123 456 7890

Syksyn kamppailut alkavat heti käynnissä olevan maajoukkuetauon jälkeen, ja osa jatkuu myös niiden aikana. Maajoukkueiden mukana on seitsemän SJK:n tai SJK Akatemian pelaajaa, mutta muut pelaajat valmistautuvat jo tuleviin otteluihin. Samalla SJK:n pelaajapolku on jo vahvistunut entisestään, SJK Akatemian toisen joukkueen noustua Kakkoseen. Siksi on hyvä sukeltaa lyhyesti katsomaan, missä tilanteessa SJK seurana lähtee syksyn ratkaisupeleihin.

Tuleviin loppusarjojen peleihin odotetaan yleisöryntäystä, ja OmaSp Stadionin odotetaan täyttyvän tulevissa Honka, HJK ja VPS kotiotteluissa. SJK:n katsojakeskiarvo on Veikkausliigassa huimassa kasvussa, ja se on jo nyt yli 3000 katsojaa / peli. Katsojakeskiarvo on kolmanneksi eniten Veikkausliigassa, vaikka talousalueena Seinäjoki on monta taakse jäävää kaupunkia merkittävästi pienempi. Ykkösessä SJK Akatemia puolestaan isännöi syksyn peleissä TPS:aa ja Helsingin IFK:a, jotka nekin kiinnostavat taatusti yleisöä. Ensimmäiset pelit molemmissa sarjoissa pelataan viikon päästä lauantaina 16.syyskuuta.

Liput Veikkausliigan ja Ykkösen tuleviin peleihin myynnissä Ticketmasterin kanavissa ja Torikeskuksen SJK Storessa. Kaikki vieraspelit molemmista sarjoista näkyy Ruutu Urheilu-palvelusta. 

SJK:n edustusjoukkue Veikkausliigassa pelaa edelleen jopa mestaruudesta, tai vähintään mitaleista ja europaikasta.

Kolmannelta sijalta Veikkausliigan mestaruussarjaan lähtevä SJK on rikkonut tällä kaudella ennätyksiä, ottamalla suurimman pistemäärän Veikkausliigassa koskaan jo nyt. Lisäksi kauden alusta SJK rikkoi omat ennätyksensä parhaasta kauden aloituksesta koskaan Ykkösen ja Veikkausliigan osalta. Tämän se on tehnyt Veikkausliigan nuorimmalla joukkueella, ja omalla nuorimmalla joukkueellaan koskaan. Se on vahva osoitus SJK:n seurastrategiasta, joka luottaa omaan akatemiatoimintaan ja tähtää sitä kautta menestykseen.

Uskomaton runkosarja tuli meillä päätökseen, jonka aikana olemme noudattaneet tiukasti seuran strategiaa, sekä samalla peluuttaneet sarjan nuorinta joukkuetta. Olemme olleet erittäin hyvällä tasolla, rikkoen seuran piste-ennätyksen 22 pelin jälkeen. Se antaa hyvän perspektiivin toiminnan tasosta, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez. 

Strategiamme ja metodiemme mukaisesti, olemme nähneet useita pelaajia omalta akatemian pelaajapolultamme murtautumassa vakiopelaajiksi edustusjoukkueeseen. Pelaajat kuten Gasc, Yegbe, Ofori ja Kemppainen ovat jo säännöllisesti avauksessa, ja kauden aikana olemme nähneet yhteensä seitsemän nuorta Veikkausliigadebytanttia, Gómez jatkaa.

Viimeisillä kahdella kaudella SJK on todellakin antanut paljon peliaikaa nuorille pelaajille, ja siitä kertoo myös tilastot; kahden viime kauden aikana 14 alle 23-vuotiasta pelaajaa on tehnyt debyytin Veikkausliigassa. Heistä 8 on pelannut säännöllisesti pelejä Veikkausliigassa, ja loput pelaavat joko ulkomailla tai SJK Akatemiassa Ykköstä. Vertailuna, sama määrä nuoria debytantteja saadaan kasaan, kun otetaan mukaan SJK:n viisi edellistä kautta yhteensä. Kaikkiaan joukkueessa pelaa jopa 11 pelaajaa, jotka ovat nousseet oman akatemian kautta joukkueeseen. SJK Akatemian riveissä Ykkösessä, on debyytin pelkästään tällä kaudella tehnyt jo 17 alle 23-vuotiasta pelaajaa. Heistä 12 on alle 20-vuotiaita.

Runkosarja ei sujunut meiltä kuitenkaan ilman haasteita, ja varsinkin tämä viimeinen osa siitä osoittautui meille kovaksi. Jotkut seurat vahvistuivat merkittävästi kesän siirtoikkunassa, meidän joukkueemme jatkaessa stratgian mukaisesti, pysyen silti koko ajan kilpailukykyisenä. Nyt pelaajat ovat saaneet vain tärkeää kokemusta lisää, joka hitsaa joukkueen ja sen yksilöt entistä tiiviimmin yhteen, Gómez pohtii.

Olemme nyt sitoutuneita puskemaan itsemme äärirajoille, jotta olemme valmiita tähän tärkeään ja kaikkein jännittävimpään vaiheeseen kaudesta. Sen aikana voimme saavuttaa tavoitteemme. 

