123 456 7890

Hyvin sujunut ottelu muuttui vielä vaikeaksi, kun IFK Mariehamn meni johtoon toisella puoliajalla. SJK kuitenkin näytti luonnettaan ja nousi voittoon kahdella viimeisen viiden minuutin maalilla. Kaikkiaan ottelussa nähtiin viisi maalia ja ainakin jokainen SJK-osuma oli upea. Maalien makuun pääsi Jake Jervis, Emmanuel Ledesma ja voittomaalin iskenyt Matej Hradecky. Voiton myötä SJK nousi neljän pisteen päähän viidentenä olevasta Ilveksestä ja SJK:lla on peli heitä vähemmän pelattuna. Väliin mahtuu vielä kuudentena oleva FC Lahti, joka on SJK:sta kahden pisteen päässä. Pelejä SJK:lla on runkosarjassa jäljellä kolme ja taistelu ylemmän loppusarjan paikasta käy jännittävänä. Veikkausliiga jatkuu kotipelillä jo ensi torstaina 22.10. klo 18.30, kun SJK saa OmaSp Stadionille vieraaksi juuri yläpuolella olevan Tampereen Ilveksen. Ottelu on samalla runkosarjan viimeinen kotipeli ja ennakkoliput siihen on myynnissä SJK Shopissa sekä Lippu.fi-kanavissa.

IFK Mariehamn – SJK 2-3 (0-1)
0-1 15 min Jake Jervis
1-1 66 min Gustaf Backaliden
2-1 84 min Albion Ademi rp.
2-2 86 min Emmanuel Ledesma
2-3 89 min Matej Hradecky

Pelipäivän sää oli erikoinen; aurinko paistoi, mutta silti taivaalta satoi välillä vettä, välillä lunta ja välillä rakeita. Myös kova tuuli puhalsi, tuoden oman elementtinsä futisromantiikkaa tihkuvaan syysiltaan. SJK aloitti silti ottelun hyvin ja painoi pelin kotijoukkueen päätyyn. IFK Mariehamn pyrki vain iskemään vastaan. Ensimmäinen tilanne tuli erikoistilanteen jälkeen, kun Murilo lähti nousemaan kohti IFK-maalia ja pääsi vetämään. Puolustus ehti kuitenkin blokkaamaan. Seuraava tilanne tuli kun Serge Atakayi kaadettiin boksin rajalla ja SJK sai vapaapotkun. Kova tuuli kuitenkin vei Emmanuel Ledesman sijoitusta ohi maalin.

SJK avasi maalihanat 15 minuutin kohdalla, kun ensin Ledesma katkaisi syötön keskialueella, antoi sen viereen Keaton Isakssonille, joka nousi bosiin. Viereen ehti Denys Oliinyk, jolle Isaksson pallon jatkoi. Oliinyk nosti pallon upeasti tsipillä takatolpalle ja siellä Jake Jervis liukui sen sisään. Maali oli Jervisin kauden toinen.

Vierasjoukkueen hyvä ote pelistä jatkui aina puolen tunnin kohdille asti, kunnes SJK vähän nosti kaasua kevyemmälle ja peli hieman tasoittui. IFK järjesteli muutaman tilanteen ja lähinnä tilanteet tulivat Albion Ademin toimesta. Kertaalleen Ademi pääsi vetämään vaarallisesti, mutta Jesse Öst torjui varmasti. 35. peliminuutin kohdalla Isaksson ja Ledesma pelasivat tilanteen IFK:n boksiin. Harmillisesti se meni hieman liian pieneksi ja kariutui puolustajien haltuun. Tilanteessa oli hyvin mukana myös Oliinyk. Viitisen minuuttia ennen taukoa, pääsi Atakayi vetämään, kun Murilo toi pallon hyvin ylös ja keskitti boksiin. Ledesma jatkoi sen Atakayille toiseen laitaan ja sieltä lähti myös veto. IFK:n maalissa Oskari Forsman kuitenkin torjui. SJK:n ote piti puoliajan loppuun saakka ja tauolle mentiin vierasjoukkueen maalin johdossa.

