123 456 7890

Sunnuntaina Rovaniemellä pelataan RoPS – SJK Veikkausliiga-ottelu ja SJK matkustaa paikanpäälle lauantaina. Ottelu alkaa sunnuntaina klo 18:30. Seinäjoella peli näkyy suorana OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa ja ovet aukeaa siellä tuntia aiemmin. Kotikoneilla peliä voi seurata ISTV:n ja Ruutu+:n maksullisista palveluista.

Veikkausliiga on edennyt puoleen väliin ja vaikka SJK:n alkukausi ei mennyt suunnitelmien mukaan, on kaikki edelleen mahdollista ja esimerkiksi kolmanteen sijaan on eroa vain viisi pistettä. Lisäksi SJK pelaa vielä Suomen Cupin finaalissa myöhemmin syksyllä. SJK on juuri nyt myös kahden ottelun voittoputkessa ja kummassakaan edellisessä Veikkausliiga-ottelussa ei omiin ole päästetty maaliakaan.

On todella tärkeää että pikkuhiljaa se kova työ mitä olemme yhdessä tehneet, alkaa muuttua myös tuloksiksi. Mutta meidän pitää kuitenkin jatkaa samaan malliin työn tekoa ja keskittyä edelleen jokaiseen pienempäänkin yksityiskohtaan pelitavassamme, sanoo SJK:n päävalmentaja Manuel Roca.

Jokainen peli on erilainen ja tiedän että ensi sunnuntaina meillä on kova peli. Meidän pitää kuitenkin luottaa itseemme ja omaan tekemiseemme, sekä jatkaa siitä mihin edellisissä otteluissa jäimme. Meidän täytyy jatkaa pelimme kehittämistä sekä saada edelleen hyviä tuloksia. Tulokset kasvattavat itseluottamusta ja luottamusta pelitaamme, joten hyvien tuloksien saaminen on kehittymisen kannaltakin tärkeää, ei pelkästään sarjataulukon, muistuttaa Roca.

SJK on myös vahvistunut kun siirtoikkuna aukesi ja Rocalla on nyt uusia pelaajia käytettävänään.

Joskus on joukkueelle hyväksi tuoda muutama uusi pelaaja tuomaan kilpailua joukkueeseen. Mutta kaikkein tärkeintä se on valmentajalle, että pystyy tehdä erilaisia taktisia valintoja jopa pelien sisällä. Joskus tarvitaan enemmän hyökkäysvoimaa, joskus enemmän pallonhallintaa ja joskus taas enemmän puolustavia valintoja. Siksi tarvitaan erityylisiä pelaajia, joilla on erilaiset pelaajaprofiilit. Itse olen nyt erittäin tyytyväinen näihin pelaajiin joita olemme saanet mukaamme, sillä nyt meillä on tarvittavaa monipuolisuutta joukkueessa, iloitsee Roca lopuksi uusista vahvistuksistaan.

SJK voitti edellisen kohtaamisen RoPS:n kanssa 3-0 luvuin. Silloin peli pelattiin Seinäjoella ja erityisesti kovassa vireessä oli tuolloin hyökkääjä Aristote Mboma. Mboma teki komean paluun tositoimiin pitkän loukkaantumisensa jälkeeen viime viikonloppuna ja iski heti viiden minuutin pelin jälkeen avausosuman Jyväskylässä. Jyväskylässä pelatun ottelun parhaaksi valittiin kuitenkin puolustuksessa erinomaisen pelin pelannut Diego Bardanca.

Haluamme jatkaa tällä tavoin ja tällä tyylillä millä olemme nyt parissa edellisessä ottelussa esittäneet. Samalla haluamme tietenkin nousta ylöspäin sarjataulukossa, sillä emme lopulta ole kaukana kärkikolmikosta. Haluamme myös kehittyä jokaisessa pelissä entisestään sekä minimoida edellisten otteluiden virheet. Olemme mielestäni juuri nyt hyvässä iskussa, arvioi keskuspuolustaja Diego Bardanca.

