123 456 7890

SJK matkustaa reilun viikon mittaiselle harjoitusleirille Espanjan Marbellaan, missä se leireili myös viime talvena. Leirille lähdetään 8. maaliskuuta ja paluu Suomeen on 17. maaliskuuta.

Leirillä SJK:lla on vain omassa käytössään ensiluokkainen harjoituskenttä, joka on suoraan ennestään tutun hotellin takapihalla. Marbellan ulkopuolella sijaitseva hotelli on lähes täysin SJK:n käytössä ja sieltä löytyy kaikki tarvittava nykyaikasen jalkapallojoukkueen harjoitusleirille. On kylmä- ja kuuma-altaat palautumiseen, hierontahuoneet sekä hyvin varustellut kokoustilat, aivan harjoituskentän vieressä. Fuengirolassa sijaitsevan suomalaisen urheiluhierojakoulun oppilaat käyvät myös päivittäin vastaamassa pelaajien lihashuollosta harjoituspäivien jälkeen.

Pääsemme harjoittelemaan hyviin olosuhteisiin, jotka palvelevat meidän tätä vaihetta kauteen valmistautumisessa erinomaisesti. Samalla pääsemme viettämään viikon erittäin tiiviisti aikaa yhdessä, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Kun menemme vielä tuttuun paikkaan, niin tiedämme miten asiat siellä toimii, eikä aikaa mene niihin tottumiseen. Pystymme keskittämään siellä kaiken energiamme harjoittelemiseen, Valakari jatkaa.

Myös SJK:n huolto on tyytyväinen tuttuun paikkaan.

Menemme paikkaan, missä oikeasti hommat toimii. Me tiedämme, miten siellä varustehuolto toimii, missä on varustetilat ja pääsemme suoraan asiaan. Kenttätilanne siellä on se, että meillä menee noin 13 sekuntia aikaa, kun siirrymme hotellista harjoitusalueelle. Jossain muualla, tai muilla joukkueilla, se siirtymisaika hotellilta harjoituskentälle saattaa olla puolesta tunnista kolmeenkin varttiin, mikä vie harjoitusajan lisäksi myös joukkueen ja staffin energiaa, sanoo SJK:n huoltaja Pekka Lehtinen.

SJK matkaa Espanjaan isolla pelaajaryhmällä ja tämä tarkoittaa tietenkin huollon puolesta suurta panostusta leiriä varten.

Meillä on yhdeksän päivän ajalle ainakin kahdet pelivarusteet, sekä ainakin neljä settiä muita vaatteita. On kylmätuotteet, pallot ja muut varusteet. Tavaraa on ainakin 14-15 laukkua. Tietenkin siinä tulee myös fysio Ulvilan Jaakon tavarat mukana. Kovat määrät on tavaraa, luettelee Lehtinen huollon leirivarusteista.

Leirin aikana SJK pelaa kaksi harjoitusottelua, joiden vastustajat ja tarkemmat aikataulut vahvistuvat lähempänä ottelupäiviä. Alustavasti on kuitenkin sovittu, että SJK kohtaa lauantaina 12.3. samaan aikaan Marbellassa leireilevän Helsingin Jalkapalloklubin ja keskiviikkona 16.3. espanjalaisen joukkueen. Alunperin SJK:n piti kohdata leirillä jälleen islantilainen FH Hafnarfjördur, mutta heidän leiri Espanjassa peruuntui. Harjoitusottelut pelataan Marbella Football Centerissä, jonne matkataan erikseen pelipäivinä.

SJK TV toimittaa leiriltä haastatteluja ja tunnelmia koti-Suomeen ja ottelut pyritään lähettämään suorana nettistriimeinä, mutta nämä varmistuvat vasta paikanpäällä.

SJK vetää ennen leiriä muutaman päivän happea ja pelaajat lomailevat pari päivää. Seuraavan kerran harjoituksia vedetään sunnuntaina. Seinäjoella SJK:n näkee pelihommissa seuraavan kerran lauantaina 19.3., kun SJK kohtaa Wallsport Areenassa klo 16.00 alkavassa Liigacupin finaalissa FC Lahden. Ottelun ennakkoliput ovat jo myynnissä Ticketmastersin nettisivuilla.

Katso video SJK:n viime vuoden leiristä SJK TV:ssä: