123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho matkustaa sunnuntaina Espooseen, missä se kohtaa isäntäjoukkue FC Hongan klo 17.00 alkavassa ottelussa. SJK on historiallisessa tilanteessa, sillä se tarvitsee vain kaksi pistettä kauden lopuista neljästä ottelusta varmistaakseen Seinäjoen jalkapallohistorian ensimmäisen SM-mitalin. Mitalin väri ei vielä selviä, vaikka tulokset menisivät kierroksella muuten sopivasti ristiin.

Sunnuntaina pelataan täysi kierros Veikkausliigassa ja katkolla on SJK:n mitalin lisäksi myös Suomen Mestaruus. Jos ykkösenä tällä hetkellä oleva HJK voittaa omassa ottelussaan TPS:n vieraissa, olisi mestaruus käytännössä sinetöity HJK:lle kolme kierrosta ennen kauden loppua. HJK:n ero olisi silloin riittävä ja maalisuhdekin parempi kuin tällä hetkellä toisena olevalla SJK:lla. Kaiken lisäksi HJK:lla on peli vähemmän pelattuna. Täysin varmaa mestaruus olisi, jos SJK samalla menettäisi pisteenkin Espoossa.

SJK:n ero kolmantena olevaan FC Lahteen on puolestaan neljä pistettä ja neljäntenä sarjassa oleva IFK Mariehamn on jo yhdeksän pisteen päässä, selvästi SJK:ta heikommalla maalisuhteella.

Koko jännittävä kierros on seurattavissa YLE:n jalkapallokierroksesta TV2:lta. YLE seuraa ensimmäistä kertaa tällä kaudella Veikkausliigaa suorana ja lähetys toteutetaan siten, että päälähetyksenä on TPS – HJK -ottelu. Mutta aina kun muilla paikkakunnilla tapahtuu, siirtyy lähetys sinne. Koko jalkapallokierroksen juontaa Tapio Suominen ja lähetys alkaa televisiosta klo 16.30. Ennakkostudiossa on luvassa valmentajien ja pelaajien haastatteluita.

Pakko myöntää, että kauteen on oltava tyytyväinen. Kaikin puolin hieno tilanne meillä on tällä hetkellä, SJK:n hyökkääjä ja Seinäjoen oma poika Toni Lehtinen painottaa Veikkausliigan sivuilla.

Toni Lehtinen on niitä harvoja SJK pelaajia joilla SM-mitaleita löytyy ennestään. Hän voitti Hakan kanssa aikoinaan kultaa, hopeaa ja pronssia. Kultaa HJK:n kanssa on myös voittanut Akseli Pelvas ja Juho Mäkelä. Pronssimitalit löytyy ennestään pelaajista Juho Lähteeltä ja Wayne Brownilta.

Sunnuntaina 28.9. klo 17.00 FC Honka – SJK, Espoon Tapiolassa.
YLE:n jalkapallokierros seuraa klo 16.30 alkaen TV2:ssa päivän tapahtumia.

Viime kotiottelussa maalinteossa onnistunut Juho Lähde on SJK:n harvoja pelaajia, joilta löytyy ennestään SM-mitali.

Hongan kausi ollut vuoristorataa

Honka rikkoi tällä kaudella TPV:n, vuodelta 1999 peräisin olevan kyseenalaisen ennätyksen, peluuttamalla kauden aikana peräti 45 eri pelaajaa. Hongan luku on tällä hetkellä jo 48. Pelaajia on siis tullut ja mennyt melkoisella vauhdilla.

Kun tähän lisätään kovalla tunteella peleissä mukana elävä ja ensimmäistä kauttaan nykyisessä tehtävässään vetävä päävalmentaja Shefki Kuqi, sekä kaikki lehdissä esillä olleet talouskuviot, on kausi ollut melkoinen vuoristorata Espoon ylpeydelle. Kauden hurlumhei on näkynyt myös sarjaulukossa ja välillä Honka piti jopa viimeistä sijaa hallussaan.

Nyt kuitenkin Honka on hilannut itsensä pois tippujan paikalta ja eroa takana olevaan TPS:ään on neljä pistettä. Seuran sisällä säilymiseen uskotaan vakaasti.

Meillä on nyt kaksi tuloksellisesti hyvää ottelua takana. Joukkueen sisällä on loistava henki päällä ja olen varma siitä, että jokainen on valmis antamaan kaikkensa kolmen pisteen eteen, kertoo Hongan valmentaja Boris Wistuba seuran verkkosivuilla.

Wistuba toimii näillä näkymin myös koko loppukauden Hongan valmentajana otteluissa, sillä päävalmentaja Kuqi sai kahden ottelun lisätoimitsijakiellon RoPS vierasottelun kolmannesta katsomokomennuksestaan. Hänellä on ennestään kaksi peliä toimitsijakieltoa, joiden täytäntöönpanoa jouduttiin siirtämään Hongan valitettua niistä.

