123 456 7890

Veikkausliigan kuntopuntarin kärkeen ja sarjassa toiseksi noussut Seinäjoen Jalkapallokerho, matkustaa jo lauantaina Kuopioon missä se kohtaa sunnuntaina isäntäjoukkue Kuopion Palloseuran.

Myös KuPS on tällä hetkellä hyvässä iskussa ja löytyy sarjataulukosta neljänneltä sijalta – yhdeksän pisteen päässä SJK:sta.

KuPS on yksi parhaiten organisoiduista joukkueista tässä sarjassa ja heillä on hyvä yksilöt. Heitä vastaan tulee kova peli ja meidän pitää valmistautua huolellisesti, kommentoi päävalmentaja Simo Valakari

Seinäjoella pelattiin heinäkuussa hyvätasoinen 0-0-peli, joka kaipasi maaleja. SJK puolustaa joukkueena hyvin ja nöyrästi ja on aika kova haaste tehdä nyt maaleja. SJK on hyvä joukkue ja on ansaitusti liigakakkosena. SJK on erittäin hyvässä vireessä ja haaste on meille iso, arvioi KuPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki sunnuntain kohtaamista seuransa verkkosivuilla.

SJK kaatoi viime viikonloppuna Seinäjoen Keskuskentällä sarjaa johtavan HJK:n 2-0 luvuin ja kuroi helsinkiläisten etumatkan vain viiteen pisteeseen. SJK:n esitys oli tuossa ottelussa erinomainen ja lupauksia herättävä kauden loppurutistusta ajatellen.

Suuri peli edessä jälleen kerran. Meidän täytyy kuitenkin unohtaa HJK peli ja keskittyä täysin tähän otteluun. KuPS on voimakas ja fyysinen joukkue, jolla on paljon taitavia yksilöitä. Meidän täytyy olla siinä ottelussa todellakin hereillä, toppuuttelee SJK:n virolainen laitapelaaja Gert Kams.

Kams matkaa maanmiehensä Mihkel Aksalun kanssa tämän ottelun jälkeen Viron maajoukkueen mukaan EM-karsintoihin. Samalle reissulle lähtee myös KuPS:n paras maalintekijä Ats Purje.

Ats on pelannut hyvän kauden ja tehnyt paljon maaleja. Hän on arvaamaton pelaaja, jonka kanssa meidän täytyy olla tarkkana, arvioi Kams maajoukkuekaveriaan.

KuPS-TV lähettää ottelun suorana nettistriiminä viiden euron hintaan ja tuota lähetystä pääsee katsomaan tästä linkistä.

Seinäjoella ottelu näkyy suorana myös ravintola FC Casa Granden terassin jättiskriiniltä. Casa Grandessa saa myös SJK korteilla tarjouksia.

KuPS – SJK sunnuntaina 31.8. klo 18.30.

SJK:n ja Viron maajoukkueen laitapelaaja Gert Kams keskittyy vain sunnuntain kamppailuun.

KuPS halajaa mitaleille

Kuopiossa halutaan pitää mitalisaumat realistisina ja siksi sunnuntain kamppailu on heille erittäin tärkeä. Voitolla KuPS voisi kuroa kolmantena olevan FC Lahden ja toisena olevan SJK:n etumatkaa kiinni. Piste-ero FC Lahteen on kahdeksan pistettä ja SJK:hon yhdeksän. Tappio tietäisi KuPS:lle jo 12 pisteen eroa SJK:hon ja siten tämän ottelun merkityksen tiedostaa myös KuPS:n valmennusjohto.

Ottelu on mitalitaistelupeli meille, SJK:lle se ei sitä vielä ole. Terveystilanteemme on hyvä. Kotipelistä emme voi luvata kotivoittoa, mutta se voidaan luvata että kaikki laitetaan peliin jotta saadaan ottelusta hyvä tulos. Kaikki kotiyleisön tuki tarvitaan myös. Pelaajat laittavat itsensä likoon ja heittäytyvät peliin täysillä. Latausta pitäisi riittää, päävalmentaja Marko Rajamäki vakuuttaa seuran nettisivuilla.

