123 456 7890

SJK kohtaa Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa FC Jazzin. Ottelu pelataan Porin Karhuhallissa lauantaina klo 18.30.

Niin kuin viime viikon pelistä opittiin, meidän täytyy olla todella hereillä alusta asti ja taistella kaikista pisteistä, sanoo SJK:n päävalmentaja Simo Valakari ja viittaa edellisen ottelun shokkialkuun, kun MuSa onnistui menemään 1-0-johtoon SJK:n vieraana.

SJK kuitenkin voitti ottelun 6-1 luvuin ja positiivista esityksessä oli varsinkin se, että jokaisen SJK maalin iski eri pelaaja.

Yksi heistä oli Elias Ahde, joka on edustanut lainasopimuksella lauantain vastustaja FC Jazzia. Ahde oli FC Jazzin mukana vielä viime kauden alussa, kunnes vaihtoi loppukaudeksi FC Hakan riveihin. Nyt Ahde iskee maaleja jälleen kasvattajaseuroihinsa kuuluvassa SJK:ssa. Talven peleissä on tullut jo yhteensä kuusi maalia, kolme niistä Suomen Cupissa.

Hyvä fiilis. On kiva päästä näkemään vanhoja kavereita. Tulee hyvä matsi, Jazz on kuitenkin taisteleva joukkue, mutta uskon, että laitetaan kovat numerot taululle. Itsellänin ollut hyviä paikkoja ja pallo on mennyt maaliin, jatketaan samalla tavalla. Hyviä kombinaatioita on saanut pelattua Tottin ja Billyn kanssa. Etenkin Tahvanaisen kanssa on löytynyt sama sävel, sieltä tulee hyvää palloa linjan taakse. Tavoitteena on lyödä läpi pelaavaan kokoonpanoon ja kuulua avaukseen. Jos se ei tule, olen pettynyt omaan tulokseen, sanoo Elias Ahde.

SJK on Suomen Cupin B-lohkossa toisena, kun lauantain ottelu mukaan laskettuna on pelaamatta kaksi ottelua. SJK:n edellä on naapuriseura VPS, joka kuitenkin kohdataan vielä lohkon päätösottelussa ja siten voittamalla loput ottelut, on SJK:lla mahdollisuus ottaa lohkovoitto. Uusitussa Suomen Cupissa, viiden lohkon parhaat etenevät suoraan puolivälieriin ja lopuista kolmesta puolivälieräpaikasta pelaa jatkokarsinnassa lohkojen toiseksi sijoittuneet joukkueet, sekä yksi paras kolmanneksi sijoittunut joukkue.

SJK Twitter seuraa lauantain ottelun tapahtumia aktiivisesti paikanpäältä.

FC Jazz – SJK lauantaina 18.2. klo 18:30, Porin Karhuhallissa.

FC Jazz pelaa ensi kaudella Kakkosessa

FC Jazz joutuu lähtemään tulevana kesänä uuteen nousuun hakemalla vauhtia Kakkosesta. SJK:n yhteistyöseurana muutaman edellisen kauden toiminut FC Jazz tippui viime kauden päätteeksi Ykkösestä Kakkoseen.

Suomen Cupissa FC Jazz on SJK:n kanssa tällä hetkellä tasapisteissä, kun se on voittanut kaksi ottelua, paikallisvastustaja MuSa kaatui 3-0 luvuin ja viime lauantaina Jazz onnistui kaatamaan SJK Akatemian 3-2, vaikka Akatemia oli pelissä kenties ajoittain hieman niskanpäällä.

Joukkueen päävalmentaja Olli Orvasto uskoo kuitenkin yllätysmahdollisuuteen.

Kahden voiton jälkeen peliin on tietysti hyvä lähteä, mutta tosiasia on se, että vastassa on suomalainen suurseura. Haaste on siis kova, mutta lähdemme otteluun yhtä ennakkoluulottomalla asenteella kuin aiempiinkin otteluihin. Pelaajat eivät keskity vastustajan pelipaitojen nimiin vaan tarkoitus on keskittyä vain omaan suoritukseen ja sen parantamiseen, sanoo Orvasto seuransa verkkosivuilla.

FC Jazzin kokoonpanosta puuttuu nuorten maajoukkueen mukana Englannissa olevat Patrik Raitanen ja Terry Ablade. Seinäjokelaisittain mielenkiintoa tuo Jazzin pelaajat Juho Kemppinen ja Patrik Ahola. Kemppinen pelasi kaudella 2015 SJK Akatemian riveissä Kakkosessa ja Ahola kaudella 2014 SJK:n A- ja B-junioreissa.

Matej Hradecky loukkaantui

Viime Suomen Cupin ottelussa SJK:n keskikenttäpelaaja Matej Hradecky otettiin vaihtoon hänen loukattuaan itseään ensimäisen puoliajan alkupuolella. Harmittomalta näyttäneen tilanteen jälkeen ensiarviot vaikuttivat hyvältä ja vaihtoa pidettiin lähinnä varotoimenpiteenä. Jälkeenpäin tehty tarkempi tutkimus on kuitenkin osoittanut, että kyseessä saattaa olla vakavampi alaraajavamma. Tutkimuksia sen osalta jatketaan ja tarkempia arvioita vamman vakavuudesta tai toipumisajan pituudesta ei ole saatavilla. Matej Hradecky ei siten ole mukana lauantaina FC Jazzia vastaan.

Sivussa on myös talven pelit tähän asti missannut Jarkko Hurme, joka kuitenkin jo harjoittelee normaalisti joukkueen mukana. Samoin siirtoneuvottelujen kohteena oleva Juhani Ojala, ei ole mukana SJK:n miehistössä lauantaina.

Muita loukkaantuneita ei ole ja Simo Valakari saa valita Porin reissulle mukaan vahvan joukkueen.

Ensi viikolla SJK kohtaa harjoitusottelussa FC Hakan Wallsport Areenalla ja tuossa ottelussa voidaan peluuttaa myös testimiehiä, joita ei Suomen Cupissa ole mahdollista käyttää.