Tämä kausi on ollut jo nyt iso askel kohti seuran tulevaisuutta, mutta haluamme tehdä siitä myös ikimuistoisen. Sitä varten tarvitsemme kaiken tuen, energian ja lisäpotkun, jotta pystymme viimeistelemään homman. Meidän kolmas sijamme sarjataulukossa oli erittäin tärkeä, sillä se takasi meille kolme kotipeliä. Ne ovat meille se avain, joka antaa meille ekstra etumatkan; kotipeliemme tunnelma ja tuki mitä saamme jatkuvasti kannattajiltamme, päättää Gómez.

Vähimmäistavoite kauteen on ottaa europaikka. Eroa kärjessä olevaan HJK:hon on kuusi pistettä, toisena olevaan KuPS:n ero on viisi pistettä, ja takana neljäntenä oleva VPS on kahden pisteen päässä. Mestaruussarja, eli kuuden joukkueen ylempi loppusarja, alkaa kotipelillä lauantaina 16.9. kun viidentenä oleva FC Honka saapuu OmaSp Stadionille. Loppusarjan viiden pelin aikana haetaan mitalisijoja, ja jos SJK ei sijoitu kahden parhaan joukkoon, haetaan europaikkaa vielä kauden perään Eurolopputurnauksessa sijoille 3.-7. sijoittuneiden joukkueiden kesken pelattavissa pudotuspeleissä. Löydät kaikki SJK:n tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.

 

Ykkösessä pelaava SJK Akatemian joukkue varmisti jo hyvissä ajoin paikan kuuden joukkueen ylemmässä loppusarjassa, ja myös siellä pelit alkavat lauantaina 16.9.

SJK Akatemia on pelannut Ykkösessä koko sarjan nuorimmalla joukkueella, keski-ikä noin 20 vuotta, joten saavutus on huikea. SJK Akatemia onkin antanut tällä kaudella 17:sta alle 23-vuotiaalle pelaajalle debyytin miesten Ykkösessä, ja peräti 12 heistä on alle 20-vuotiaita. 

Viidentenä ennen loppusarjaa olevalla SJK Akatemialla on piste-eroa yhdeksän pistettä sarjakärjessä olevaan EIF ja Gnistan kaksikkoon, kolmantena olevaan Mikkelin Palloilijoihin vain kaksi pistettä ja neljäntenä olevaan TPS:n ryhmään piste. Kuudentena oleva HIFK on jo yhdeksän pistettä SJK Akatemian takana.

Huikean runkosarjan aikana, meidän Akatemia-joukkueemme keräsi uskomattomat 39 pistettä 22:ssä ottelussa. Se on peräti 14 pistettä enemmän kuin kaudella 2022, ja siten nyt me valmistaudumme kaikkia niitä viittä joukkuetta vastaan loppusarjassa, jotka haluavat nousta ensi kaudeksi Veikkausliigaan, sanoo SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve. 

Edellisissä otteluissamme heitä vastaan, olemme onnistuneet pelaamaan hyvin kilpailukykyiset ottelut ja onnistunut esiintymään hienosti isot pätkä joka ottelussa. Saimme näistä keskinäisistä otteluista heitä vastan kasaan 10 pistettä, ja olisimme voineet kenties saada jopa enemmän, jos asiat olisivat menneet edes hieman enemmän meidän suuntaamme kotipeleissä sarjäkärki EIF:ä ja Gnistania vastaan. Ne olivat itseasiassa meidän ainoat kotitappiot koko kaudella, Grieve jatkaa.

Lähdemme näihin peleihin sillä ajatuksella, että pelaamme omaa peliämme. Jännittävää, vapaasti virtaavaa hyökkäyspeliä, ja pyrimme luomaan niin paljon maalipaikkoja kuin mahdollista. Olemmekin olleet koko sarjan eniten maaleja tehneitä joukkueita koko kauden ajan. Ja aiomme jatkaa nuorten pelaajalupausten joukkueeseen tuomista vielä loppukaudenkin ajan, vakuuttaa Grieve.

Olemme kaikki erittäin innoissamme, että pääsemme pelaamaan näitä ylemmän loppusarjan pelejä, ja teemme niissä kaikkemme, että saamme kasaan niin paljon pisteitä kuin mahdollista, Grieve päättää.

Ykkösen ylemmässä loppusarjassa pelataan sarjan mitalisijoista ja noususta Veikkausliigaan. Sarjan voittaja nousee suoraan, ja sijoille 2.-4. sijoittuneet pelaavat vielä jatkokarsintaa pääsystä varsinaiseen liigakarsintaan, Veikkausliigan toiseksi viimeiseksi sijoittunutta vastaan.

SJK Akatemian tavoite kauteen lähtiessä oli varmistaa sarjapaikka tai paikka ensi kaudella alkavassa YkkösLiigassa. Tuo tavoite on jo täyttynyt, ja ensi kaudella SJK Akatemia on mukana 10 joukkueen kovatasoisessa YkkösLiigassa. Pelaajat itse ovat asettaneet vielä loppukauden tavoitteekseen päästä mukaan neljän parhaan joukkoon, ja mukaan pelaamaan nousukarsintoja. Löydät kaikki SJK Akatemian tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.

