, portugalilainen Andre Lourenço. VPS:n päävalmentaja Christian Sund oli tässä ottelussa toimitsijakiellossa.

SJK: Mihkel Aksalu MV, José Nadson, Joel Mero, Joonas Sundman, Trevor Elhi, Jesse Sarajärvi (83’ Dion Acoff), Mehmet Hetemaj, Obed Malolo, Maximo Tolonen (62’ Jeremiah Streng), Denys Oliinyk ja Jyri Kiuru.

SJK:n seuraava kotiottelu on perjantaina 27.9. klo 18:30 pelattava toinen Pohjanmaan derby SJK vs. KPV. Ottelun ennakkoliput SJK:n verkkokaupasta ja arkisin klo 9-16 SJK Shopista. Ennen tuota SJK matkaa kuitenkin Helsinkiin HIFK:n vieraaksi, ensiviikonloppuna, lauantaina 21.9. HIFK – SJK alkaa klo 18:00 ja Seinäjoella sitä voi katsoa yhdessä muun SJK-väen kanssa Carlsberg Sports Barin Vierasmatsi Live -tapahtumassa OmaSp Stadionilla.

Kuvia ottelusta SJK:n Facebook sivuilla.