Toisen puoliajan alkuun IFK sai vapaapotkun hyvästä paikasta ja sitä meni antamaan Ademi. Kova tuuli auttoi entisestään ja veto meni vaarallisesti kohti etuyläkulmaa. Öst kuitenkin torjui. Puoliaika alkoi muutenkin IFK:n kannalta paremmin ja peli oli tasaisempi kuin ensimmäisellä jaksolla. IFK nosti selvästi prässin ylemmäs ja otti enemmän riskejä, mikä tuotti vaikeuksia SJK:lle. Mitä pidemmälle mentiin, sitä vaikeammaksi IFK teki ottelun.

Tunnin kohdalla IFK sai jälleen vapaapotkun ja jälleen Ademi haki etuyläkulmaa, mutta nyt veto pomppasi pystypuusta takaisin kentälle. Vain muutama minuutti tuosta, IFK tuli laitaa pitkin kohti SJK-päätyä ja vaarallinen keskitys tuli maalin eteen. Siellä IFK-hyökkääjä oli paikalla, mutta SJK:n onneksi niin oli myös Nikko Boxall, joka nosti keskityksen juuri yli maalin. Lopulta IFK:n painostus toi tulosta. Kotijoukkue prässäsi pallon itselleen SJK:n maalin edessä ja siirteli pallon boksin rajalle. Sieltä Gustaf Backaliden pääsi vetämään kovaa ja pallo upposi SJK:n maaliin. Pelikello näytti 66. peliminuuttia.

Tasoitusmaalin jälkeen pelistä tuli melko sekavaa ja molemmilla joukkueilla ratkaisut olivat heikkoja. 83. minuutilla Peter Makrillos kuitenkin veti ensin ylärimaan ja siitä tuli kotijoukkueelle kulmapotku. Kulmapotku annettiin nopeasti, ja kun se tuli boksiin, antoi erotuomari Dennis Antamo rangaistuspotkun. Hänen mukaansa pallo osui Ville Tikkasta käteen, SJK-pelaajat kuitenkin protestoivat. Ademi laittoi rangaistuspotkulta jo lukemiksi 2-1 ja alkoi näyttää siltä, että SJK:n erinomainen ensimmäisen puoliajan peli, valuisi hukkaan toisella jaksolla.

SJK kuitenkin kuittasi lähes samantien. Murilo keskitti ensin ristipallon, jonka sai Niko Markkula boksin laidalla. Markkula antoi sen takaviistoon Ledesmalle ja tämä laittoi pallon varmasti yläkulmaan. Lisää tuli 89 minuutilla, kun nyt ensin Ledesma antoi erinomaisen puolenvaihdon Murilolle. Tämä antoi pallon boksin rajalle Tucolle, ja Tuco siirsi pallon alaviistoon Matej Hradeckylle. Hradeckyltä lähtikin sitten melkoinen pommi ja pallo upposi tolpan kautta sisään. SJK Siirtyi johtoon vain minuuttia ennen ottelun loppua.

Tulos piti loppuun asti ja SJK vei voiton sekä kolme pistettä mukanaan Seinäjoelle.

Me annettiin vähän helposti pari maalia niille. En tiedä oliko se toinen käsi vai pää, mutta se tuomittiin kuitenkin pilkuksi. Mutta hyvin me noustiin sen jälkeen vielä. Meillä on todella hyvä joukkuehenki. Vaikeista ajoistakin me pystyvään nousemaan vielä, sanoi SJK:n kapteenina sekä voittomaalin tekijänä pelissä toiminut Matej Hradecky Ruudun haastattelussa.

Tuco antoi siinä maalissa hyvin alas mulle ja tällä kertaa näytti lähtevän ihan hyvin, kuvaili Hradecky maaliaan nöyränä.

Ei kyllä tule myöskään mieleen, koska olisin pelannut tämmöisessä säässä. Oli kyllä aikamoiset. Meillä on nyt kolme tärkeää matsia vielä tulossa, ja me yritetään voittaa ne kaikki. Yritetään siis päästä loppusarjaan, sanoi Hradecky vielä lopuksi.

SJK: Jesse Öst MV, Nikko Boxall, Ville Tikkanen, Matias Vainionpää, Serge Atakayi (78’ Niko Markkula), Murilo, Matej Hradecky, Keaton Isaksson (63’ Jude Arthur), Emmanuel Ledesma, Denys Oliinyk (78’ Ariel Tuco Ngueukam) ja Jake Jervis.