123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon kausi on todella jännässä vaiheessa, sillä kun kolme ottelua on enää pelaamatta, johtaa SJK sarjaa kahden pisteen erolla Valkeakosken Hakaan. Hakalla tosin on peli enemmän pelattuna, sillä se voitti aiemmin perjantai-iltana pelatussa ottelussa kotonaan PK-35 Vantaan.

SJK keskittyy kuitenkin täysin vain omaan tekemiseensä ja matkustaa sunnuntaiksi Kotkaan, missä se kohtaa kolmantena sarjassa olevan isäntäjoukkue FC KooTeePeen. Samalla SJK:lla on mahdollisuus kasvattaa sarjajohto takaisin viiteen pisteeseen.

Kotkassa ei mikään vierasjoukkue ole vielä voittanut tällä kaudella, joten se tulee olemaan hyvä haaste meidän jätkille. Me keskitymme täysillä sunnuntain otteluun ja haluamme hakea sieltä mahdollisimman hyvän tuloksen. Vain se merkitsee, kertoo SJK päävalmentaja Simo Valakari.

Ottelu pelataan Kotkan Arto Tolsa Areenalla komeasti iltavalaistuksessa ja se alkaa klo 18.30.

Ottelu lähetetään suorana Seinäjoelle Ravintola Casa Granden terassille, missä se näkyy kahdella screenillä. Tilaisuuteen on 5 euron sisäänpääsymaksu, grilli kuumana ja halvempia hintoja SJK Kannattajien- sekä Voittajakerhon korteilla.
Lisää tapahtumasta voit lukea täältä.

Kapteeni Chris Cleaver onnittelee puolustuksen johtajana toimivaa Matti Lähitietä edellisen voitto-ottelun päätyttyä.

KooTeePee ei ole vielä hävinnyt kotonaan

SJK saa Kotkassa vastaansa kovan kotijoukkueen, sillä FC KooTeePee ei ole vielä tällä kaudella kotikentällään hävinnyt otteluakaan. Toisaalta se ei ole liioin voittanut montaakaan ottelua siellä viime aikoina, mutta on onnistunut puristamaan useita tärkeitä tasapelejä.

FC KooTeePee on ollut viime aikoina myös hieman alavireinen, sillä kaksi edellistä peliä on päättynyt tappioon. Kolmessa edellisessä kotiottelussakin vain yksi on päättynyt voittoon ja tuo tapahtui AC Kajaania vastaan elokuussa.

Kaikesta huolimatta KooTeePee on todella kova joukkue ja valmentaja Sami Ristilä on saanut alunperin keskikastiin povatun joukkueensa taistelemaan tällä kaudella jopa sarjan voitosta.

SJK:n ja KooTeePeen keskinäiset ottelut tällä kaudella ovat menneet tasan, kun molemmat ovat voittaneet kertaalleen. Molemmat kohtaamiset on pelattu Seinäjoella, joten vierailu Kotkaan on SJK:lle ensimmäinen tällä kaudella.
Viime kaudella SJK vieraili Kotkassa kuitenkin kahdesti ja voitti siellä myös toisen ottelun 0-1 luvuin.

KooTeePeen ehdottomasti parhaana pelaajana häärii keskikentällä Valeri Minkenen, joka on joukkueen pelinrakentaja ja erikoistilanteiden spesialisti. Maalejakin on keskikenttämiehelle siunaantunut jo kahdeksan kappaletta, millä määrällä mies myös johtaa joukkueen sisäistä maalipörssiä.
Toisena maaliruiskuna on kunnostautunut viiden maalin Samuli Kaivonurmi.

Kotijoukkue joutuu sunnuntain otteluun kuitenkin ilman luottotoppari Erkka Länsimiestä, jonka korttitili täyttyi edellisessä ottelussa Viikinkien vieraana. Muita pellikieltoja tai loukkaantumisia ei kotkalaisilla rasitteena tiettävästi ole.

KooTeePee haki täyden pistepotin Seinäjoelta heinäkuussa, pallon kanssa kuvassa olevan Daniel Caumon taistelusta huolimatta.

SJK matkustaa jo lauantaina

SJK on siitä onnellisessa asemassa, että vaikka Kotkassa kävisi huonostikin, ei mitään ole menetetty ja sarjan voitto on täysin omissa käsissä.

Joukkue on myös kovassa iskussa tällä hetkellä, kun pitkäaikaisloukkaantuneiden lisäksi kukaan muuu ei ole loukkaantuneena, pelikieltoja ei ole ja SJK on voittanut nyt seitsemän ottelua putkeen sekä kestänyt ilman tappioita kahdeksassa ottelussa.

Edellinen tappio tuli juuri KooTeePeelle kotikentällä 0-1 luvuin, heinäkuun puolessa välissä. Eli tavallaan pelissä on myös hieman revanssin makua.

SJK:n maalivahti Mihkel Aksalu teki seuran uuden nollapeliennätyksen viime ottelussa OPS:ää vastaan ja viron maajoukkuemaalivahti ei ole viimeisen kahdeksan ottelun aikana muutenkaan päästänyt kuin vain yhden maalin.
Tietenkin krediittiä pitää antaa myös puolustuslinjalle ja koko joukkueen yhtenäiselle puolustukselle. SJK:ta vastaan ei ole helppo tehdä maaleja.

Jos puolustus onkin ollut vahva, on sitä ollut viime aikoina myös hyökkäys, sillä kolmikko Pelvas, Caumo ja Lehtinen on yhteensä iskenyt jo 18 maalia ja heitä on loistavasti säestänyt pallotaituri Josu, joka on toisena sisäisessä maalipörssissä kuudella osumallaan. SJK onkin sarjan eniten maaleja tehnyt joukkue.

SJK matkustaa kohti Kotkaa jo aikaisin lauantaina ja vetää reissun aikana valmistavat treenitkin ennen sunnuntai-iltana pelattavaa ottelua.

FC KooTeePee – SJK, Arto Tolsa Areenalla Kotkassa, sunnuntaina 22.9. klo 18.30.

Maalintekijä Akseli Pelvas joukkuekaverien syleilyssä.