 

Viime keskiviikkona varmistui SJK Akatemialle paikka ensi kaudeksi myös miesten Kakkosessa, ja siten SJK pystyy nyt tarjoamaan nuorille pelaajille reitin junioreista Kakkoseen, YkkösLiigaan ja lopulta Veikkausliigaan. Kun mukaan yhtälöön lisätään B-nuorten joukkue ja SJK:n seuravetoinen jalkapallolukio yhdessä Kuortaneen Urheilulukion kanssa, on SJK:n pelaajapolku erinomaisella tasolla.

Kolmosen sarja on ollut hieno näyttämö meidän nuorimmista pelaajistamme. He olivat liian hyviä tähän sarjaan. He harjoittelevat joka päivä ammattimaisesti ja maksimaalisesti – laittavat kaiken likoon joka päivä. Sen vuoksi olemme olleet todella hyviä tässä sarjassa, ja jo nyt saatiin nousu Kakkoseen pakettiin, sanoo SJK Akatemian valmentaja ja SJK:n jalkapallolukiosta vastaava valmentaja Arttu Aromaa. 

Isossa kuvassa tämän nousun myötä, pelaajapolkumme vahvistuu nyt vain entisestään. Se on mahtava juttu, ja saamme sitä kautta vielä nuorempia pelaajia koviin miesten peleihin. Entistä enemmän kokemusta nuoremmille pelaajille.

Nyt meillä on hyvillä sarjatasoilla joukkueet, nyt se on todellakin vain pelaajista itsestään kiinni, että millä sarjatasolla he pystyvät pelaamaan. Se on todella hieno juttu seuran kannalta, mutta myös pelaajien itsensä kannalta. He ovat kaikki tehneet hyvää työtä, niin taustat kuin pelaajat, päättää Aromaa.

Kakkoseen nousun varmistanut SJK Akatemian joukkue Kolmosessa, on sekin ollut sarjansa nuorin. Pääosin B-nuorista ja SJK Akatemian nuoremmista pelaajista koostuva ryhmä varmisti lohkovoiton kolme kierrosta ennen sarjan päättymistä, ja koko kaudella se on hävinnyt vain kaksi ottelua. Se on myös tehnyt yli 100 maalia, ja maaliero on lähes 90 maalia plussan puolella.

 

SJK Akatemian alaisuudessa pelaava SJK U17 johtaa omaa B-nuorten Ykkösen lohkoaan kolmen pisteen erolla toisena olevaan KPV:n ja joukkueen tavoite on pelata jälleen tulevan talvena, keväällä ja alkukesästä SM-karsintasarjaa. SJK U17 pelasi SM-karsintasarjaa myös viime talvena ja alkukesästä, mutta jäi maalierolla ulos syksyn SM-sarjapaikasta. SJK U17 kohtaa nyt tulevana sunnuntaina KePS:n OmaSp Stadionilla klo 16:00 ja tuohon otteluun on vapaa sisäänpääsy. Kaikkiaan pelejä Ykkösessä on jäljellä neljä. Niistä pitää voittaa vähintään kaksi, jotta SM-karsintapaikka varmistuu. Voittokin riittää, jos takana olevat pelaavat omissa otteluissaan sopivasti ristiin.

Kaikista SJK Akatemian joukkueista ja B-nuorista, löytyy jutut, raportit ja ennakot SJK Akatemian omilta Facebook-sivuilta. Juttuja myös SJK:n nettisivuilla ja linkit kaikkiin peleihin SJK Akatemian otteluohjelmista SJK:n nettisivuilta tai SJK U17-joukkueen otteluohjelmista. 

Yli tuhannen junioripelaajan, ja Suomen Palloliiton laatuluokituksen korkeimmalla sarjatasolla oleva SJK-juniorit pyörittävät lisäksi miesten joukkuetta Nelosessa, joka on sekin sarjakärjessä omassa lohkossaan. Kenties tulevaisuudessa pelaajapolulta löytyy siten myös joukkue Kolmosessa, vaikka SJK Akatemia sieltä nyt Kakkoseen nouseekin. SJK-junioreiden toiminnasta löydät lisää infoa SJK-junioreiden nettisivuilta.

SJK-junioreiden alaisuudessa pelaa myös SJK:n naisten joukkue, joka on oman Kakkosen lohkonsa kärjessä ja hakee sarjanousua Ykköseen. Lohkovoitto ei vielä suoraan riitä nousuun Ykköseen, vaan lohkovoittaja joutuu vielä pelaamaan nousukarsintaa muiden lohkojen voittajien kanssa. Kaksi parasta saa paikan naisten Ykkösestä ensi kaudeksi. SJK:n naisten joukkue hommasi juuri historiansa ensimmäisen ulkomaalaisvahvistuksen, kun Skotlannissa pelannut yhdysvaltalainen Toni Malone liittyi joukkueeseen. Löydät SJK:n naisten joukkueesta lisää infoa SJK Naiset -Facebook sivuilta.