KuPS saa tähän otteluun kolme sivussa ollutta pelaajaansa, hyökkäyspään Francis Chibuiken ja Juha Hakolan, sekä keskikenttäpelaaja Jussi Kujalan. Näistä Juha Hakola teki paluun Kuopioon elokuun siirtoikkunassa. Suomen maajoukkueessakin kertaalleen esiintynyt laitahyökkääjä palasi KuPS paitaan, tehtyään tammikuussa kyproslaisen Aris Limassolin kanssa vuoden mittaisen sopimuksen. Peliaika jäi kuitenkin vähiin ja Hakola siirtyi pari viikkoa sitten takaisin Suomeen.

Viime viikonloppuna KuPS oli ajoittain jyrän alla Turussa FC Interin vieraana, mutta maalivahti Tomi Maanoja pelasi erinomaisen ottelun, pitäen savolaisjoukkueen maalin puhtaana. Näin Turusta oli tuomisina 0-0 tuloksella tasapelipiste.

Myös KuPS:n ja SJK:n edellinen kohtaaminen Veikkausliigassa päättyi 0-0 tulokseen, mutta huhtikuussa pelattu kauden ensimmäinen kohtaaminen meni SJK:lla 2-0 luvuin. Joukkueet kohtasivat myös talvella kahdesti ja molemmilla kerroilla SJK oli vahvempi. Liigacupin puolivälierässä SJK haki Savon Sanomat Areenalta 1-0 voiton ja Seinäjoella Wallsportissa pelatussa harjoitusottelussa SJK oli peräti 4-0 maalein parempi.

KuPS:lla ei ole pelikieltoja tai loukkaantumisia.

KuPS päävavalmentaja Marko Rajamäki Seinäjoella heinäkuussa.

Sarjakakkosena Savoon

SJK pääsee Savon reissulle erinomaisista asetelmista, sillä ainoastaan Wayne Brown on loukkaantumisen takia sivussa. Näillä näkymin Brown on sivussa vielä ainakin kaksi seuraavaa viikkoa. Pelikieltoja ei myöskään ole ja elokuun siirtoikkunassa mukaan liittynyt hyökkääjä Juho Mäkelä on jo kotiutunut Seinäjoelle.

SJK ottaa valmistautumisen sunnuntain kohtaamiseen vakavasti ja matkustaa Kuopioon jo lauantaina, missä joukkue pääsee myös vetämään viimeistelytreenit.

Viimeiset kuusi ottelu on sujunut tappioitta ja samalla SJK on noussut Veikkausliigan kuntopuntarin kärkeen, saalistettuaan noissa yhteensä 14 pistettä, maalisuhteella 7-3.

Yhtenä SJK:n hyvän kauden takuumiehistä on eittämättä ollut maalivahti Mihkel Aksalu, joka on torjunut jo 12 nollapeliä kauden aikana ja hän komeileekin maalivahtitilastossa ansaitusti toisella sijalla. Ainoastaan HJK:n koko loppukaudeksi loukkaantumisen johdosta sivuun joutunut Michael Törnes on hänen yläpuolellaan. Viron maajoukkuemies Aksalu lähtee tämän ottelun jälkeen maajoukkuetehtäviin ja odotettavissa on kenties vastuuta myös siellä.

Sunnuntain ottelun jälkeen SJK ja Veikkausliiga vetäytyy maajoukkuetauolle, mutta pelit jatkuu taas lauantaina 13.9. kun SJK isännöi FC Lahtea Seinäjoella. Onko SJK silloin edelleen FC Lahden yläpuolella, selviää tänä sunnuntaina Kuopiossa.

KuPS – SJK Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 31.8. klo 18.30.

Ottelu näkyy suorana KuPS-TV:ssä ja Seinäjoella FC Casa Granden terassilla isolta skriiniltä.

Kuvassa KuPS:a vastaan hyökkäävä Akseli Pelvas osui HJK:ta vastaan kahdesti viime viikonloppuna.