123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho osallistuu tulevana viikonloppuna, tammikuun 25.- 26. päivä pelattavaan neljän joukkueen Tammiturnaukseen, joka pelataan Pietarsaaren Tellushallissa.

Perjantaina SJK kohtaa turnauksen välierässä isäntäjoukkueen, Veikkausliigan FF Jaron ja ottelu alkaa klo 18.00. Toisessa, klo 20.15 alkavassa välierässä, kohtaavat Ykkösen AC Oulu sekä ruotsalainen Stahre International Academy.

Otteluiden voittajat kohtaavat lauantaina pelattavassa finaalissa klo 16.30 ja pronssiottelu hävinneiden kesken alkaa klo 14.00.

Pietarsaaren Tammiturnauksesta on tullut Kerholle pienimuotoinen perinne ja siihen on osallistuttu jo kahdesti aiemmin. Molemmilla kerroilla isäntäjoukkue Jaro on kuitenkin osoittautunut liian vahvaksi ja molemmilla kerroilla isännät ovat myös voittaneet koko turnauksen. Ensimmäisellä kerralla Jaro vei Kerhoa tylyin 7-2 luvuin, kun taas viime vuonna osat olivat jo tasoittuneet selvästi, sillä Jaro voitti enää vain maalilla, 3-2 luvuin.
Kertaakaan ei SJK ole turnauksesta ilman mitaleja pois lähtenyt, sillä ensimmäisellä kerralla tuli hopeaa ja toisella pronssia. Mitaleja lähdetään jahtaamaan jälleen tänä vuonna.

– Hieno saada taas pari kovatasoista peliä sekä tärkeitä minuutteja mahdollisimman monelle pelaajalle, että he pääsevät paremmin sisään meidän pelitapaan, kertoo SJK päävalmentaja Simo Valakari.

– Peluutamme siis laajaa rinkiä tässä turnauksessa. Olemme treenanneet kuitenkin kovaa ja pari kokonaista peliä kahden päivän sisään olisi liikaa pelaajille tässä vaiheessa. Mutta aina me lähdemme pelaamaan voitosta tietenkin. Me emme pelaa ystävyysotteluja, kuten Maradonakin sanoi aikoinaan, jatkaa Valakari naurahtaen.

Turnauksen muut joukkueet

Isäntäjoukkue Jaro valmistautuu turnauksessa lähiviikkoina alkavaan Liigacupiin sekä Veikkausliigaan. Viime kaudella niukasti sarjassa säilynyt pietarsaarelaisjoukkue on ollut alkutalven treeniotteluissa vaihtelevassa kunnossa. Nimekkäimpänä lähtijänä on ollut Steven Irwin, joka jatkanee uraa muualla ja kävi testissä ainakin Hammarbyn riveissä. Tulopuolella joukkueeseen on toistaiseksi siirtynyt lähinnä omia junioreita tai farmiseura JBK:n pelaajia. Treenikaudella joukkueen rinkiä on heikentänyt myös sairastelut sekä loukkaantumiset.
Toivottavasti perjantaina joukkueen sairastelut on kuitenkin taakse jäänyttä elämää ja kannattajat näkevät hyvätasoisen avausottelun. Pohjanmaan herruudesta kun taistellaan, haluaa varmasti myös Jaro pelaajat ja -kannattajat pitää Kerhon edelleen kurissa. Joukkuetta valmentaa Suomifutiksen legenda Aleksei Eremenko.

AC Oulu tulee turnaukseen jo toista kertaa. Joukkue on vahvistunut viime kaudesta SJK kasvatilla sekä entisellä Jaro peluri Tommi Haanpäällä. Todennäköisesti ACO riveissä nähdään myös huippulupaava Matias Ojala, jonka on jälleen huhuttu siirtyvän ammattilaiseksi ulkomaille vielä ennen kauden alkua. Myös suomifutiksen legendoihin kuuluva Mika Nurmela treenaa joukkueen mukana, eikä jatkosuunnitelmista ole toistaiseksi paljastettu mitään, hänetkin kuitenkin nähtäneen mukana Tammiturnauksessa. Joukkueen valmentaja vaihtui viime kauden päätteeksi, kun Juha Malinen korvattiin hänen entisellä aisaparillaan Rauno Ojasella.

Ruotsalainen Stahre International Academy on myös vanha tuttavuus turnauksessa ja joukkue koostuu entisen ammattilaispelajaa Jan Stahren pyörittämän jalkapallokoulun lupauksista sekä sopimuksettomista pelaajista. Veikkausliikassakin pelannut Stahre valmentaa joukkuetta itse ja joukkueen lopullinen kokoonpano on melkoinen arvoitus ennen ensimmäisiä otteluita. Taitoa joukkueesta ei perinteisesti ole koskaan puuttunut ja mukana on nähty muutamia nimekkäämpiäkin ruotsalaispelureita.

SJK lähtee turnaukseen laajalla ringillä

Seinäjoen Jalkapallokerho matkaa Pietarsaareen varsin isolla ringillä, sillä kaikki pelimiehet on pelikunnossa ja mukaan matkustavat myös testissä olevat pelaajat, maalivahti Joakim Jans sekä keskikenttäpelaaja Juuso Simpanen.

Ruotsalaisen Jansin testijakso alkoi jo aiemmin talvella ja se kestää aina KOMIA-turnaukseen asti. Juuso Simpanen sen sijaan on ollut mukana tämän viikon alusta ja hän tuli mukaan FC Hongan riveistä, missä vasta 21 vuotias Simpanen on kerännyt vyölleen jo huikeat 64 Veikkausliigapeliä sekä mm. Urheilulehden tittelin superlupaukseksena ja Veikkausliigan potentiaalisena tulevaisuuden tähtenä pari kautta sitten.

Testipelaajien lisäksi mukaan matkustaa neljä omaa junioria ja neljä Kerho 07:n pelaajaa, joten näin pystytään pelaajia kierrättämään siten ettei kukaan joudu pelaamaan kokonaan kahta ottelua peräkkäisinä päivinä.
Jaroa vastaan SJK pyrkii kuitenkin lähtemään ns. ykkösnyrkillään.

Tammiturnaus perjantaina 25. tammikuuta: FF Jaro – SJK klo 18.00 sekä lauantaina 26. tammikuuta klo 14.00 tai 16.15.

Kloppien Twitter seuraa SJK pelejä livenä.