Uudet pelaajat ovat myös meille hyväksi, sillä heidän kautta me kehitymme ja olemme entistä vahvempi joukkue. He ovat tulleet hyvin mukaan ja me kasvamme yhdessä sekä menemme eteenpäin joukkueena, sanoo Bardanca.

Uuden valmentajan pelilliset muutokset vaativat tietenkin aikaa toimiakseen, mutta nyt joukkue on alkanut sisäistää hänen ohjeitaan entistä paremmin ja pelimme on kehittynyt. Nyt me puolustamme myös yhdessä koko joukkueena ja puolustaminen lähtee hyökkäysestä asti kuten pitääkin. Meillä on nyt paljon parempi balanssi linjojen välillä ja olemme tiiviimpi joukkue kuin aiemmin. Nyt kun se alkaa toimia, meidän pitää saada myös hyökkäys toimimaan saamaan tapaan yhdessä. Meidän pitää luoda enemmän paikkoja ja siten tehdä enemmän maaleja, analysoi Bardanca muutoksia joita Manuel Roca on ajanut joukkueeseen.

Bardanca ei ole Rovaniemellä vielä koskaan elämässään käynyt, mutta Lappiin hän matkusti ensimmäisenä päivänään Suomessa, tultuaan SJK:n mukana Marbellan leiriltä. Silloin SJK kohtasi Suomen Cupissa RoPS:n, mutta peli pelattiin silloin Kemin Junkohallissa.

Lappi vaikutti silloin mukavalta paikalta ja olen ajatellut koko ajan että pitää jossain vaiheessa vierailla siellä kun meillä on vapaata. Nyt kuitenkin keskityn peliin ja vierailu saa jäädä myöhempään aikaan. Sen voin paljastaa että opin vasta Suomessa että Joulupukki asuu siellä. Luulin aina Amerikkalaiseen tapaan että hän asuu Pohjoisnavalla, mutta nyt tiedän sen että oikea Joulupukki asuu Lapissa, nauraa Diego Bardanca lopuksi.

RoPS – SJK sunnuntaina 23.7. klo 18:30 Rovaniemen Keskuskentällä.

RoPS menetti pelintekijä Saku Ylätuvan Ajaxiin

Sarjassa SJK:n takana vain pisteen päässä oleva Rovaniemen Palloseura, on menettänyt kesän siirtoikkunassa kaksi tärkeää pelaajaansa. Erikoistilannepelote Robert Taylor myytiin odotetusti Tukholman AIK:hon heti ikkunan auetessa ja perjantaina HJK kutsui ensin lainapelaaja Saku Ylätuvan takaisin kotiin, myydäkseen hänet samantien Hollannin suurseura Ajaxiin. Vasta 18-vuotias Ylätupa oli RoPS:lle tärkeä pelaaja, sillä hän kellotti viidenneksi eniten minuutteja ja pelasi kauden jokaisessa ottelussa pelintekijänä. Hän oli myös joukkueen toiseksi paras maalintekijä kolmella maalillaan. Joukkueen paras maalintekijä viidellä maalilla on nuori nigerialaishyökkääjä Emeka Eze.

RoPS päävalmentaja Juha Malinen sai joukkueeseensa kuitenkin myös uusia vahvistuksia siirtoikkunan auetessa. Rovaniemen Palloseuran paitaan liittyivät jo aiemmin chileläinen Pablo “Mota” González sekä Veikkausliigan paluumuuttaja kanadalainen Charlie Trafford. Heidän lisäkseen RoPS lainasi HJK:sta jälleen nuoren lupaavan pelaajan, kun nopea laitahyökkääjä Lassi Lappalainen liittyi perjantaina joukkueen riveihin.

Nyt meillä alkaa olemaan selkeästi tasapainoisempi ikäjakauma sekä pelaajien kokemustausta. Tietenkin jälleen yksi muutos kesken kauden ottaa aikansa, mutta nyt meillä on käytössämme hyvät ainekset verrattuna vaikkapa kauden lähtökohtiin ja käytössä oleviin resursseihin, kommentoi Juha Malinen RoPS:n nettisivuilla Motan ja Traffordin hankintojen jälkeen.

Lappalaisen hankintaa Malinen kehui niin ikään RoPS:n sivuilla.