Myös pelaajistossa uskotaan edelleen omaan tekemiseen.

SJK pelistä tulee erittäin tiukka. Se on hyvin organisoitu joukkue ja osoituksena siitä he ovat sarjassa toisena. Olemme kuitenkin vahvistaneet omaa pelitapaamme sekä prässikorkeutta ja meillä on mielestäni selkeä pelitapa nyt. Kaikkihan tietää mikä meidän tilanne on, joten jokainen piste on tärkeä. Mielellään kolme, kertoi FC Hongan kapteeni Jussi Vasara HonkaTV:lle.

Honka saanee tähän otteluun takaisin loukkaantuneena olleen Ilari Äijälän ja erityisen tarkkana SJK saa olla kovassa vireessä olevan hyökkääjä Pablo Counagon kanssa. Counago on entinen Shefki Kuqin hyökkääjäkaveri Ipswichistä ja Crystal Palacesta ja onkin varsin nimekäs pelaaja Veikkausliigaan. Hän liittyi Hongan mukaan jo kesällä, mutta sai peliluvan vasta elokuussa. Counago on tehnyt neljä maalia pelaamissaan viidessä ottelussa.

Akseli Pelvaksen kanssa pallotaistossa Henri Aalto, joka kantoi Hongan kapteeninnauhaa Vasaran ollessa loukkaantuneena.

SJK pääsee terveenä Espooseen

Kaikki SJK:n pelaajat ovat tällä hetkellä terveitä, kun jopa Wayne Brown on päässyt mukaan treenivahvuuteen polvileikkauksensa jälkeen. Alunperin Brownin kauden arveltiin olevan jo ohi, mutta jos kuntoutuminen sujuu hienosti, saatetaan mies nähdä vielä kentälläkin tämän kauden aikana. Sunnuntain peliin Brown ei kuitenkaan lähde. Richie Dorman sai viime ottelun lopussa kovan vertavuotavan iskun päähänsä, mutta siitä selvittiin muutamalla tikillä ja walesilainen on mukana sunnuntaina. Veikkausliigan maalivahtitilaston ykkösnimi Mihkel Aksalu on myös pelikunnossa ja mukana treeneissä normaalisti. Valmennusjohto tekee päätöksen miehen peluuttamisesta kuitenkin vasta sunnuntaina, sillä Luis Fernando on paikannut Aksalua mainiosti maalilla edellisissä otteluissa. Joukkueella ei ole myöskään pelikieltoja tällä hetkellä.

SJK ja Honka ovat kohdanneet kahdesti Seinäjoella tällä kaudella ja pelit ovat päättyneet 0-0 ja 2-1 tuloksiin.

Honka on muuttunut paljon ja he ovat saaneet laadukkaita vahvistuksia riveihinsä. Edellisetkin kohtaamisest ovat olleet vaikeita ja odotan tiukkaa ottelua myös nyt, kertoo SJK:n päävalmentaja Simo Valakari

SJK:n pelaajat jakavat valmentajansa näkemyksen.
Honka on muuttunut aika lailla siitä mitä se oli viimeksi kun kohdattiin ja he ovat pelanneet hyvin. Tiukka matsi on tulossa, eikä voi lähteä sinne leijumaan. Voittoa lähdetään kuitenkin hakemaan ja mitalin varmistaminen tuntuisi kyllä hyvältä, kertoo SJK:n keskikenttäpelaaja Johannes Laaksonen SJK TV:n haastattelussa.

Myös Justin Moose on samoilla linjoilla.
He pelaavat sarjapaikastaan ja me pelaamme europaikoista, joten uskon siitä tulevan kova taistelupeli. Toivottavasti saamme sieltä hyvän tuloksen ja pääsemme juhlimaan europaikkaa, Moose sanoo SJK TV:n haastattelussa.

Joukkueen parhaaksi maalintekijäksi on noussut hyvän syysvireensä ansioista Akseli Pelvas ja hän on iskenyt yhteensä yhdeksän täysosumaa tällä kaudella. Toni Lehtinen on vain maalin perässä kahdeksalla osumalla. Pelvas on myös joukkueen tehopörssin kärjessä, syötettyään maalien lisäksi kaksi maalia.

Justin Moose on noussut kaikessa hiljaisuudessa SJK:n jaetulle ykköspaikalle IL-Leijonapörssissä yhdessä puolustaja Cedric Gogouan kanssa ja kaksikko miehittää koko sarjan tilastossa kolmatta ja neljättä sijaa.

FC Honka – SJK Espoon Tapiolan Urheilupuistossa sunnuntaina 28.9. klo 17.00.

Justin Moose on kerännyt 21 leijonaa Veikkausliigan IL-leijonapörssissä tällä kaudella.

SJK TV:n haastattelussa Johannes Laaksonen ja Justin Moose

SJK TV jututti SJK:n keskikentän kaksikkoa Laaksonen ja Moose. Moosen haastatteluun saa suomenkieliset tekstitykset ruudun alalaidasta olevasta napista.