123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho matkusti jo tänään lauantaina itärajalle, Kainuun pääkaupunkiin Kajaaniin, jossa se kohtaa sunnuntaina klo 18.30 alkavassa ottelussa Ykköseen nousseen AC Kajaanin.

SJK yöpyy Kajaanissa ja pääsee treenaamaan ottelualustalla, Kajaanin Liikuntapuiston tekonurmella.

Ottelu on molemmille joukkueille jo viikon toinen, kun SJK haki torstaina 3-0 voiton Vantaalta ja AC Kajaani vieraili maanantaina Valkeakoskella, missä se hävisi 1-0 luvuin isäntäjoukkue Hakalle.

SJK lähtee täydentämään tavoitteena olevaa täysien pisteiden viikkoa, vaikkakin kova matkustaminen ja vain parin päivän lepoaika antaakin etua kotijoukkueelle.

Vantaan reissulla saatiin myös ikäviä uutisia, sillä SJK keskikenttäpelaaja ja Keskuskentän katsomon suursuosikki Aki Sipilä, katkaisi pallontavoittelutilanteessa sääriluunsa ja hän on parhaillaan operoitavana Seinäjoen Keskussairaalssa.

Leikkauksen jälkeen tiedetään lisää ja koko SJK väki pitää peukkuja pystyssä Silppurille.

Aki Sipilä tuli SJK paitaan Kokkolasta kaudelle 2011. Hän nousi nopeasti suosioon kannattajien keskuudessa ja hänet palkittiinkin debyyttikauden jälkeen Kloppien Kannu -kiertopalkinnolla, jonka saajan äänestää vuosittain SJK:n kannattajaryhmä Klopit.

AC Kajaani taistelee sarjapaikasta

Tälle kaudelle Ykköseen noussut AC Kajaani majailee tällä hetkellä sarjassa kahdeksantena, vain kahden pisteen päässä takana tulevasta FC Viikingeistä ja kolmen pisteen päässä viimeisestä sijasta. Seitsemäntenä olevaan Oulun Palloseuraan on jo neljä pistettä.

Kajaani onkin tällä hetkellä voitottomassa putkessa, sillä edellinen voitto tuli kesäkuun alussa kotikentällä FC Viikingeistä. Sen jälkeen kajaanilaiset taistelivat vielä tasapelin Oulussa, mutta nyt kolme edellistä ottelua on päättynyt tappioon.

Valkeakoskella joukkueen valmentaja Mika Lumijärvi syytti tappioista jo erotuomarien rasismiakin, väittäen että hänen ulkomaalaispelaajansa saavat herkemmin varoituksia kuin muut pelaajat. Väitteen todenperäisyydestä ei ole todisteita, mutta ainakin Seinäjoella joukkueiden aikaisemmssa kohtaamisessa Joupiskan tekonurmella, kajaanilaiset pelasivat todella kovaa ja saivat tuolloin neljä keltaista korttiakin. Kertaalleen punakorttikaan ei ollut kaukana, mutta silloin erotuomari Mikko Mörö armahti läpiajossa olleen Gert Kamsin kaatanutta Simon Chibuezea.

Mikään sikailijajoukkue AC Kajaani ei kuitenkaan ole missään tapauksessa. Joukkue taistelee ja puolustaa kovaa ja luottaa tuulennopeisiin laitapelaajiinsa, sekä kovaan prässiin.

Voittoja kuitenkin pitäisi alkaa ottamaan, jos sarjapaikka halutaan Kainuussa uusia, eikä apu siihen löydy muita tekijöitä syyttelemällä. Toivottavasti AC Kajaanin uusi nousu voittojen tielle alkaa kuitenkin vasta ensi viikolla.

AC Kajaani kaatui aiemmin tällä kaudella Seinäjoella, Joupiskan tekonurmella 2-0 luvuin. Kuvassa oleva Toni Lehtinen aloitti maalinteon ja toisen maalin teki debyyttiotteluaan pelannut Josu.

SJK kovassa vireessä

Seinäjoen Jalkapallokerho johtaa tällä hetkellä Ykköstä jopa seitsemän pisteen erolla kakkosena olevaan FC Hakaan ja se ei ole hävinnyt viimeiseen seitsemään peliin kertaakaan. Itseasiassa koko kaudella on tullut vain yksi tappio ja se tuli toukokuun puolivälissä Oulussa, AC Oulun vieraana. Tuolloin SJK pelasi koko toisen puoliajan kahden miehen vajaalla ja silti onnistui hallitsemaan peliä. AC Oulu voitti lopulta 2-1 tuloksella.

Kerhon torstainen näytös Vantaalla oli todella vakuuttava, eikä nousua tavoittelevasta PK-35 Vantaasta ollut ensimmäisellä puoliajalla laittamaan vastaan vakuuttavalle menolle. Kerho iski nopeassa tahdissa 3-0 johdon taululle ja selvästi jo säästeli miehistöä tätä sunnuntain ottelua varten toiselle puoliajalla.
Ottelu oli samalla SJK puolustukselle ja maalivahti Mihkel Aksalulle jo kuudes nollapeli tällä kaudella.

Vantaalta ei kuitenkaan selvitty ilman murheita, sillä Aki Sipilä katkaisi pelin lopussa sääriluunsa ja hänen kausi on todennäköisesti pelattu sen myötä. Sunnuntain kamppailuun ei myöskään matkustanut viron maajoukkuemies Gert Kams, joka on edelleen reisivamman takia sivussa. Maalivahti Luis Fernando missaa näillä näkymin koko kauden SJK edustuksen riveissä.

Pelikieltoja tai muita loukkaantumisia ei ole ja Kerho 07:n riveistä on mukaan nostettu mm. Stanislav Goldberg ja Kalle Taimi. Myös toisen puoliajan Vantaalla pelannut maalitykki Daniel Caumo lähti mukaan Kajaaniin.

Sunnuntain ottelu on samalla kauden 12. ja siten ensi viikon kotiottelussa Ilvestä vastaan lauantaina, ollaankin jo kauden puolessa välissä.

Sunnuntaina 30.6. klo 18.30 AC Kajaani – SJK, Kajaanin Liikuntapuisto.

Ottelusta on liveseuranta SJK Twitterissä.
SJK reservijoukkue Kerho 07 pelaa samaan aikaan oman kotiottelunsa Seinäjoen Keskuskentällä ja tuon ottelun yhteydessä kuuluttaja pitää huolta että katsojat pysyvät ajantasalla myös tästä ottelusta. Kloppien Twitter seuraa taas livenä Kerho 07:n ottelua.

SJK maalivahti Mihkel Aksalu pelasi torstaina jo kauden kuudennen nollapelinsä.