Lassi on jo nähnyt paljon sekä HJK:ssa että poikamaajoukkueissa. Hän on suomalaisittain mielenkiintoinen laiturityyppi, tarpeeksi kookas ja hyvä yksi vastaan yksi tilanteissa. Perjantaina aloitamme harjoittelun, ja sunnuntaina hän on ainakin ryhmässä mukana. Lassin taustoilla viimeistään nyt on pystyttävä osoittamaan, että hän pärjää myös miesten peleissä, sanoo Malinen.

Lappalainen on 18-vuoden iästään huolimatta jo pelannut Veikkausliigassa kaikkiaan 15:sta ottelussa.

RoPS on parhaillaan neljän ottelun tappiottomassa putkessa, tosin kolme viimeisintä ottelua on päättynyt tasapeliin. Viimeisin Veikkausliigaottelu päättyi 1-1 tasapeliin FC Lahden vieraana. Tuosta ottelusta RoPS:lta puuttui Lassi Järvenpää ja Aapo Heikkilä loukkaantumisten vuoksi ja ainakin jälkimmäinen puuttunee myös sunnuntain ottelusta.

SJK pääsee valitsemaan kokoonpanon isosta ryhmästä

Manuel Roca pääsee valitsemaan SJK:n sunnuntain kokoonpanon todella laajasta ryhmästä, kun mukaan nousee uusia vahvistuksia ja edellisestä voitollisesta JJK-vierasottelusta puuttunut Johannes Laaksonenkin on taas kunnossa. Myös JJK-ottelun henkilökohtaisten syiden vuoksi missannut Dani Hatakka on taas mukana. SJK:lla ei ole myöskään pelikieltoja, joten SJK:ta ei puutu varmuudella kuin pitkäaikaisloukkaantuneet puolustaja Richie Dorman ja Matej Hradecky.

SJK on voittanut nyt kaksi edellistä Veikkausliigan otteluaan ja pitänyt molemmissa oman maalinsa koskemattomana. Kaikkiaan viidestä viimeisestä ottelusta SJK on voittanut kolme ja hävinnyt kaksi. Maaleja se on päästänyt näissä otteluissa vain kaksi ja tehnyt yhteensä viisi. Kaikki nämä viisi ottelua SJK on pelannut Manuel Rocan alaisuudessa.

Joukkueen paras maalintekijä on Billy Ions, jolla on tilillään kuusi maalia. Ionsilla on saaliina myös kaksi maalisyöttöä. Samoin Aristote Mboma on syöttänyt kaksi täysosumaa ja tehnyt neljä maalia. Mboma on pelannut toistaiseksi vasta 10:ssä ottelussa, missattuaan loukkaantumisen vuoksi yli kuukauden. Eniten syöttöjä on SJK:ssa jaellut Johannes Laaksonen, jolla on viisi maaliin johtanutta syöttöä. Eniten minuutteja Veikkausliigan ensimmäisellä puolikkaalla kellotti luonnollisesti maalivahti Mihkel Aksalu, joka pelasi kaikki 17 ottelua alusta loppuun. Matti Klinga on pelannut niin ikään kaikissa otteluissa ja hänellä on toiseksi eniten peliminuutteja. Kolmantena kaikki ottelut pelanneena tulee Billy Ions. Muita kaikissa otteluissa pelanneita pelaajia ei ole.

SJK:n edellinen kohtaaminen RoPS:n kanssa päättyi 3-0 voittoon Seinäjoella. Talvella pelattu Suomen Cupin ottelu päättyi niin ikään SJK:n voittoon. Kaudelle 2016 SJK voitti kaksi ensimäistä kohtaamista ja kauden kolmas kohtaaminen päättyi 1-1 tasapeliin. RoPS:n edellinen voitto SJK:sta on kaudelta 2015, kun elokuussa RoPS onnistui voittamaan kotonaan SJK:n 2-0 luvuin.

RoPS-ottelu päättää SJK:n pitkän tauon Veikkausliigan kotipeleistä ja SJK palaa kotikentällleen maanantaina 31.7. klo 19:30, kun SJK isännöi OmaSp Stadionilla Kuopion Palloseuraa.