123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho kohtaa lauantaina klo 14.00 alkavassa, kauden viimeisessä vierasottelussa, Rovaniemen Palloseuran. SJK lähti matkaan jo perjantaina ja on näin hyvissä ajoin paikanpäälllä Rovaniemellä.

SJK on tällä hetkellä huikeassa tilanteessa Veikkausliigassa, sillä nousijajoukkue on jo varmistanut SM-mitalin sekä paikan Eurooppa-liigan karsinnoissa ensi kaudelle. Sarjasijoitus on tällä hetkellä toinen ja vielä saadaan jännittää päättyykö kausi hopea- vaiko pronssijuhliin.

Olemme tulleet pitkän matkan siitä kun aloitimme kauden vierasottellulla juuri Rovaniemen Palloseuraa vastaan. Moni tuskin arvasi silloin että kauden lopussa olisimme tässä tilanteessa. Kaksi peliä on kuitenkin vielä jäljellä. Ensin RoPS vieraissa ja sitten MYPA kotona. Niistä tulee tiukkoja matseja ja tämä on tasainen liiga. Olemme päässeet vähän huilaamaan maajoukkuetauon aikana ja tästä alkaa meille vielä oma uusi minisarja. Lahti varmasti hoitaa asiansa kahdessa viimeisessä ottelussa ja meidän pitää hoitaa omamme, kertoo SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

SJK tulee siis ottamaan Veikkausliigassa SM-mitalin, mutta mitalin väri ei ole vielä selvillä. Piste-eroa kolmantena olevaan FC Lahteen on vain yhden pisteen verran, joten jos SJK voittaa lauantaina ja Lahti häviäisi samaan aikaan oman vierasottelunsa TPS:ää vastaan, varmistuisi samalla hopeamitalit. Kaikilla muilla tuloksilla ratkaisu siirtyy kauden päätöskierrokselle, joka pelataan lauantaina 25.10.

Kaiken herkun lisäksi, SJK:lla on vielä mahdollisuus tehdä nousijajoukkueiden piste-ennätys, sillä kasassa on nyt 53 pistettä ja kaikkien aikojen ennätys on 57 pistettä. Jos SJK voittaa kaksi viimeistä otteluaan, olisi sillä kasassa peräti 59 pistettä. Huomattavaa on, että tuo vanha ennätys on peräisin FC Hakalta, joka vuonna 1998 voitti nousijajoukkueena Suomen Mestaruuden.

RoPS – SJK lauantaina 18.10. klo 14.00. Ottelua pääsee näkemään suorana lähetyksenä myös Seinäjoella, Carlsberg Sports Barissa, sekä RoPS:n toteuttamana maksullisena nettistriiminä.

SJK lähti matkaa perjantaiaamuna

RoPS vailla panosta

Rovanieman Palloseuralla ei ole enää ottelussa muuta panosta kuin viimeinen kotiottelu. Tietenkin kausi halutaan päättää kunniallisesti voitolla, mutta sarjataulukon suhteen sillä ei ole enää suurta merkitystä. RoPS pelaa Veikkausliigaa ensi kaudellakin ja sijoittuu tällä kaudella sarjassa sijoille 7 – 11. Tällä hetkellä se on kymmenentenä.

RoPS aloitti kauden heikosti, mutta nousi kesällä lähes mitalitaistoon, huikean pisteputkensa ansiosta. Nyt loppukaudesta, viime vuoden Suomen Cup-voittajan vire on jälleen kääntynyt laskuun ja viimeisistä viidestä ottelusta saldona on kolme tappiota, yksi tasapeli ja voitto syyskuun puolessa välissä FC Hongasta.

Viime viikonloppuna RoPS kaatui FC Interin käsittelyssä peräti 4-1 luvuin. Aleksandr Boris Kokko myös loukkaantui tuon ottelun loppupuolella ja hän on varmuudella sivussa SJK ottelusta. Kokko on RoPS:n paras maalintekijä yhdeksällä täysosumalla. Seuraavaksi eniten täysosumia on Simo Roihalla, jolla on kasassa 4 osumaa. Kokon lisäksi Petteri Pennanen on pitkäaikaisloukkaantuneena sivussa.

RoPS pelaajat kuitenkin taistelevat työpaikkojensa puolesta ensi kaudelle ja joukkueen päävalmentaja Juha Malinen ei taatusti anna kauden päättyä kahteen tappioon.

SJK ja RoPS kohtasivat Rovaniemellä kauden avausottelussa 12.huhtikuuta ja tuolloin pisteet tasattiin 1-1 tuloksella. Seinäjoella SJK oli 1-0 luvuin vahvempi kesäkuussa. Seurat pelasivat yhdessä myös Ykkösessä kaudella 2012 ja tuolloin RoPS voitti kahdesti, SJK kertaalleen. Maalisuhde kaikista sarjakohtaamisista on niukasti rovaniemeläisten hyväksi 8-7 luvuin.

RoPS:n gambialainen Sainey Nyassi ja SJK:n Cedric Gogoua kohtasivat viimeksi kesäkuussa Seinäjoella.

Terveenä viimeiselle vierasreissulle tällä kaudella

Pelaajatilanne SJK:lle on hyvä, sillä kaikki pelaajat ovat täydessä kunnossa kauden ratkaisuhetkillä. Jopa Wayne Brown, jonka kauden piti olla jo ohitse polvileikkauksen myötä, on kuntoutunut täyteen pelikuntoon ennätysnopeasti ja hän on käytettävissä viimeisissä peleissä.

Richie Dormanin korttitili täyttyi ottelussa VPS:ää vastaan ja näin ollen hän joutuu jättämään ottelun väliin.

Rovaniemeltä kaikki alkoi ja on hienoa pelata kauden viimeinen vierasottelukin siellä, kommentoi SJK:n puolustaja Zeljko Savic

SJK on koko kauden aikana käyttänyt yhteensä 23 pelaajaa. Näistä vain Savic on pelannut tällä kaudella jokaisessa ottelussa avauskokoonpanossa ja vain kertaalleen hänet on otettu vaihtoon kauden peleissä.

Seuraavaksi eniten otteluita on aloittanut tällä kaudella Justin Moose ja hänen perässään Johannes Laaksonen, Mihkel Aksalu, Marco Matrone, Richie Dorman sekä Toni Lehtinen.

Pelaava kokoonpano on elänyt lopulta hyvin vähän, sillä nopeasti on laskettavissa 13 pelaajaa, jotka ovat olleet mukana suurimmassa osassa otteluita.

Rovaniemelle SJK:n mukana lähtee myös muutama junioripelaaja, joten kenties kentällä saatetaan nähdä Veikkausliigadebyyttejäkin?

RoPS – SJK lauantaina 25.10. klo 14.00 Rovaniemen Keskuskentällä.
Ottelu näkyy Carlsberg Sports Barissa sekä maksullisena nettistriiminä.


SJK lähti kohti Rovaniemeä Wallsport Areenalta